61k - Kralova Hola (ukončené vysielanie)

Skúsenosti s A/D príjmom na Východnom Slovensku

Re: Kralova Hola

Poslaťod Birko » Str 06. Jan 2010 0:19:05

wau :D , no kamarat... toto je vazne sila :D perfektne !
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor

Poslaťod nairam » Str 06. Jan 2010 17:32:52

To vyzera ako nejaka antarkticka zakladna. :D Na tu antenu mas aj stoziar,
alebo ju drzis v ruke?
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií

Poslaťod David Kriz » Str 06. Jan 2010 17:55:56

Chlopi, já osobně jsem nechytal nic :-D Byl jsem rád že jsem nahoře v teple částečně rozmrznul před cestou dolů.

Kamoš chytal na skener na VKV1-OIRT ukrajinu apod, ještě asi nějaké Rumuny, nevim teď z hlavy, měl jsem jiné starosti :-) (ošetřit si omrzliny...)

Na TV maďaři, část SVK DVB-T, ale jako to vše v místnosti, DXovat venku by bylo holé šílenství!

Takže vlastně s chytáním nahoře to spíš nedopadlo, holt léto je výzva :-D

Ta logper není moje, je to kamošova, Iskra, kombinace VHF3/UHF, já mám taky logper na tyto účely, ale jen UHF, tu jsem nebral. Stožár nebyl, stačí ruka. Ve 3 lidech se to prostřídá.

Antarktická základna? :-) Šak tuto fotku nazval kamoš "Amundsen" :-)
Obrázok
Obrázok užívateľa
David Kriz

Poslaťod wolf14 » Sob 09. Jan 2010 11:49:51

inac teraz som na http://www.digizone.cz/clanky/start-dig ... slovensku/ cital ze tam spominaju nieco v tom zmysle ze na KH su vraj anteny na obsluznej budove :)
"Například na vysílači Králova hola se prý anténa pro DVB-T umístila jen na střechu obslužné budovy (tedy asi 22 m nad zemí), přitom koordinace je na stožár do 125 m výšky."

ale na tych foto tam nic take nevidno nie ?
wolf14

Poslaťod David Kriz » Sob 09. Jan 2010 13:13:57

wolf14 píše:inac teraz som na http://www.digizone.cz/clanky/start-dig ... slovensku/ cital ze tam spominaju nieco v tom zmysle ze na KH su vraj anteny na obsluznej budove :)
"Například na vysílači Králova hola se prý anténa pro DVB-T umístila jen na střechu obslužné budovy (tedy asi 22 m nad zemí), přitom koordinace je na stožár do 125 m výšky."

ale na tych foto tam nic take nevidno nie ?

viz můj popis v tomto vlákně o něco výše...
Obrázok užívateľa
David Kriz

Poslaťod David Kriz » Štv 28. Jan 2010 20:20:35

Obrázok užívateľa
David Kriz

Poslaťod Birko » Pia 29. Jan 2010 22:00:03

David Kriz píše:video z novoročního výstupu na KH :-)

http://www.edisk.cz/stahni/70614/foto_0082.AVI_3.56MB.html

No tak vy ste blazni v dobrom slova zmysle :D ... Fakt extremne podmienky, hlavne ze ste prezili :)
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor

Poslaťod wolf14 » Sob 13. Mar 2010 20:53:52

caute..chytam signal z KH (dvb-t) ale kvalita obrazu sa mi zda velmi slaba. je to dost kockate hlavne ked si pozrete napr. to koliesko kde je vek pre koho je to urcene alebo napis Nazivo > tu je screenshot:
http://data.jaroweb.com/oto.jpg
vysielalo sa OTO na STV1 ale takyto obraz je na vsetkych programoch..
Ak sa nemylim tak OTO sa malo vysielat v hd (samozrejme ze nie cez dvb-t) tak som cakal ze to aspon trochu bude vidno na tej kvalite obrazu kedze zdroj bude kvalitny..
Sledujem to v PC cez kartu Leadtek Winfast DTV2000H a ako antenu pouzivam len izbovu so zosilovacom(viem ze ta antena nieje nic moc).
Zosilovac ide naplno ale myslim ze na kvalitu obrazu pri dvb-t toto a ani antena nema vplyv kedze obraz neseka ale je len menej kvalitny.
A tiez si myslim ze by na kvalitu nemala mat vplyv ani TV karta nie ? Neviem ci sa nemylim ale karta tento signal iba dekoduje nie ? niejako ho nekonvertuje. ci?
Ako ste na tom vy s kvalitou obrazu ? Nemozete dat nejaky screenshot ?
Diky
wolf14

Poslaťod EnoSat » Ned 14. Mar 2010 8:57:25

wolf14 píše:caute..chytam signal z KH (dvb-t) ale kvalita obrazu sa mi zda velmi slaba. je to dost kockate hlavne ked si pozrete napr. to koliesko kde je vek pre koho je to urcene alebo napis Nazivo > tu je screenshot:
http://data.jaroweb.com/oto.jpg
vysielalo sa OTO na STV1 ale takyto obraz je na vsetkych programoch..
Ak sa nemylim tak OTO sa malo vysielat v hd (samozrejme ze nie cez dvb-t) tak som cakal ze to aspon trochu bude vidno na tej kvalite obrazu kedze zdroj bude kvalitny..
Sledujem to v PC cez kartu Leadtek Winfast DTV2000H a ako antenu pouzivam len izbovu so zosilovacom(viem ze ta antena nieje nic moc).
Zosilovac ide naplno ale myslim ze na kvalitu obrazu pri dvb-t toto a ani antena nema vplyv kedze obraz neseka ale je len menej kvalitny.
A tiez si myslim ze by na kvalitu nemala mat vplyv ani TV karta nie ? Neviem ci sa nemylim ale karta tento signal iba dekoduje nie ? niejako ho nekonvertuje. ci?
Ako ste na tom vy s kvalitou obrazu ? Nemozete dat nejaky screenshot ?
Diky

signal karta rozlozi na data a tie sa potom pomocou kodeku zase transformuju (komprimuju) aby sa poslali do grafiky a nasledne na obrazovy vystup ,takze zalezi na kvalite SW a HW ako sa zobrazi vysledok
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor

Poslaťod centerweb » Uto 04. Máj 2010 14:17:18

Hello everyone! I have signal in CH61 (probably from KH) again. Signal strength and quality is the same as the first days when it started.
HERNÁDNÉMETI (NORTH-EAST HUNGARY)
SAMSUNG P2270HD TV, ALCOR DTV-1000 MPEG4 HD USB and Lenco TFT-721 portable tv with MPEG2 tuner
Tokaj (63, 68) Králova holá (61) Kékes (44, 69)
from Gönc: Makovica (64)
centerweb

Poslaťod EnoSat » Str 21. Sep 2011 20:26:00

David Kriz píše:Chlopi, já osobně jsem nechytal nic :-D Byl jsem rád že jsem nahoře v teple částečně rozmrznul před cestou dolů.

Kamoš chytal na skener na VKV1-OIRT ukrajinu apod, ještě asi nějaké Rumuny, nevim teď z hlavy, měl jsem jiné starosti :-) (ošetřit si omrzliny...)

Na TV maďaři, část SVK DVB-T, ale jako to vše v místnosti, DXovat venku by bylo holé šílenství!

Takže vlastně s chytáním nahoře to spíš nedopadlo, holt léto je výzva :-D

Ta logper není moje, je to kamošova, Iskra, kombinace VHF3/UHF, já mám taky logper na tyto účely, ale jen UHF, tu jsem nebral. Stožár nebyl, stačí ruka. Ve 3 lidech se to prostřídá.

Antarktická základna? :-) Šak tuto fotku nazval kamoš "Amundsen" :-)
Obrázok

Tak co toto leto na KH, nieco zaujimave ?
:?:
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor

Poslaťod David Kriz » Str 21. Sep 2011 20:28:03

trošku foukalo ;-) ale hlavně nesněžilo :-D
Obrázok užívateľa
David Kriz

Predchádzajúci

Späť na Východné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 3 hostia