Signál v Nitrianskom kraji

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod masstersvk » Pon 12. Apr 2010 21:54:36

teraz neviem ci to nieje tym počasím :? . a ani to či mam skusit zdokonalit kvalitu potočením antény , zajtra niečo bude , budem informovať
Tv SAMSUNG TV LE32B651T3WXXH DvB-T/C mpeg2/4
Pc: Cpu:Amd Athlon x2 6000+ 3,1Ghz , Ram:4GB ddr2 800mhz , Vga : Nvidia 9600GT 512ddr3
Hdd: WD500GB , MB : MSi K9n Sli
masstersvk
 
Príspevky: 47
Registrovaný: Štv 17. Dec 2009 18:06:26
Bydlisko: Komárno - Kava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Uto 13. Apr 2010 6:28:22

a co ak spustili na zobore n ejaky test v K66 ? sak ked vravis ze to mas este aj v H polarizacii a nasmerovane na zobor a ide s vypadkami..skus dat do V ale nechaj na zobor, ak ti vystreli kvalita asila tak je jasne ze spustili K66 aj cez zobor..teoreticky by to mohlo byt , nie ?
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod David Kriz » Uto 13. Apr 2010 6:41:32

chlapiiiii! :-D klid....
teoreticky se aji z Fica stane pravičák ;-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Uto 13. Apr 2010 7:25:19

david ale preco to vylucujes ? ved je to mozne, ci preco z tvojho hladiska nie ?
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod David Kriz » Uto 13. Apr 2010 7:34:23

sorry... ale nerad bych se tu zvrhnul jako v jiných dikuzích. asi tak no.
takové věci se neplácají jen tak... vylučuju.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod pista150 » Uto 13. Apr 2010 8:48:35

Môže to byť Kamzík odrazený od Zoboru.Od odrazeného kopca môže dojsť aj k zmene polarizácie.Ja mám anténu color otočenú na Malú Fatru,kde mám stále kvalitu signálu do 15% ,ale horizontálne.Ked ju dám vertikálne ani nepipňe.Jedná sa o kanál 65,ktorý v okolí v H polarizáci nevysiela.
pista150
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 552
Registrovaný: Ned 15. Nov 2009 11:17:17
Bydlisko: Nesluša

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod masstersvk » Ned 18. Apr 2010 21:39:57

neviem co to bolo lebo uz my ani nenaskočí pri vyhladavaní
Tv SAMSUNG TV LE32B651T3WXXH DvB-T/C mpeg2/4
Pc: Cpu:Amd Athlon x2 6000+ 3,1Ghz , Ram:4GB ddr2 800mhz , Vga : Nvidia 9600GT 512ddr3
Hdd: WD500GB , MB : MSi K9n Sli
masstersvk
 
Príspevky: 47
Registrovaný: Štv 17. Dec 2009 18:06:26
Bydlisko: Komárno - Kava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Sob 22. Máj 2010 7:28:16

no pani ,tak sa konecne mozem pochvalit. je rano ,takze u rodicov som este nebol ale za to u mna na chalupe v Hornych obdokovciach som na moje obrovske prekvapenie naladil K21 aj v dome na pasivnu antenu !! http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk& ... &view=1452

co som teda vobec nepredpokladal,kedze tato dedina a konkretne cast kde je moja chalupa je v jame obkolesena kopcami a zobor mam za obzorom )
analog som to nikdy nemal .
antenu som uchytil na drziak od paraboly pod nu, vo V polariziacii, na pasivno v 100% kvalite bez vypadkov. takze bud to mam tento krat ja brutalne dobre prijmove podmienky alebo skutocne nechapem co maju ostatni s K21 zobor problem, no som zvedavy u nasich,doplnim sem info potom, ale tam je priama viditelnost na zobor tak to uz vobec nepredpokladam problemy.

takze je 19h a prave som sa vratil ku sebe na chalupu. u nasich v Ludaniciach ide K21 taktiez bez problemov,do konca som nemusel chodit na strechu, antenu som umiestnil na 2.5 m stoziar od zeme pred domom ,vsade okolo zastavba , v zakryte, ale signal je dostacujuci a prijem bez vypadkov
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Verejnoprávny multiplex

Poslaťod markus.22 » Ned 05. Dec 2010 11:44:02

Takze ja u nas chytim aj Kamzik a aj Zobor.Ale:
programy:STV1,STV2,Joj,Markiza
ORF1,ATV,ORF2B,ORF2N

Podotykam,ze na obycajnu sietovu antenu,ktora je na prvom poschodi na stoliku a v ceste ma sklobeton:)
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod markus.22 » Ned 19. Dec 2010 11:02:56

Hm...ja som minule chvalil DVB-T v NR kraji,ale po dlhsom skusani som sklamany.Seka a vypadava strasne aj pri skoro plnom signale....
Antena je klasicka sietova na druhom poschodi za sklobetonom a DVB-T prijimac je http://www.alza.sk/set-top-box-ecg-dvb-t-450-d93475.htm a takisto skusane aj na LCD s dvb-t tunerom...stale to iste...sused ma antenu na streche a tak isto...neviem kde moze byt chyba....
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod makovic » Ned 19. Dec 2010 11:37:18

ono to moze byt zahltene silnym signalom
makovic
 
Príspevky: 102
Registrovaný: Pon 21. Dec 2009 12:07:07

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Ned 19. Dec 2010 14:04:49

treba tam povypinat zosiulovace ! nejdem sa teda hrat na odbornika, ale mozem povedat, ze ja ako laik,nemam v NR kraji, konkretne okres TO ziaden problem s ladenim . 2byty v TO(moje segry) jeden RD v Ludaniciach( Rodicia) a moja chalupa v Horne Obdokovce. Mozem povedat ze odkedy ide Zobor K21 v V polarizacii a silnejsim vykonom, nemam problem, keby ste videli v akej jame mam tu chalupu, antenu mam 1,5m od zeme,(ziadna strecha) a prijiam bez vypadkov K21,ked antenu otocim presne opacnym smerom , prijimam K69prechodovy mux a K57 VP mux. tiez bez vypadkov v 100% kvalite,aj vzlom pocasi. To iste sa prejavuje vo vsetkych lokalitach mnou menovanych hore. A konkreten moja chalupa je vsade dookola obkolesena vyvysenym terenom, cize vsetok signal ktory tam prijimam je cez mierne prevysenie,ziadna rovina. na streche co som pozeral terenny profil by som nemal mat problem ani skamzikom ci viednou. ale to nejdem skusat. Neviem z akych casti NR kraja su ti co sa stazuju , ale naozaj za okres TO naozaj mozem povedat ze pokrytie je super, pretoze z jednej stany okresu ho pokryva Uhrovec, z casti PD, a z druhej strany Zobor
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod markus.22 » Ned 19. Dec 2010 18:22:19

No tak teraz som to zapol opat a signal je 79/97 a zatial bez sekania
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod Daniel9911 » Uto 22. Mar 2011 15:59:23

Dobrý deň ja mam tiež problem zo signalom mam TV kartu s DVB-T a od soboty mi nejdu stanice Markiza, Joj,Joj plus,Doma, a STV 1,2,3 mi idu ked som pisal do towercomu mi odpisali toto :

Dobrý večer.

DVB-T Vysielač Štúrovo vysiela 2. multiplex prechodne so zníženým výkonom, tento stav bude trvať len do ukončenia vysielania prechodového 1.multiplexu a jeho nahradenia 2. multiplexom na vysielačoch Nitra-Zobor a B.Štiavnica-Sitno v máji t.r.
Vysielanie televízií Markíza a JOJ si môžete naladiť v 1.multiplexe z vysielača Nitra-Zobor – 21.kanál.

S pozdravom

Lenže v prvom multiplexe je tiez Markiza a Joj lenže ani to mi nechyta karta a neviem ako nastviť ten kanal 21 mam otočiť antenu alebo ako poradte mi prosim. TV kartu mam Avermedia Trinity A707. Dakujem za odpovede
Daniel9911
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Str 02. Feb 2011 12:48:57
Bydlisko: Veľké Ludince, LV

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Uto 22. Mar 2011 18:04:21

neviem ako to myslis ze otocit antenu,ale asi beries signal zo smeru Sturovo, no tak skus na smer NR a ten K21 by mal naskocit,aj ked vobec nevime odkial to skusas, kde byvas a tak
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod markus.22 » Uto 22. Mar 2011 18:16:11

Daniel9911 píše:Dobrý deň ja mam tiež problem zo signalom mam TV kartu s DVB-T a od soboty mi nejdu stanice Markiza, Joj,Joj plus,Doma, a STV 1,2,3 mi idu ked som pisal do towercomu mi odpisali toto :

Dobrý večer.

DVB-T Vysielač Štúrovo vysiela 2. multiplex prechodne so zníženým výkonom, tento stav bude trvať len do ukončenia vysielania prechodového 1.multiplexu a jeho nahradenia 2. multiplexom na vysielačoch Nitra-Zobor a B.Štiavnica-Sitno v máji t.r.
Vysielanie televízií Markíza a JOJ si môžete naladiť v 1.multiplexe z vysielača Nitra-Zobor – 21.kanál.

S pozdravom

Lenže v prvom multiplexe je tiez Markiza a Joj lenže ani to mi nechyta karta a neviem ako nastviť ten kanal 21 mam otočiť antenu alebo ako poradte mi prosim. TV kartu mam Avermedia Trinity A707. Dakujem za odpovede


Odkial si?
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod Daniel9911 » Uto 22. Mar 2011 18:51:12

markus.22 píše:
Daniel9911 píše:Dobrý deň ja mam tiež problem zo signalom mam TV kartu s DVB-T a od soboty mi nejdu stanice Markiza, Joj,Joj plus,Doma, a STV 1,2,3 mi idu ked som pisal do towercomu mi odpisali toto :

Dobrý večer.

DVB-T Vysielač Štúrovo vysiela 2. multiplex prechodne so zníženým výkonom, tento stav bude trvať len do ukončenia vysielania prechodového 1.multiplexu a jeho nahradenia 2. multiplexom na vysielačoch Nitra-Zobor a B.Štiavnica-Sitno v máji t.r.
Vysielanie televízií Markíza a JOJ si môžete naladiť v 1.multiplexe z vysielača Nitra-Zobor – 21.kanál.

S pozdravom

Lenže v prvom multiplexe je tiez Markiza a Joj lenže ani to mi nechyta karta a neviem ako nastviť ten kanal 21 mam otočiť antenu alebo ako poradte mi prosim. TV kartu mam Avermedia Trinity A707. Dakujem za odpovede


Odkial si?



tak ja som z Veľkých Ludiniec , tak neviem ako myslia ten kanal vieš bo mam tv kartu tam davam len auto vyhladavanie a on mi najde stv a madarov a tie kanaly ktore su blokovane
Daniel9911
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Str 02. Feb 2011 12:48:57
Bydlisko: Veľké Ludince, LV

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Uto 22. Mar 2011 21:03:40

ked pozeram na tejto stranke http://www.mapavysilacu.cz/mapdistance.html profil mas z velkych ludinec na zobor 51km a mas tam uplne mierne prevysenie cez kopce. inak na stranke towercomu ked zadam velke ludince tak aktualne pokrytie vypise prave z NR K21 prechodovy mux a podla nich mas teoreticky prijem toho isteho kanalu aj z banskej stiavnice. naopak VP mux co su vsetky stv ako aj tebou ziadany komercny mux podla stranky towercomu zatial v tvojej oblasti niesu dostupne. vies ale prijimat dvb-t na pc kartu znamena v tvojom pripade asi ze sa to pokusas naladit v uzavretej miestosti na mini antenku. co ale v tvojej oblasti,ked niesi v rovno pod vysielacom moze znamenat ze sice signal u teba je ,ale ho nenaladis . ja by tebou vybehnem von a pokusim sa dvb-t nascanovat na volnom priestranstve a potom takto naladene by som doma hladal kde mi naskoci obraz,kde mam najoptimalnejsi signal
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod Daniel9911 » Uto 22. Mar 2011 21:11:24

takže mam pc dvbt tuner lenže ho mam napojeni na vonkajšiu antenu načo som prijimal analogovy signal. Zas VP multiplex mi isiel STV 1,2,3 som chytil bez problemov lenže taraz ani to neviem chytit. neviem či to nebude v tv karte ale madarov chytim bezproblemov takže neviem. Ak by som chcel chytit z Nitry signal tak by som mal otočiť antenu alebo nemusim ? lebo vaktre neviem nastavovať manualne kanaly ani pasma
Daniel9911
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Str 02. Feb 2011 12:48:57
Bydlisko: Veľké Ludince, LV

Re: Signál v Nitrianskom kraji

Poslaťod viliamko » Uto 22. Mar 2011 21:54:43

no tak uvedom si jednu zasadnu vec, to ze si na tu antenu uz prijimal aj VP mux zo sturova mohlo byt v danom okamihu lepsie prijimatelne podmienky,ale z toho co pises chapem ,ze tvoja antena je v horizontalnej polohe, ked pises ze si na nu aj analog prijimal. u nas sa vysiela vo vertikalnej polohe, cize musis ju o 45 stupnou otocit a samozrejem aj natocit na smer NR. v tom pripade by to bolo najoptimalnejsie,a som presvedceny ze ti potom karta naladi prechodovy mux na K21 stv1,stv2,markiza a joj. inak, o 2 mesiace prejde tento kanal zo zoboru na komercny mux,cize vypadnu z neho stvcky a pribudne joj plus a tv doma. zaroven sa spusti K48 VP mux. takze potom budes mat uz vsetko. ale hlavne je teda natocit tu antenu na nitru a otocit ju do vertikalnej polohy. ale rataj s tym ze prides v tom momente zas o madarov
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

PredchádzajúciĎalší

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron