K56 - SK MUX2 Kamzik

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Re: mux2 K56

Poslaťod viliamko » Str 16. Jún 2010 8:47:29

takze nakoniec sa v tychto vychodnych lokalitach od BA az tak dramaticky javorina neprejavila,aj ked je to iste od miesta ku miestu a danych prijmovych podmienok(a v dobrom,nech to zas nik nevnima ze mudrujem o veciach ktorym ako laik nerozumiem), ale chcem tym povedat ze teda na zaklade tohoto je vidno ,ze by vlastne mohli takymto sposobom kludne zacat spustat dalsie muxi s takto obmedzenym vykonom,aby nedochadzalo,respektive dochadzalo len k minimalnym vzajomnym vplyvmo analog-digital. je teda otazne co bude dalej so spustanim druheho muxu . stale nerozumiem tomu ,preco by mal K56 po MS zas zhasnut. sak chapem ze vypnu stv3 hd.,respektive jeho sucasnu programovu skladbu, ale ako mux by mohol byt zachovany s tym ze by tam napr dali ked len joj plus ktora uz predsa ma povolenie na dvb-t a je aj zaplatena,len nema teraz kde byt kedze je prechodovy plny.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: mux2 K56

Poslaťod David Kriz » Str 16. Jún 2010 9:20:26

viliamko píše:takze nakoniec sa v tychto vychodnych lokalitach od BA az tak dramaticky javorina neprejavila,aj ked je to iste od miesta ku miestu a danych prijmovych podmienok(a v dobrom,nech to zas nik nevnima ze mudrujem o veciach ktorym ako laik nerozumiem), ale chcem tym povedat ze teda na zaklade tohoto je vidno ,ze by vlastne mohli takymto sposobom kludne zacat spustat dalsie muxi s takto obmedzenym vykonom,aby nedochadzalo,respektive dochadzalo len k minimalnym vzajomnym vplyvmo analog-digital. je teda otazne co bude dalej so spustanim druheho muxu . stale nerozumiem tomu ,preco by mal K56 po MS zas zhasnut. sak chapem ze vypnu stv3 hd.,respektive jeho sucasnu programovu skladbu, ale ako mux by mohol byt zachovany s tym ze by tam napr dali ked len joj plus ktora uz predsa ma povolenie na dvb-t a je aj zaplatena,len nema teraz kde byt kedze je prechodovy plny.


Toto je naprosto nevypovídající vzorek případů. Navíc tam ta kolize prostě je a jen podle lokality a použití antény se přijímá jedno nebo ono. A zkušenost z jedné lokality nemůžeš nikdy převádět jinam. Všude je to specifické. Kamzík je městský vysílač. A především je tu ochrana analogu, nejde rušit jedno druhým, to pak není použitelné ani jedno z toho.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: mux2 K56

Poslaťod viliamko » Str 16. Jún 2010 9:36:57

no ved ale som tym len chcel poedat to,ze ak by teraz neboli negativne ohlady na to ze niekto mal zaruseny analog, tak by v podstate mohli tento mux oz nechat ON. trebars aj este znizit vykon na 0,5 alebo 1kW aby bola istota ze nebudu problemy, a digital brat tak ze komu ide ide, komu nejde musi cakat na vypnutie anlogu.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: mux2 K56

Poslaťod David Kriz » Str 16. Jún 2010 9:43:16

viliamko píše:no ved ale som tym len chcel poedat to,ze ak by teraz neboli negativne ohlady na to ze niekto mal zaruseny analog, tak by v podstate mohli tento mux oz nechat ON. trebars aj este znizit vykon na 0,5 alebo 1kW aby bola istota ze nebudu problemy, a digital brat tak ze komu ide ide, komu nejde musi cakat na vypnutie anlogu.


jenže ty stále nechápeš, že máš vzorek asi pěti lidí... to budeš chodit od dveří ke dveřím a ptat se jestli jim digitál neruší analog nebo naopak? dyť je to blbost.
Prostě nejde coby kdyby, jednou to je takto nastavene a nejde dělat čachry a takovéto hokusy-pokusy... zbytečné se tím zabývat.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: mux2 K56

Poslaťod viliamko » Str 16. Jún 2010 9:43:56

ok
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: mux2 K56

Poslaťod psichac » Str 16. Jún 2010 17:13:35

ale no,kľud chlapci...ja som napr na dolných honoch a neviem či preto že som na 3 poschodí a tieni mi asi tucet iných barákov alebo čím tak k56 analog som nechytal,max tak nejakých madarov...a z mojej izby mi to ani nemá čo rušiť v obývačke možno skúsim ale pochybujem...
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: mux2 K56

Poslaťod viliamko » Str 16. Jún 2010 17:25:24

ale ved mi sa nehadame, ja len rad snivam a david je tvrdy pragmatik. a ty psichac ale ved v digitale to chytis, nie ? ved si vcera pisal, to len analog nenaladis ,nie ?
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: mux2 K56

Poslaťod psichac » Str 16. Jún 2010 17:27:51

digital mam (len HD sa furt nekona a asi ani nebude...) ja len hovorim ze pres spustenim K56 DVB-T som vtedy koli čechom ladil aj v analogu ale nič...jedine čo by možno mohlo byť v záhrade (most pri BA) tak tam pri ladení niekde som videl trosku akoby stv1/2,neviem kde to bolo na akom kanále ale myslel som si že to bol zobor...ale doma proste javorinu nechytam asi ani digitál, neviem :D

iked ako tak pozeram tak to asi bola javorina...antena je uf neviem asi nejaka colorka a bola vtedy aj tým smerom tuším...
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: mux2 K56

Poslaťod David Kriz » Str 16. Jún 2010 17:38:26

viliamko píše:ale ved mi sa nehadame, ja len rad snivam a david je tvrdy pragmatik. a ty psichac ale ved v digitale to chytis, nie ? ved si vcera pisal, to len analog nenaladis ,nie ?


tak tak :-) a v takovýchto oborech není na snívaní moc prostor 8-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: mux2 K56

Poslaťod DooBop » Štv 17. Jún 2010 11:28:27

Obraz stv3 hd je fakt krasny. Teraz sa mi bude tazko pozerat na sd.
DooBop
 
Príspevky: 108
Registrovaný: Štv 01. Okt 2009 12:07:06

Re: mux2 K56

Poslaťod David Kriz » Štv 17. Jún 2010 12:17:37

DooBop píše:Obraz stv3 hd je fakt krasny. Teraz sa mi bude tazko pozerat na sd.


jen nějak postrádám poslední dny všude po těch forech, diskuzích a webech slova chvály na Towercom, jaký tomu dali velký tok, jaký použili kvalitní multiplexor a vůbec, že je to jediná možnost sledovat STV3HD, když ten tisickrát prosazovaný satelit tentokrát zklamal :-D
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: mux2 K56

Poslaťod thor » Štv 17. Jún 2010 14:13:18

bohuzial, je to tak :(
na slovensku vedia vsetci len nadavat a hadzat vinu na niekoho, ale pochvalit nikto nikoho nevie :)
Obrázok užívateľa
thor
 
Príspevky: 34
Registrovaný: Pia 05. Feb 2010 17:48:06
Bydlisko: šamorín

Re: mux2 K56

Poslaťod viliamko » Štv 17. Jún 2010 14:17:40

pred chvilou som urobil taky maly laicky test. tuto malu antenu ISKRA ANT P-20DTT s max ziskom 7,5dB ktoru mam na pasivno som zvrtol zo smeru Zobor na Karpaty, sila signalu na K56 vyskocila na 80% a kvalita 85% a stabilne. potom som ju zas zvrtol mierne do prava aby to bolo vzdusnou ciarou podla mapyvysilacu.cz presne na javorinu, ze co to urobi. sila signalu sa mi nezmenila , no kvalita zacala lietat medzi 85 az 70% hore dolu,tento pokles na 70% vsak nijako neovplyvnil stabilitu muxu. Antena bola samozrejme vo V polarizacii. potom som ju tymto istym smerom otocil do H polarizacie a dal K56 cez analog. stv1 na tomto kanale je zrnita a nepozeratelna. podotykam ale ze je to testovane len s touto antenkov, neviem ako by sa a ci by sa zvysila kvalita keby to testujem s nejakou ant so ziskom 16dB(to mozem vyskusat v pondelok) . Ked som potom prepol na digital a dal mux K56 takto v H polarizacii a natoceny na javorinu, sila klesla na 50% a kvalita lietala od 0 do 55% a programy mrzli alebo neboli vobec ,tmava obrazovka.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: mux2 K56

Poslaťod pista150 » Ned 20. Jún 2010 15:23:21

Na mini tv SENCOR 6712 sa objavovala kvalita signálu max.16% na 56K anténa P-47 N,ktorá nie je moc vhodná pre vertikálnu polarizáciu.V mieste prímu je silná Javorina.Do naskenovania to má však daleko,iné prímače čo poznám by ho vôbec neindikovali.LOKALITA:kopec Ziar n.v.869m okres Kys.nové mesto
pista150
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 552
Registrovaný: Ned 15. Nov 2009 11:17:17
Bydlisko: Nesluša

Re: mux2 K56

Poslaťod viliamko » Uto 13. Júl 2010 10:36:06

ja uz mam K56 off,na webe sa ale este nikde nepise ze by uz bol odstaveny
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: mux2 K56

Poslaťod Birko » Uto 13. Júl 2010 14:28:04

viliamko píše:ja uz mam K56 off,na webe sa ale este nikde nepise ze by uz bol odstaveny


mne tiez uz neukazuje tych par % signalu co som maval.. takze urcite je off, aj enosat spominal inde ze v BB je uz off. Asi ani o tom nebudu informovat, kedze je po MS a povolenie bolo len dodnes tak ako spominali davnejsie
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 560
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20

Re: mux2 K56

Poslaťod antonio » Pia 27. Aug 2010 9:20:45

David Kriz píše:
no ale zkus trošku pochopit, že Anton, který má Blavu poměřenou a ví jak a kde je tam silná Javorina, a co Ti aji já píšu, jak je silná tam kde jsem ji měřil, tak to se prostě nevypaří když zapnou Kamzík. Takže chytrý člověk očekává problém, protože je evidentní že bude.
Mluvit na rovinu o tom co se stane je snad lepší, než něco ututlávat. To podle hromady stěžovatelů včetně většiny z vás na tomto foru, prý dělá Towercom, že dopředu nic neřekne. A když někdo dopředu upozorní "nebuďte překvapeni že nastane problém" tak ho zas zadupáváš ať ti nekazí radost, že se těšíš... tak trošku schíza :-)
Ten člověk je profík a nic nepičuje... upozorňuje na to že bude problém, stejně jako já. Trošku by to chtělo rozlišovat mezi takovýma lidma a blbečkama co "v kuse jen pičují" po forech...


Som sa pobavil ze profik :D Obycajny amater som a to radiovy koncesiovany ;) Antenarcina ma bavi, ale nezivi, co ma zivi su napajacie zdroje...
Mam trocha prehlad o sireni a spravani VHF / UHF a obcas aj nejake zakulisne infosky sa ku mne z Kamzika dostanu, ale profik naozaj nie som, len uz mam vdaka vystavbe par radioamaterskych zariadeni triezvu predstavu co sa da od ktoreho pasma ocakavat.
Clanky na zive su len takym relaxom a snahou pomoct, nakolko osveta zo strany Towercomu zaspala. STA som v decembri zladoval "amatersky", ale uz som sa dovybavil a teraz je nastavena podla meraku a spektraku ;)
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: mux2 K56

Poslaťod David Kriz » Pia 27. Aug 2010 11:10:46

Jááj Tono to jsi Ty? :-D No si profík, nestyď se :D
Dle tvých projevů o tom není pochyb ;)
Ale s těma káblama, viz jinde v dikusi, se nedá souhlasit ;) To se asi neshodneme :-D

Jináč, co se Twrcm týká, mám takovou myšlenku ohledně PR, popularizace, zkusim to s něma probrat, pokud budou na to mít pozitivní pohled tak Ti napíšu, co si o tom myslíš...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: mux2 K56

Poslaťod antonio » Pia 27. Aug 2010 13:15:12

David Kriz píše:Jááj Tono to jsi Ty? :-D No si profík, nestyď se :D
Dle tvých projevů o tom není pochyb ;)
Ale s těma káblama, viz jinde v dikusi, se nedá souhlasit ;) To se asi neshodneme :-D

Jináč, co se Twrcm týká, mám takovou myšlenku ohledně PR, popularizace, zkusim to s něma probrat, pokud budou na to mít pozitivní pohled tak Ti napíšu, co si o tom myslíš...


Pre mna je slovo profi synonymom toho, ze sa na tom zaraba. Ine je, ze amater moze mat ine / lepsie vedomosti ako ten, co sa tym zivi. Je vela "profikov" , co si nechaju zaplatit za nieco, co by aj amater spravil lepsie, ale stale su to profesionali. Krasne to teraz vidno pri satelitnom boome, niektore tie profi instalacie su na zaplakanie, hlavne u operatormi prenajimanych firmiciek pre Digi a Magio.

Proti popularizacii nemam nic, ak budem mat cas, tak kludne, len aktualny stav s DVB-T je zaujimavy, nie je jasny casovy plan, technika je niekde aj predpripravena, ale vsetko caka na sudy / zakony a odnatie frekvencii. Takze ja sa ani prilis Towercomu nedivim, ze nerobi osvetu, ked nie je jasny plan a je vyhodnejsie spravit prepnutie v kratkom case, ako takato agonia s docasnym multiplexom a zbytocnymi nakladmi pre ludi pri preladovani. Ale na druhej strane, takto si kto moze namiesto DVB-T zaobstarava DVB-S a cela digitalizacia bude pre par divakov, co maju tuner v TV a izbovu / balkonovu antenu a par nadsencov. Cena dvb-t boxu s instalaciou a antenou je sice nizsia, ale nie natolko, aby sa neoplatilo riesit satelit s viac programami a aj ceskymi. To je aktualna realita. Tiez som bol postaveny pred otazku riesenia prijmu u rodicov, 13 poschodovy barak, na dlhu kolorku ide s odretymi usami aj ceske DVB-T, ale cena 60cm paraboly a satelitu s trojnasobkom programov kontra DVB-T antena, ladene predzosilnovace, 60m kablu, napajac, robota prehovorili v prospech satelitu. Ine to ale je spravit ako STA pre cely barak, vtedy je uspora a hlavne vzhlad budovy na strane DVB-T.
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: mux2 K56

Poslaťod David Kriz » Pia 27. Aug 2010 14:18:51

antonio píše:
David Kriz píše:Jááj Tono to jsi Ty? :-D No si profík, nestyď se :D
Dle tvých projevů o tom není pochyb ;)
Ale s těma káblama, viz jinde v dikusi, se nedá souhlasit ;) To se asi neshodneme :-D

Jináč, co se Twrcm týká, mám takovou myšlenku ohledně PR, popularizace, zkusim to s něma probrat, pokud budou na to mít pozitivní pohled tak Ti napíšu, co si o tom myslíš...


Pre mna je slovo profi synonymom toho, ze sa na tom zaraba. Ine je, ze amater moze mat ine / lepsie vedomosti ako ten, co sa tym zivi. Je vela "profikov" , co si nechaju zaplatit za nieco, co by aj amater spravil lepsie, ale stale su to profesionali. Krasne to teraz vidno pri satelitnom boome, niektore tie profi instalacie su na zaplakanie, hlavne u operatormi prenajimanych firmiciek pre Digi a Magio.

Proti popularizacii nemam nic, ak budem mat cas, tak kludne, len aktualny stav s DVB-T je zaujimavy, nie je jasny casovy plan, technika je niekde aj predpripravena, ale vsetko caka na sudy / zakony a odnatie frekvencii. Takze ja sa ani prilis Towercomu nedivim, ze nerobi osvetu, ked nie je jasny plan a je vyhodnejsie spravit prepnutie v kratkom case, ako takato agonia s docasnym multiplexom a zbytocnymi nakladmi pre ludi pri preladovani. Ale na druhej strane, takto si kto moze namiesto DVB-T zaobstarava DVB-S a cela digitalizacia bude pre par divakov, co maju tuner v TV a izbovu / balkonovu antenu a par nadsencov. Cena dvb-t boxu s instalaciou a antenou je sice nizsia, ale nie natolko, aby sa neoplatilo riesit satelit s viac programami a aj ceskymi. To je aktualna realita. Tiez som bol postaveny pred otazku riesenia prijmu u rodicov, 13 poschodovy barak, na dlhu kolorku ide s odretymi usami aj ceske DVB-T, ale cena 60cm paraboly a satelitu s trojnasobkom programov kontra DVB-T antena, ladene predzosilnovace, 60m kablu, napajac, robota prehovorili v prospech satelitu. Ine to ale je spravit ako STA pre cely barak, vtedy je uspora a hlavne vzhlad budovy na strane DVB-T.


To nejsou profi, to jsou opice :-) Jinak názor stejný. Viz každá druhá Digi parabola bez skew na 1W :-D to by museli ti opičáci vědět, co to ten skew je ;)

Jak říká jeden známý, ne každý kdo se tím živí je profík. Ne každý kdo má měřák s ním umí dělat, ale každý kdo je skutečný profík a živí se tím se bez něho neobejde, pokud se nemá stydět za svoji práci. Já bych definoval jako profíka člověka z oboru který se tím živí, ale přímo nemusí, ale má natolik široké povědomí, znalosti a praxi, že dokáže věci analyzovat a řešit. Ne patlat jak opice 1000x stejnou parabolu... ;)
Amatér je také korektní pojmenování pro toho kdo to má jako koníček ale rozumí tomu do velké míry, ale na druhou stranu dnes je za amatéra označován každý, kdo má značku a jeho maximem je nákup stanice :-) Takových znám dost... jak se mi pošklebovali dřív že moc nevysílám, že nejsu žádný amatér. Ale že oni mají mizivé znalosti antén, šíření elmag vln, vůbec elektroniky, to už neřekli :-D

Jinak se se vším nedá než souhlasit. To ohledně Twrcm vidim stejně, a stejně se o tom bavim s lidma okolo. Je to teď na bodu mrazu a pohnutí závisí na tom jak se domluví papaláši. Technika není nikdy problém a jak říkal náš profesor na VŠ (který byl v komisi v 70.letech kdy se rozhodovalo jaký standart PAL nebo SECAM přijme ČSSR pro barevné vysílání): "technici se vždy domluví". Problémy dělají politici, manažeři a jiná papaláši...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron