K55 - BA kamzík

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod pesvv » Str 05. Sep 2012 12:42:50

mmc píše:
pesvv píše:Ja mam tiez obraz aj zvuk, ale ten zvuk na ZSTV je otrasny, vysielaju ho v protifaze a neda sa to pocuvat (alebo to vadi len mne?). Taky zvuk je v DVB-T, UPC aj cez internet. Ja som im uz aj pisal, ale nikto neodpovedal, tak to len obcas otestujem, ale je to stale zle.

Daj si "mono ľavý" a bude sa to dať počúvať, ale však už tam nie je čo pozerať, reprízujú príspevky spred prázdnin, mimochodom JB K59 stále 0 kbps.


:D Mono to je ono, ale radsej volim iny kanal 8-)
pesvv
 
Príspevky: 26
Registrovaný: Str 18. Nov 2009 17:57:15

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod mmc » Pia 05. Okt 2012 7:47:26

Máte aj na K55 PID 258 ? Lebo na K59 JB je tam MPEG2 video TVNOE 176x144pix :-)
Obrázok užívateľa
mmc
 
Príspevky: 114
Registrovaný: Str 11. Júl 2012 19:34:19

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod nairam » Pia 05. Okt 2012 7:57:06

mmc píše:Máte aj na K55 PID 258 ? Lebo na K59 JB je tam MPEG2 video TVNOE 176x144pix :-)


Nemame.
Obrázok
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod EnoSat » Sob 06. Okt 2012 6:59:05

ozaj tam nevidis pid 0x0102 ? ma len 148 kbps
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod David Kriz » Pia 21. Dec 2012 20:30:56

chlapi nepozorujete nějaké změny? Kolega bral k55 stabilně v Modre doteď a naposled hrála minulý týden, dnes už nehraje.
Samozřejmě úpravy které se teď nedávno dělalydělaly, byly na k 56 a 27, to spolu přímo nemůže souviset (55 má vlastní antény jinde na věži). ale napadlo mne, jestli tou změnou na 56 se nemohl tento kanál v místě příjmu zesílit a zahlcovat zesilovač (má ostrý výhled, těsně přes kopec, tak to nebylo moc silné a musel zesílit).
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Sob 22. Dec 2012 9:21:44

Davide, vyrazne sa zvacsil nepomer K55 a K56, tiez menili konce za silnejsie kedze rozsirili lalok vo vertikalnej rovine, takze teoreticky mozu viac prasit aj susedne kanaly spletrami ako doteraz... Problem v tvojom pripade bude ale asi v preampe, lebo u mna K55 ide.
V Dubravke K27 narastol o cca 5dB a K56 o cca 7 - 8dB voci tavu pred 4.12... Ale ja som pod vysielacom do 3km, Modra je uplne iny smer, iny vyzarovak a ina rovina diagramu. K55 spolu s K56 mi v STA hra, ale musel som upravovat kanalovu vlozku. Tento mesiac som bol riesit STA 3x koli hratkam na vezi, grrr.
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod David Kriz » Sob 22. Dec 2012 11:07:13

antonio píše:Davide, vyrazne sa zvacsil nepomer K55 a K56, tiez menili konce za silnejsie kedze rozsirili lalok vo vertikalnej rovine, takze teoreticky mozu viac prasit aj susedne kanaly spletrami ako doteraz... Problem v tvojom pripade bude ale asi v preampe, lebo u mna K55 ide.
V Dubravke K27 narastol o cca 5dB a K56 o cca 7 - 8dB voci tavu pred 4.12... Ale ja som pod vysielacom do 3km, Modra je uplne iny smer, iny vyzarovak a ina rovina diagramu. K55 spolu s K56 mi v STA hra, ale musel som upravovat kanalovu vlozku. Tento mesiac som bol riesit STA 3x koli hratkam na vezi, grrr.

díky, přesně to jsem si myslel, jak jsem popsal... no tak to bude chtít si s tím zas pohrát. Asi na jaře až ale. :D
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod vrbovcan » Pon 24. Dec 2012 13:03:01

V Lábe to isté. Po 4.12. K55 nechytám. Predtým ako tak išiel. Kamzík 25 km priama viditeľnosť. Zrejme bude treba aďalšiu anténu na Kamzík a kanálový zosilovač na K55.
vrbovcan
 
Príspevky: 24
Registrovaný: Uto 15. Jún 2010 14:38:15

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod nairam » Pon 24. Dec 2012 13:08:14

U mna k55 ide rovnako ako predtym, plus minus. A to mam zamrznutu antenu. Obrázok

Tento obrazok bol zmenseny  - klikni na zvacsenie

Tento obrazok bol zmenseny  - klikni na zvacsenie
Naposledy upravil nairam dňa Pon 24. Dec 2012 13:50:20, celkovo upravené 2
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod David Kriz » Pon 24. Dec 2012 13:42:55

nairam píše:U mna k55 ide rovnako ako predtym, plus minus. A to mam zamrznutu antenu. Obrázok


to je fotka jak na PFko :-D
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod marek594 » Sob 09. Mar 2013 16:16:28

Mne to tiez pred par mesiacmi islo a teraz nic. Ja som myslel ze to asi bude tym, ze snezilo a ze bolo zle pocasie tak mi to vypadlo. Asi budem musiet kupit vonakjsiu antenu. :x
DVB-T : Gigabyte GT-U7300/tuner v TV, izbová anténa, Fracarro LP45F - k27, k37, k44, k56
DVB-S/S2 : Nokia Dbox2/Opensat 9900 HDPVR, Fte maximal parabola 80cm (Fe), LNB GT-LST40D, motor PowerSAT DG240S, 28.2°E - 30°W
Obrázok užívateľa
marek594
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 27. Dec 2010 13:41:10
Bydlisko: Bratislava II

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod viliamko » Sob 04. Máj 2013 10:48:38

u mna na izbovu antenu kanal 55 blbne od jeho spustenia ( trnvka-galvaniho ulica) ale nasiel som v byte miesto kde ide plynule a bez vypadkov. ovsem posledny tyzden mi totalne sa signal na tomto kanale stratil, nech robim co robim a skusam co skusam, neviete ci doslo ku nejakej zmene ?
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Sob 04. Máj 2013 12:08:31

marek594 píše:Mne to tiez pred par mesiacmi islo a teraz nic. Ja som myslel ze to asi bude tym, ze snezilo a ze bolo zle pocasie tak mi to vypadlo. Asi budem musiet kupit vonakjsiu antenu. :x


Pred par mesiacmi doslo k zmene na K56, preto sa zhorsil odstup signalu na K55, niekde je rozdiel tak velky ze to prijimac nespracuje. Zalezi ale aj od kvality prijimaca...
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod viliamko » Sob 04. Máj 2013 14:04:40

to ja vsetko beriem, len u mna sa nic nemenilo, ani prijimac, ani antena a ani miesto prijimu. vravim ze to este tak par dni do zadu mi to slo, s tym ze maval obcasne kolisanie na prahu pozeratelnosti, ale to na par sekund. len uz druhy tyzden mam na nom nulu, aj ked som skusal s antenou behat po miestnosti :-) . no tak az mi na nom nezalezi, to len tak okrajovo spominam. za nasim barakom, smerom na kamzik, zacali stavat...mozno tam bude pes zakopany, ze som bral signal z nejakehjo odrazu a ten sa stratil...
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod antonio » Sob 04. Máj 2013 14:54:08

viliamko píše:to ja vsetko beriem, len u mna sa nic nemenilo, ani prijimac, ani antena a ani miesto prijimu. vravim ze to este tak par dni do zadu mi to slo, s tym ze maval obcasne kolisanie na prahu pozeratelnosti, ale to na par sekund. len uz druhy tyzden mam na nom nulu, aj ked som skusal s antenou behat po miestnosti :-) . no tak az mi na nom nezalezi, to len tak okrajovo spominam. za nasim barakom, smerom na kamzik, zacali stavat...mozno tam bude pes zakopany, ze som bral signal z nejakehjo odrazu a ten sa stratil...


Stromy sa rozzelenali a to dokaze tiez riadne utlmit signal ak je odrazom...
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod nairam » Sob 04. Máj 2013 17:45:22

SlagrTV nahradilo TA3. Dik ullsus za info.

746000 kHz DVB-T K55 lokalny MUX Bratislava T-Video_Agency (NOE,SlagrTV,LUX,ZSTV,*SITY*) 1kW V
Naposledy upravil nairam dňa Uto 07. Máj 2013 20:58:00, celkovo upravené 1
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod nairam » Uto 07. Máj 2013 14:54:59

Porovnanie TV Lux
lokalny MUX K55.....4.16Mbps (vlavo)
SK MUX-4 K39....1.37Mbps (vpravo)

V lokalnom K55 maju krajsi obraz.

Tento obrazok bol zmenseny  - klikni na zvacsenie
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod nairam » Uto 07. Máj 2013 16:07:49

Porovnanie SlagrTV

CZ MUX-3 K59........1.86Mbps (vlavo)
lokalny MUX K55.....2.13Mbps (vpravo)

CZ MUX-3 ma kvalitnejsi obraz.

Tento obrazok bol zmenseny  - klikni na zvacsenie
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod Birko » Uto 07. Máj 2013 20:02:57

zaujimave porovnania
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 560
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20

Re: K55 - BA kamzík

Poslaťod mmc » Str 08. Máj 2013 8:45:52

Birko píše:zaujimave porovnania

T-Video Agency (K55) konvertuje všetko cez analóg na MPEG2 4Mbps CBR (aspoň prištarte to mali tak nastavené)
CDG (K59) má zdrojový signál z playout-u SatPlus a pravdepodobne majú nastavený nejaký VBR okolo 2Mbps
Towercom/Plustelka (K39) konvertuje z MPEG2 do MPEG4 s čo najväčšou kompresiou
asi toľko k výslednej kvalite obrazu
Obrázok užívateľa
mmc
 
Príspevky: 114
Registrovaný: Str 11. Júl 2012 19:34:19

PredchádzajúciĎalší

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron