K49 - Trnava lokalny MUX

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Pia 26. Apr 2013 19:24:55

No neviem mam tuner asus mycinema u3100 mini v2 skusis.pohľadať niečo o softe?? Pls prípadne Aktualizaciu vďaka
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Sob 27. Apr 2013 9:52:45

je tam conditional acess-viaccess=kodovanie :o :shock:
zeby mala trnava ako prva plateny local mux :?:
Prílohy
viaccess k49.jpg
kodovanie je tam toho vela nezmestilo sa to do obrazka :D
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod EnoSat » Sob 27. Apr 2013 9:57:49

ullsus píše:je tam conditional acess-viaccess=kodovanie :o :shock:
zeby mala trnava ako prva plateny local mux :?:


to je EMM (detailne v CAT pid) - pozostatok z prevodu DVB-S do DVB-T , pre konkretny program kodovanie signalizuje ECM (detailne v PMT pid)
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Uto 07. Máj 2013 13:12:28

pribudlo CT24-NAMIESTO TA3 :D :D :D
len co znamena skratka afd pri ct24 :?: :| :| :|
vysiela ct24 aj hbbtv :o :o len nemam soft :cry: na hbbtv nema niekto na to soft?
vysiela ct24 hbbtv aj na SKYLINKU?-kedze ako provider je uvadzany Skylink
Prílohy
TRANS EDIT 49K.jpg
localmux49.jpg
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod David Kriz » Uto 07. Máj 2013 17:58:34

ullsus píše:pribudlo CT24-NAMIESTO TA3 :D :D :D
len co znamena skratka afd pri ct24 :?: :| :| :|
vysiela ct24 aj hbbtv :o :o len nemam soft :cry: na hbbtv nema niekto na to soft?
vysiela ct24 hbbtv aj na SKYLINKU?-kedze ako provider je uvadzany Skylink

http://digitalvideobroadcasting.blogspot.cz/p/afd.html
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod viliamko » Štv 09. Máj 2013 15:07:03

skoda ze som si dal na jesen minuleho roka zasklit balkon :shock:
tak som sa dnes po dlhom case pohral s antenou (vonkajsou) a som zistil ze v mojej lokalite su okrem vsetkych celoplosnych muxov , dosiahnutelne aj lokalky K33,41,49,55,59. neviem ani za boha naladit k54 nitra, co je 60km, rovina ku mne. vykon 4kw je uplne dostacujuci, nepozeral som terenny profil, ci som nizko, alebo vysielac tam je na mna nizko...rovnako neviem preco nemozem naladit k29 galantu, kedze aj tu mam vo vyhlade.
ako ken sa hram, pretoze aj tak antenu uz umiestnenu mat nemozem, dalej rozne smery by ma nutili antenu neustale presmerovavat na dany smer, odkial chcem sledovat kanal.
skoda ze nas barak nema urobene rozvody na antenny sytem a obyvatelov co by aj mali zaujem ... keby sa na strechu nainstaluju anteny plus parabola, bol by to skvely a lacny sposob ako prijimat kopec programov, bez nutnosti platit iptv ...
ked som este rok dva do zadu instaloval moje monstra :P na balkone, mal som aj madarov, rakusanov. cize bol by tu v sucasnej dobe prijem cezdvb-t desiatky tv programov . skoda ...
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Štv 09. Máj 2013 16:03:05

A aku anténu pou žívaš?? A mas ju pred sklom či za ním??? Lebo som videl ze sa dá antena dat aj pred sklo keby si mohol dat foto balkonu a poriesilo by sa to
TOTO JE MOJ JUBILEJNY 100! PRISPEVOK NA DX FORE!!! :D :D :D
Naposledy upravil ullsus dňa Štv 09. Máj 2013 18:35:44, celkovo upravené 1
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod viliamko » Štv 09. Máj 2013 17:10:19

to urcite nebudem davat v ramci balkonu, musel by som ju uchytit o fasadu, to ale robit nechcem. signal by brala v pohode aj cez sklo, nejde o to, ale zasklenim som prisiel o madlo , na ktorom bol povodne drziak na antenu

http://www.sortec.sk/pictures/cennik/1452_p2845.jpg
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Štv 09. Máj 2013 18:13:40

aha... no ok tak skus na milimeter nasmerovat antenu na klokocinu ale zevraj idu znizenym vykonom pokial tam nebude nitricka :)
a galanta tak isto na milimeter ale to je len 2kw ale galanta zas neni tak daleko ale neviem...
Slovensko do toho !!! :D
PS: VNET ešte máš??? a furt to tak vypadáva???
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod viliamko » Štv 09. Máj 2013 18:28:09

nee, ide v net ok, ale to dvb-t je moje hobby :-) :-) v podstate u segry a rodicov aj dvb-s, vsetko som im pozriadoval :-)
ja dakujem v netu za to , ze mam od nich super rychly a stabilny net bez akehokolvek obmedzenia, takze mam napriklad aj od antiku stb cize mam identicku programovu skladbu ako je neplatena na skylinku :-) .
lenze prijem cez antenu ci parabolu je vzdy ten najkvalitnejsi, oprotimstreamom cez net. tie od natiku maju max 2,5mbps/s takze pri rychlych scenach je to dost tragedia.

v net je sice tiez iptv ale kvalita streamov oproti antiku je super, ale tu zas absentuju okrem ct1,2 a primy ostatne ceske tv.

a ked som dnes naladil na kanale 49 z trnavy ct24 mal som neskonale prijemny pocit :-) . objednal som si modul plustelka do tv prijimacu, takze budem mat defakto verejnopravny cesky mux :-) :-) az na ct sport :-) .
nejako to s tou natenou na balkone predsa len skusim buduci tyzden.

z vonkajsej strany zabradlia predsa len mam priestor na uchytenie anteny, ale musim tam dat mensiu, kratsiu
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Štv 09. Máj 2013 18:40:37

heeej no super takze vam vsetkym oznamujem ze asi ako prvy z tohoto fora :D VILIAMKO objednal modul PLUSTELKA !!!!
potom hned ako ti to dojde napis svoju skusenost a popripade aj screenshot modulu aj ako prebiehala aktivacia atd. do temy Plustelka alias Towerhome ok?
PS: potom daj vediet ako si s tou galantou a nitrou dopadol
takze viliamko kojal alias plustelka ze?
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod viliamko » Štv 09. Máj 2013 18:50:41

heh, ok, ja som ho objednal cez sortec, osobny odber, sak towercom pyta za donasku 6eur. teraz ale nan cakam, lebo stb su uz na predajniach ale moduly este nie.

v podstate ak sa mi podari ukotvit tuto antenu http://www.sortec.sk/pictures/cennik/18 ... FZ_H_V.JPG
smerom na trnavu tak mam vystarane, pojde mi aj K55 a aj mux K41 pezinok.
Tu Nitru Klokocinu a Galantu nemam sancu, lebo aj ked by som ich zachytil, tym smerom nedokazem dat za sucasnych podmienok mojho balkona antenu nijak ...

a Kojalu som sa ja definitivne vzdal :-) , to by museli Karpaty odpalit :-) .

Inak, kamos, ktoremu som zriadil antenu v Dubravke na Agatovej sa tiez uz stazuje, K29 a K59 mu velmi blbnu, len K40 ma stabilny. Bez toho ze by cokolvek s tym manipuloval.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Štv 09. Máj 2013 18:53:40

aha no ok :D no moduly budu tusim az od pondelka 13.maja ze?
zak skus tu antenu a od antiku mas ten najnovsi stb Juice Mini?
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod viliamko » Štv 09. Máj 2013 19:05:40

hej ten. stalo to sto eur ako. jednorazova investicia. je tam vsetko slovenske a ceske , uplne identicka skladba ako na skylinku neplatena ponuka. je to dobre. na nom stale pozeram prima zoom. ma to aj pvr rec, aplikaciu sme ako aj webovy prehliadac, tena le vobec nepouzivam, je to neprskticke. a ma ho aj v samsungu smart tv, ku nemu mam aj bezdrotovu klavesnicu takze ak, pouzivam ten prehliadac. ale tiez len sem tam.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod EnoSat » Sob 11. Máj 2013 17:26:42

ullsus píše:pribudlo CT24-NAMIESTO TA3 :D :D :D
len co znamena skratka afd pri ct24 :?: :| :| :|
vysiela ct24 aj hbbtv :o :o len nemam soft :cry: na hbbtv nema niekto na to soft?
vysiela ct24 hbbtv aj na SKYLINKU?-kedze ako provider je uvadzany Skylink


HBBTV je vlastne internet v TV , takze staci telka pripojena na net a vykresli ti cesku HBB stranku (plugin do mozily existuje ale nieje to nic moc)
Prílohy
CT24_HBB.png
HBBTV v CT24
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod MartinR » Sob 11. Máj 2013 17:49:40

Nemozem nic naladit na k49. Mam intenzitu aj kvalitu ale pri ladeni STB nic nenajde :?
Lokalita: Špačince
Aktuálne stabilne prijímané kanály: 30.+33.+35. k. Jihlava Javorice, 56.+57. k. Nové mesto n.V. - Javorina, 42. k. Piešťany, 59. k. J. Bohunice, 23. k Rechnitz, 24. k. Wien - t.j. celkom 30 TV programov.
MartinR
 
Príspevky: 83
Registrovaný: Pia 26. Aug 2011 9:52:45
Bydlisko: Špačince

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod Birko » Sob 18. Máj 2013 0:27:37

To ako ma fungovat ten plugin v Mozille? To komunikuje s tv kartou ci ako si to mam predstavit?
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 560
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod mmc » Sob 18. Máj 2013 6:02:53

Birko píše:To ako ma fungovat ten plugin v Mozille? To komunikuje s tv kartou ci ako si to mam predstavit?

nekomunikuje, adresu hbbtv webu vytiahneš z AIT streamu a zadáš do Firefoxu
Obrázok užívateľa
mmc
 
Príspevky: 114
Registrovaný: Str 11. Júl 2012 19:34:19

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod EnoSat » Sob 18. Máj 2013 8:32:39

Birko píše:To ako ma fungovat ten plugin v Mozille? To komunikuje s tv kartou ci ako si to mam predstavit?


ked to "velmi zovseobecnis" HBB nema nic spolocne s TV vysielanim - je to v podstate internetovy prehliadac v telke (jedine co ziskava zo signalu je internetova adresa kam sa ma pripojit)
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: K49 - Trnava lokalny MUX

Poslaťod ullsus » Ned 19. Máj 2013 12:22:51

mne to cez ten plogin nemfunguje :?
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť