DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod Birko » Uto 01. Jún 2010 0:29:45

pista150 píše:V niektorých prípadoch by som nevylučoval krátkodobé rušenie Malibor Pohorje,ktorý vysiela na 66 k horizontálne.Analog Na 59 kanále POP TV som spozoroval počas inverzie až na kysuciach.Minulí týžden som 2x spozoroval zlepšené podmienky pre dialkový príjem,ale krátkodobo(signál na 30,33 digitál Javorice a analog 28,45 Klučovská hora)


Ked bude niekedy vyluka DVBT Kamzik K66, tak treba vyskusat to Pohorje, nad tym uz dlho rozmyslam ze to nemusi byt nerealne :)
HLOHOVEC
TV karty: AverMedia Hybrid Ultra USB, AverMedia Hybrid AirExpress
Antény: Emme Esse 45TL (smer Kamzík), ISKRA P-2845 (smer Veľká Javorina)
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 548
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20
Bydlisko: Bratislava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod David Kriz » Uto 01. Jún 2010 0:43:31

Birko píše:
pista150 píše:V niektorých prípadoch by som nevylučoval krátkodobé rušenie Malibor Pohorje,ktorý vysiela na 66 k horizontálne.Analog Na 59 kanále POP TV som spozoroval počas inverzie až na kysuciach.Minulí týžden som 2x spozoroval zlepšené podmienky pre dialkový príjem,ale krátkodobo(signál na 30,33 digitál Javorice a analog 28,45 Klučovská hora)


Ked bude niekedy vyluka DVBT Kamzik K66, tak treba vyskusat to Pohorje, nad tym uz dlho rozmyslam ze to nemusi byt nerealne :)


http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html?chid=1033
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod thor » Uto 01. Jún 2010 11:59:15

minule nesiel kamzik (analog aj digital) a na 50k namiesto jojky som mal krasny cisty obraz primy :)
inac mne leze prima furt do analogu jojky, ako duchovia :(

http://www.power.szm.com/odstavky.htm
4.maja to bolo
Obrázok užívateľa
thor
 
Príspevky: 34
Registrovaný: Pia 05. Feb 2010 17:48:06
Bydlisko: šamorín

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod psichac » Uto 01. Jún 2010 16:16:27

thor,nevies skadial ide ten k50 prima?kolaj ci nieco ine?
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod David Kriz » Uto 01. Jún 2010 16:22:10

psichac píše:thor,nevies skadial ide ten k50 prima?kolaj ci nieco ine?


Prima z "kolaju" nevysílá ;-)

Hodonín (Kyjov/Stražovice)-Babí lom 20kW
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod Birko » Uto 01. Jún 2010 20:40:42

David Kriz píše:
Birko píše:
pista150 píše:V niektorých prípadoch by som nevylučoval krátkodobé rušenie Malibor Pohorje,ktorý vysiela na 66 k horizontálne.Analog Na 59 kanále POP TV som spozoroval počas inverzie až na kysuciach.Minulí týžden som 2x spozoroval zlepšené podmienky pre dialkový príjem,ale krátkodobo(signál na 30,33 digitál Javorice a analog 28,45 Klučovská hora)


Ked bude niekedy vyluka DVBT Kamzik K66, tak treba vyskusat to Pohorje, nad tym uz dlho rozmyslam ze to nemusi byt nerealne :)


http://www.mapavysilacu.cz/mapcoverage.html?chid=1033


No tak asi nikto necakal ze by vypocet pokrytia zasahoval do BA :D ... ale ked pocas vhodnych meteorologickych podmienok aj roman z nitry chytal POP TV na K59 vo velmi slusnej kvalite, tak ja si myslim ze by to bolo mozne aj teraz pri dvbt pri vynimocnej situacii

ja tiez, aj ked iba zvuk
http://www.youtube.com/watch?v=2caQrBOJuiY
HLOHOVEC
TV karty: AverMedia Hybrid Ultra USB, AverMedia Hybrid AirExpress
Antény: Emme Esse 45TL (smer Kamzík), ISKRA P-2845 (smer Veľká Javorina)
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 548
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20
Bydlisko: Bratislava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod David Kriz » Uto 01. Jún 2010 21:07:32

jakékoli mapa pokrytí je silně orientační věc. Realita, a především proměnná v čase, je často zcela jiná. Někde horší, někde lepší. Podle mapy pokrytí se orientuje jen Towercom :-D že XX procent pokryto ;-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod psichac » Uto 15. Jún 2010 8:03:28

dneska rano od cca 5:40 do neviem kedy (kolo osmej som zapol a už šli) bol vypadok VKV a to:funradio 94,3 SRo1 96,6 Viva 101,8 a E2 104,8 ostatne stanice išli...
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod David Kriz » Uto 15. Jún 2010 9:57:36

psichac píše:dneska rano od cca 5:40 do neviem kedy (kolo osmej som zapol a už šli) bol vypadok VKV a to:funradio 94,3 SRo1 96,6 Viva 101,8 a E2 104,8 ostatne stanice išli...


Údržbové prestávky vysielačov
15.6.2010 4:30 7:00 Slovensko Bratislava - Kamzík
15.6.2010 4:30 7:00 FUN Bratislava - Kamzík
15.6.2010 4:30 7:00 Viva Bratislava - Kamzík
15.6.2010 4:30 7:00 Europa 2 Bratislava - Kamzík
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod psichac » Uto 15. Jún 2010 15:58:40

aha dik za info ;)
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod nairam » Pon 18. Okt 2010 21:08:07

626000 kHz DVB-T K40 Czech MUX2 Mikulov-Devin Brno-Kojal (nova,prima,barandovtv,nova_cinema,prima_cool)

v celom K40 muxe (vsetky stanice) mi ide divny zvuk, obcas hlasitost zoslabne, obcas tam pocut data.... mate to tiez?
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 744
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod David Kriz » Uto 19. Okt 2010 8:48:26

nairam píše:626000 kHz DVB-T K40 Czech MUX2 Mikulov-Devin Brno-Kojal (nova,prima,barandovtv,nova_cinema,prima_cool)

v celom K40 muxe (vsetky stanice) mi ide divny zvuk, obcas hlasitost zoslabne, obcas tam pocut data.... mate to tiez?


nepotvrzuju... zvuk z Pálavy OK
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod nairam » Uto 19. Okt 2010 9:07:02

dnes je to ok
bolo to len vcera v case 'Mr.GS' na Nove
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 744
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod nairam » Ned 14. Nov 2010 13:32:02

V DVB-T STV1 a STV2 nejdu. Ze by Krajcer zrusil zmluvu? :lol:
Naposledy upravil nairam dňa Ned 14. Nov 2010 13:35:54, celkovo upravené 1
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 744
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod Birko » Ned 14. Nov 2010 13:32:58

Javorina K69 momentalne tiez bez obrazu STV1 a STV2 ... v zozname stanic vsak su ... Na MagioSat-e aj v analogu vsetko OK
HLOHOVEC
TV karty: AverMedia Hybrid Ultra USB, AverMedia Hybrid AirExpress
Antény: Emme Esse 45TL (smer Kamzík), ISKRA P-2845 (smer Veľká Javorina)
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 548
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20
Bydlisko: Bratislava

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod €uroSVK » Ned 14. Nov 2010 13:34:48

nairam píše:V DVB-T STV1 a STV2 nejdu. Ze by Krajcer zrusil zmluvu?


Mohol by :D
Obrázok užívateľa
€uroSVK
 
Príspevky: 126
Registrovaný: Pia 14. Máj 2010 10:01:30

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod nairam » Ned 14. Nov 2010 13:50:06

od 13:49 uz idu
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 744
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: DVB-T dnes : "máte dnes signál?"

Poslaťod viliamko » Ned 14. Nov 2010 20:21:53

zo Zoboru to bolo to iste, v zotname stv1,2 bola ale bola tma, uz ok
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Kamzik

Poslaťod Dani1 » Štv 02. Dec 2010 23:29:48

Od poslednej nedele vzdy, ked cerstvo nasnezi, tak mam problemy s prijmom z kamzika. Dnes po hustom snezeni je to zase bieda. Kvalita a sila signalu chvilu drzia na 96 a 100 a potom sa nachvilu kvalita rozsype az na 10. Takto ro robi kolom dokola. Ja tomu nechapem. ANtenu logper mam v byte, cize na nej sneh nie je. Vypadava to aj na inom tuneri a aj na mensej pasivnej 2 dB antenke. Vyhlad na Kamzik mam priamy. Uz neviem, ze co s tym mam robit. Podobne problemy hlasia po forach aj ini ludia. A to nielen teraz v zime. Asi len ostava cakat do leta, kym dovezu na spicku novy AS :-)
Dani1
 
Príspevky: 33
Registrovaný: Uto 01. Dec 2009 12:38:25
Bydlisko: Bratislava - ZST Petrzalka

Re: Kamzik

Poslaťod David Kriz » Pia 03. Dec 2010 0:11:36

Dani1 píše:Od poslednej nedele vzdy, ked cerstvo nasnezi, tak mam problemy s prijmom z kamzika. Dnes po hustom snezeni je to zase bieda. Kvalita a sila signalu chvilu drzia na 96 a 100 a potom sa nachvilu kvalita rozsype az na 10. Takto ro robi kolom dokola. Ja tomu nechapem. ANtenu logper mam v byte, cize na nej sneh nie je. Vypadava to aj na inom tuneri a aj na mensej pasivnej 2 dB antenke. Vyhlad na Kamzik mam priamy. Uz neviem, ze co s tym mam robit. Podobne problemy hlasia po forach aj ini ludia. A to nielen teraz v zime. Asi len ostava cakat do leta, kym dovezu na spicku novy AS :-)


Tak anténama (myslím tím vysílacíma) to nebude prakticky zcela jistě :) To je jen kus ocele a laminátu. Problém, pokud by byl na vysílací straně, by byl jinde, někde od antény dolů...pokud se to děje více lidem a často. Ale obávám se, že pokud by člověk popsal jak přijímá (anténa vevnitř), tak to váhu mít nebude. Bylo by třeba zajistit, aby to byla pevná venkovní správně udělaná anténa a naměřené hodnoty z měřáku a pozorování co to dělá, pokud to je časově nestálé. Z toho pak vycházet při popisu problému.

Jinak, ještě poradím jednu věc: když vidím to bydliště, sleduj vlaky ;) Jestli vypozoruješ nějakou spojitost :-) Ten projev je totiž víc než typický na šaliny ve městě, jelikož ale v Petržalke žádné nejsou, ale vidim ŽST a ta je elektrifikovaná, tak... 8-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron