nairam píše:Na Somarskej luke pod Kamzikom (Bratislava) chytene K29 Galanta lokalny mux.
538000 kHz DVB-T K29 Galanta (RTV_Krea,TA3,TV_Patriot) 2kW V do 01.06.2013
Gaaspi píše:Vďaka za radu ak by sa dajme tomu tých 150 € rozhodilo na takú veľkú bytovku ako sme my tak by sme to prakticky ani nepocítili. A vlastne mali by sme minimálne 3 slovenské programy navyše (ako som videl ten screenshot, je tam TA3, Patriot, Krea). Nechápem ináč takú logiku že nám dajú anténu na Viedeň a nabehne nám 7 rakúskych programov ktorým ani nerozumieme a to aby sme mohli sledovať vlastnú mestskú televíziu nikoho nenapadne. To snáď regionálne televízie nemajú záujem na tom aby mali vyššiu sledovanosť? Akože komerčné sa snažia vysielať na takých satelitoch, alebo po zemi tak, aby boli dostupné čo najviac divákom. Ale tie regionálne dotuje mesto či kraj tak im je jedno či ich pozerá 100 ľudí alebo tisíc. Najväčšia irónia je to, že Bratislaváci si naladia našu mestskú televíziu, ktorá je nám miestnym (ktorým je určená) nedostupná. Narážam na to aby sa nemuseli montovať špeciálne antény a doobjednávať si platené služby na sledovanie free programov ako príklad uvediem ešte časy analógu keď ste napríklad Markízu a STV2 naladili všade aj na zapojené Nintendo (teda bez antény) a keď ste už chceli JOJ-ku či STV1 už trebalo anténu a keď Novu už bolo treba lepšiu výbavu alebo keď bol analógový satelit Astra a ten bol najpopulárnejší 90% parabol bolo nastavených na to (PRO7, SAT1,VOX, RTL atď) a keď ste chceli nejaký slovenský program tak ste už museli točiť na kadejaké menejznáme satelity ako Hotbird, Eutelsat, Thor, Intelsat atď. Proste že slovenský program vždy švacli na to najnedostupnejšie miesto a potom ho sledovalo len zopár anténnych nadšencov. Ale keby to šlahli na Astru kde bola RTL, PRO7 atď. tak by to sledovalo oveľa viac ľudí. Ako je to ponovom neviem, ale určite funguje podobný princíp aj v digitáli. Ja by som rakúske ORF-ky vymenil za TA3 a KREU.
Ďakujem za opis. Práve o to ide že pri STA netuším ako to je riešené keďže to nieje moja vlastná anténa. Laik si myslí že si spustí ľadenie telky a tie nové programy naskočia lebo sa dočítal niekde že už sa aj v jeho meste vysiela. Ale bez prerábky antén a zosilovačov to nepôjde.Až máte STA s kanálovými vložkami, tak treba pridať k. vložku na k 29 ( prípadne aj antenu), ak máte tam programovatelný zosilovač, treba preprogramovať -pridať filter na príslušnom vstupe. Už som videl tzv STA riešenú aj komponentamy , ktoré sa používajú v individuálnom príjme - priepuste , filtre , zlučovače od rôznych výrobcov, a na konci nejaký širokopásmový zosík. V menšej bytovke som videl aj PEKO systém od VF Tech, ten je postačujúci-dajú sa používať k. zosilovače ob kanál v UHF. Dá sa takisto lahko rozšíriť o k. zosilovače alebo konvertory.
Cena pre rozšírenie by nemala presiahnuť cca 100e + robota.
Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť