K55 - BA kamzík

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

K55 - BA kamzík

Poslaťod MartinR » Štv 12. Jan 2012 23:09:59

Vie niekto, kedy a co bude na K55 v BA ? Teda okrem ZSTV :)

http://www.digitalnatelevizia.sk/zpravy ... dvb-t.html
Lokalita: Špačince
Aktuálne stabilne prijímané kanály: 30.+33.+35. k. Jihlava Javorice, 56.+57. k. Nové mesto n.V. - Javorina, 42. k. Piešťany, 59. k. J. Bohunice, 23. k Rechnitz, 24. k. Wien - t.j. celkom 30 TV programov.
MartinR
 
Príspevky: 83
Registrovaný: Pia 26. Aug 2011 9:52:45
Bydlisko: Špačince

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Pia 13. Jan 2012 8:40:07

Ono je vacsim problomem AKO a nie CO pozerat. K55 s 1kW lezi vedla K56 s 50kW co je 17dB rozdiel na antene. Do STA sa to beznym sposobom nebude dat dostat, mozno to pojde menicom UHF / UHF na spodne kanaly... Taktiez to v pripade individualneho prijmu riadne preveri kvalitu tunera v TV / settopboxe, nie kazdy to zvladne. Taktiez sa ukaze kvalita predzosilnovaca, ak je nejaky pouzity...

Ten kto si toto takto nechal skoordinovat bud nevedel co robi alebo nemal inu moznost.
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod MartinR » Pia 13. Jan 2012 9:34:56

Ano, to mas pravdu. Ja som sa len zo zvedavosti pytal ;)
Lokalita: Špačince
Aktuálne stabilne prijímané kanály: 30.+33.+35. k. Jihlava Javorice, 56.+57. k. Nové mesto n.V. - Javorina, 42. k. Piešťany, 59. k. J. Bohunice, 23. k Rechnitz, 24. k. Wien - t.j. celkom 30 TV programov.
MartinR
 
Príspevky: 83
Registrovaný: Pia 26. Aug 2011 9:52:45
Bydlisko: Špačince

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod Birko » Pia 20. Jan 2012 15:32:15

News: http://www.dsl.sk/article.php?article=12010

Lokalny mux z Kamzika na K55 by sa mal spustit zaciatkom februara a bude tam urcite aj TA3 a Radio Piestany
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 560
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Uto 31. Jan 2012 13:14:45

K55 z Kamzika je on air. Technologicky to nema nic spolocne s Towercomom, na vezi si prenajimaju len miesto. Signal sa siri z troch anten.
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod Birko » Uto 31. Jan 2012 14:58:44

Potvrdzujem bezproblemovy prijem v Hlohovci. Zaujimave, ze ZSTV ma iny staticky obraz ako sa vysiela z MUXu Jaslovskych Bohunic. Pozicia "Reserved" bude asi pre Radio Piestany, zatial nevysiela
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 560
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod nairam » Uto 31. Jan 2012 15:05:08

Obrázok

Obrázok _ Obrázok _ Obrázok
Prílohy
k55_bratislava_local_mux.zip
parametre
(123.76 KiB) 353 krát
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Uto 31. Jan 2012 15:15:26

Prakticke skusenosti, Samorin 0 bodov na streche panelaku s profi merakom.... Videl som vysielacie anteny, ani sa nedivim...

Jedna z anten pozera na Volkswagen, dalsia na hrad (Petrzalku), obe su umiestnene v zapadnom rohu veze na predposlednom beznom poschodi, takzvane B a nie hore na stoziari, co znamena cca -100m voci hlavnemu UHF tubusu. Anteny cca 1m vysoke biele rakvicky asi 1,5m od okraja, teda v smere na mesto uz vadi podlaha. To co ma riadne zaskocilo, je tretia antena, pozerajuca na Senec. Tato je tiez vnutri, cca 1,5m od okraju pri severnom pilieri a teda nemoze pozerat dole do mesta od Trnavky na zapad (vadi podlaha). Antena smerovana na hrad zase nemoze vidiet na mesto od cca Mlynskych Niv vychodne. Teda dost podstatna a obyvana oblast bude mat riedne problemy s prijmom, kedy tieni priamo poschodie veze a aj samotne teleso veze. Ide ale len o moj odhad, pri antenach som nebol, len som ich zospodu videl. To ze pred tretou antenou je v smere na cca Pezinok vertikalna antena, ktora tam asi robi tiez tien radsej ani nekomentujem...
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod vrbovcan » Uto 31. Jan 2012 15:41:33

V Hlohovci? 1kW? Neverím. V Lábe 25km severne zatiaľ nič. Neviete ako je to s K51 z Borského Mikuláša? Ten už ide?
vrbovcan
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Uto 15. Jún 2010 14:38:15

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod Birko » Uto 31. Jan 2012 15:44:00

vrbovcan píše:V Hlohovci? 1kW? Neverím. V Lábe 25km severne zatiaľ nič. Neviete ako je to s K51 z Borského Mikuláša? Ten už ide?


:D Tak ako som dlhe roky chytaval pilot z Kamzika 1kW, tak toto je to iste. Emme Esse vo V presne na Kamzik a nie je problem ;)
Ale samozrejme mam dobru polohu pre Kamzik, mam dobry vyhlad na neho, niektore casti Hlohovca su v tieni v smere na Kamzik, tam urcite nebude mozny prijem..
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 560
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Uto 31. Jan 2012 15:53:52

vrbovcan píše:V Hlohovci? 1kW? Neverím. V Lábe 25km severne zatiaľ nič. Neviete ako je to s K51 z Borského Mikuláša? Ten už ide?


K51 by dnes mali spustit, info pustila priamo ZSTV.

To ze to nenaladis, nemusi byt vinou slabeho signalu, kludne to moze byt velkym nepomerom signalov susednych kanalov K55 a K56 a nieco u teba to nezvlada, ak pouzivas predzosilnovac alebo zosilnovac, tak to moze pochovat, taktiez selektivita tvojho tunera to nemusi zvladnut... Bez merania sa tazko dedukuje. Predpokladam, ze antenu mas vo vertikalnej polarizacii smerovanu na Kamzik a nie je to ziadne polske sito a taktiez, ze vidis na Kamzik.
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod vrbovcan » Uto 31. Jan 2012 16:09:03

Anténu mám vertikálne otočenú, vysielač na dohľad, zosilovač. Čo sa týka Borského mikuláša, tam mám sito otočené horizontálne na Kojál, čo môže byť nejakých 30st. odklon, tiež asi 25 km.. Myslíš, že pri avizovaných 10kW to nepôjde?
vrbovcan
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Uto 15. Jún 2010 14:38:15

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Uto 31. Jan 2012 16:19:33

vrbovcan píše:Anténu mám vertikálne otočenú, vysielač na dohľad, zosilovač. Čo sa týka Borského mikuláša, tam mám sito otočené horizontálne na Kojál, čo môže byť nejakých 30st. odklon, tiež asi 25 km.. Myslíš, že pri avizovaných 10kW to nepôjde?


Ja si mozem mysliet co chcem, treba skusit, ked to spustia... Z tych 10kW uber tak 20dB, co je rozdiel vertikal - horizontal, vynasob to sitom a uvidis :)

Naco ti je zosilovac na antene na Kamzik? Ved signal musis mat luxusny, ked vidis na Kamzik... Najlepsi zosilnovac je vzdy antena, zosilovacom by si mal maximalne vykryt straty pri dlhych kabloch alebo viacerych TV na jednom rozvode. Inak vzdy len zhorsi parametre, nikdy nevylepsi! Mal by sa pouzivat, len ked ho je treba, nenechat sa masirovat merketingovymi bludmi o 35dB zosilovacoch. Alebo viac pruzkov, viac adidas?
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod vrbovcan » Uto 31. Jan 2012 16:27:17

Zosilovač je 15dB, ťahá 3 prijímače, najvzdialenejší je 12m. Teraz neviem, či nie je len na tom Kojále, teda sito, lebo som to niekoľko krát menil počas celého procesu digitalizácie. Skúsim ho dať dole.
Naposledy upravil vrbovcan dňa Uto 31. Jan 2012 16:34:58, celkovo upravené 1
vrbovcan
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Uto 15. Jún 2010 14:38:15

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Uto 31. Jan 2012 16:34:55

vrbovcan píše:Zosilovač je 15dB, ťahá 3 prijímače, najdlhší je 12m. Teraz neviem, či nie je len na tom Kojále teda sito, lebo som to niekoľko krát menil počas celého procesu digitalizácie. Skúsim ho dať dole.


To je o inom, ak signal pre 3 TV nestaci, tak ho treba a zisk 15dB je voleny velmi rozumne ;) Inak na 3 prijimace s jedinym rozbocovacom by ti malo stacit o 6dB navysit zisk anteny a nemusel by si ho potrebovat ;)
Naposledy upravil antonio dňa Uto 31. Jan 2012 16:38:19, celkovo upravené 1
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod vrbovcan » Uto 31. Jan 2012 16:37:07

Citujem z fóra Digizone: " Odpověď #18 kdy: Dnes v 13:29:39 »Teraz sa mi ozvala ZSTV, že za hodinu spustia 51 kanál z Borského Mikuláša a Bratislava 55 kanál je už v prevádzke."
vrbovcan
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Uto 15. Jún 2010 14:38:15

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod viliamko » Str 01. Feb 2012 8:12:53

zdravim. po dlhej dobe sa tu objavujem, kedze sa ma dotkli zmeny v dvbt. mozem , za seba, potvrdit, ze prijem v trnavke, konkretne u mna je ubohy.zaitse v mojom pripade je to tym, ze mam kamzik v zakryte.. doteraz mi stacila pasivna antena vo vertikalnej polohe nasmerovana subezne popri stene baraku , nasmerovana na karpaty. mux 27,56 bez problemov. ale k55 u mna preblikava sila medzi 0-70% , kvalita je 40% az 0%, co na moj stb nestaci ani na nascenovanie kanalov. takze zatial ja mam z mux na K55 velky prd. a vobec sa mi nijako nechce za tychto poveternostnych podmienok nejak s antenou laborovat.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod patriotsa » Str 01. Feb 2012 21:41:02

Dnes som pri káve zmeral u kamaráta na Agátovej v Dúbravke -balkón 1 posch. anténou LP 2845 spektrum -vertikal smer Terénkecska. Ruka sa triasla od zimi,aj antena. Viditelnosť ma Kamzík znemožnovala blízka stavba. Ale parametre na 55k velmi dobré, vid priložený scan.
Prílohy
agátova BA.pdf
(4.84 KiB) 421 krát
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 234
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod DooBop » Štv 02. Feb 2012 9:06:17

TA3 - kvalta obrazu - katastrofa.
Ja som TA3 pozeraval doteraz cez DLNA (http://88.212.35.224:2002) a poviem Vam bolo to kvalitnejsie.
DooBop
 
Príspevky: 108
Registrovaný: Štv 01. Okt 2009 12:07:06

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod pista150 » Ned 08. Apr 2012 12:48:02

pista150
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 552
Registrovaný: Ned 15. Nov 2009 11:17:17
Bydlisko: Nesluša

Ďalší

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť