Signál v Nitrianskom kraji

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod David Kriz » Str 23. Mar 2011 2:13:54

viliamko píše:cize musis ju o 45 stupnou otocit


o 90 ;-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Str 23. Mar 2011 8:01:57

jj, o 90 st) sorry :oops: :)
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod markus.22 » Str 23. Mar 2011 8:21:50

No prave rozmyslam,ci sa mam drbkat s antenou u nas na Podhajskej a snazit sa chytit Štúrovo
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod Daniel9911 » Str 23. Mar 2011 9:29:26

tak podla informacii zas v maji bude funkčna aj antena na modrom vrchu takže rozmyslam či sa neoplati kupiť na ten čas vnutorna antena ???
Daniel9911
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Str 02. Feb 2011 12:48:57
Bydlisko: Veľké Ludince, LV

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Str 23. Mar 2011 16:35:54

na to ti nik neodpovie, to musis len skusit ci ti to na taku pojde.a ked mas skusit, tak bud kupit aby si mohol skusit,alebo od niekoho taku pozicat..nic ine nenaskumas
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod Daniel9911 » Str 23. Mar 2011 20:31:13

jj dnes som pozeral na bazose tak som kupil od jedneho DVB-T antenu Strong SRT ANT10 no uvidim bo chcel som kupiť unas novu ale stala 26 eur. toto ma vynde 12 aj s poštovnym na skusku staci a potom v maji aj tak zapnu aj v Sturove takže budem mat čo pozerať a do vtedy dufam že mi toto bude fungovať a chytym aspon markizu a joj
Daniel9911
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Str 02. Feb 2011 12:48:57
Bydlisko: Veľké Ludince, LV

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod patriotsa » Sob 23. Apr 2011 11:56:24

Tak na k 21 zo Štúrova sa nakoniec nebude( že vraj) navyšovať výkon z terajších necelých 1 kW, a to z dôvodu nezájmu financovať vysielanie z tohoto vysielača komerčnými tv.Tento vysielač rozširuje pokrytie signálom pre komerčné tv iba pod 1 % obyvatelstva.Zo severu to istí Sitno, a západnejšie Zobor.To je síce pravda,ale je to v praxi dosť blbé-z jedného smeru jeden silný a druhý slabší signál-môže to narobiť bežným uživatelom problémy,alebo otáčať antény na NR. Ja osobne si myslím,že asi dôjde k navýšeniu výkonu,ale iba mierne.Teraz sú tam dediny ako Gbelce,Bátorove Kosihy,Strekov atd čiastočne zatienené z Nitry a signál zo Štúrova nedostatočný.Koncom mája sa má zvýšiť výkon Zobora na 50 kw,a potom sa uvidí.Tieto informácie odzneli na stretnutí s TWR v Senci,od pána-meno som už zabudol-je to hlavný architekt dvbt siete na SK.
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 234
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod EnoSat » Ned 11. Mar 2012 16:50:46

Cesta cez Zapadne Slovensko , cize aj cez okolie Nitry ;)
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod Axwell » Sob 14. Apr 2012 21:28:01

zdravim, je tu niekto kto ma odskusane CZ muxy ci aj rakuske ? Nove Zamky, pripadne okolie ?

Ak hej, aku antenu, zosilovac by ste doporucili ? diky
Axwell
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Pia 29. Júl 2011 22:16:34

nejde mi MUX2

Poslaťod ifitko » Uto 29. Máj 2012 9:31:51

zdravím
potrebujem poradiť
na jar som nainštaloval DVBT antenu Sencor SDA 500, pripojena je na jeden TV s DVBT tunerom (napajana tiež cez TV).
Po inštalácii šlo všetko ok.
po čase začali stanice v druhom MUX kockovať a vypadavať, až napokon vznikol terajsi stav že je obraz nepozeratelny.
verejnoprávny MUX pritom ide bez problemov, krásny obraz (bez chyby bitov)
som z Vinodolu cca 20km od zobora na ktorý mam antenu natočenu, priamy výhľad na zobor nemam nakoľko sú v pozadí stromy (park) asi 100m a dalej cca 1km aj les,
antena je vo výške asi 7m.
môžu problem so signalom spôsobovať stromy? ako to že verejnopravny MUX ide aj tak bez problemov?
Ďakujem
ifitko
 
Príspevky: 1
Registrovaný: Uto 29. Máj 2012 9:21:39

Re: nejde mi MUX2

Poslaťod patriotsa » Uto 29. Máj 2012 17:24:51

Daj si tam normálnu pasivnu anténu.Ten Sencor nemá nič spoločné s anténou. 20 km od Zobora sa nedáva kus drátu v plaste so širokopásmovým 25 dBzosilovačom.
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 234
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Predchádzajúci

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron