Nastavenie satelitu?!?

Príjem a skúsenosti z oblasti DVB-S/S2

Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod aristop » Štv 10. Mar 2011 7:06:35

Prosim vas o radu...
mal som staru parabolu vysunutu dost daleko od muru, nechcel som ju menit(mam aj novu) namontoval som novy prijimac a parabola nastavena na astru. Na Astrach 19,2 , 23,5 ako aj 28,2 mi nejdu ziadne normalne volne programy iba LCP, A LA CARTE, QVC PLus, Liberty , bibel tv, direct 8, a jedine Viva Germany a nick komedy.... Najde mi aj CT24 ale mam cierny obraz , naskoci aj signal 85% a qvalita89% a nenajde mi ani normalne RTL,MTV,pro7 a pod co by mali byt tiez volne, alebo sa mylim??
Je to v tom ze konvertor je stary cca 15 rokov a nespolupracuje s novou mojou skrinkou? Alebo je ta parabola pootočená, ale nerozumiem preco stoji na mieste parabola a chytim vsetky Astry ...
Dakujem
aristop
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Štv 10. Mar 2011 6:50:05

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod David Kriz » Štv 10. Mar 2011 8:44:53

jak muzes na jednu parabolu a jeden konvertor stary 15let chytat 3 pozice astry?
Radsi zavolej nekoho kdo se v tom trochu vyzna, at ti nainstaluje novou parabolu s novým konvertorem.
15 let starý bude jednopásmový, vyhodit. To byl určitě analog ještě, ten přijímač, to nejde jen tak vyměnit kus za kus.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod pista150 » Štv 10. Mar 2011 12:09:28

Vymeniť konvektor za univrerzal single pre jednu družicu,alebo monoblok 19,2+23,5,ak to nestačí tak motor,parabola nesmie byť stredová!V príjmači skontroluj nastavenie LNB-typ univrzálny.
pista150
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 552
Registrovaný: Ned 15. Nov 2009 11:17:17
Bydlisko: Nesluša

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod David Kriz » Štv 10. Mar 2011 14:06:47

pista150 píše:Vymeniť konvektor za univrerzal single pre jednu družicu,alebo monoblok 19,2+23,5,ak to nestačí tak motor,parabola nesmie byť stredová!V príjmači skontroluj nastavenie LNB-typ univrzálny.

proc by nemohla byt středová???
btw "konvertor" ne konvektor :-) konvektor je součást kúrenia ;-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod pista150 » Štv 10. Mar 2011 15:04:28

Single konvektory do stredových sú oveľa drahšie,monoblock sa nedá použiť,motor iba tiahlový.Pred 15 rokmi by sa dalo o tom hovoriť,teraz je sat .technika jednoduchšia,lacnejšia a lepšia.
pista150
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 552
Registrovaný: Ned 15. Nov 2009 11:17:17
Bydlisko: Nesluša

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod aristop » Pia 11. Mar 2011 6:58:17

Dakujem Vam za odpovede, vymenim teda parabolu komplet, ktoru mam. Len sa mi nechcelo s tym babrat...
Ked budem tapat ,tak sa ozvem....
aristop
aristop
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Štv 10. Mar 2011 6:50:05

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod David Kriz » Pia 11. Mar 2011 12:05:36

pista150 píše:Single konvektory do stredových sú oveľa drahšie,monoblock sa nedá použiť,motor iba tiahlový.Pred 15 rokmi by sa dalo o tom hovoriť,teraz je sat .technika jednoduchšia,lacnejšia a lepšia.

Dnešní single konvertor můžeš použít i do středové. Sice je přizpůsobený na offset, ale taky nikdo neví na jakou, protože co offset anténa, to jiná velikost a tvar. Zkusit se to ale na středovou klidně může. A monoblok taky, lidi mají běžně na středové parabole šilhání třeba z 19E na středu na 23E a 13E, tak půjde i monoblok... jen je otázka jak velká ta středová parabola je.
Ale vyměnit parabolu za novou je samozřejmě to nejčistší a nejlepší řešení.

Mimochodem, on nikde nepsal že je parabola středová!

A znova, KONVERTOR! :-) Konvektor je topné těleso.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod EnoSat » Pia 11. Mar 2011 17:08:01

aristop píše:Prosim vas o radu...
mal som staru parabolu vysunutu dost daleko od muru, nechcel som ju menit(mam aj novu) namontoval som novy prijimac a parabola nastavena na astru. Na Astrach 19,2 , 23,5 ako aj 28,2 mi nejdu ziadne normalne volne programy iba LCP, A LA CARTE, QVC PLus, Liberty , bibel tv, direct 8, a jedine Viva Germany a nick komedy.... Najde mi aj CT24 ale mam cierny obraz , naskoci aj signal 85% a qvalita89% a nenajde mi ani normalne RTL,MTV,pro7 a pod co by mali byt tiez volne, alebo sa mylim??
Je to v tom ze konvertor je stary cca 15 rokov a nespolupracuje s novou mojou skrinkou? Alebo je ta parabola pootočená, ale nerozumiem preco stoji na mieste parabola a chytim vsetky Astry ...
Dakujem


...ale nerozumiem preco stoji na mieste parabola a chytim vsetky Astry ...
nechytas vsetky tri , len parametre transponderov pouzite na ostatnych su priblizne rovnake , takze prijmac ti preto ukazuje signal takmer vsade kam prepnes,
asi najjednoduchsie je vymazat zoznam predvolieb (stanic) a dat prescanovat (vyhladat) jednu poziciu
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod aristop » Uto 15. Mar 2011 6:42:34

EnoSat píše:
aristop píše:Prosim vas o radu...
mal som staru parabolu vysunutu dost daleko od muru, nechcel som ju menit(mam aj novu) namontoval som novy prijimac a parabola nastavena na astru. Na Astrach 19,2 , 23,5 ako aj 28,2 mi nejdu ziadne normalne volne programy iba LCP, A LA CARTE, QVC PLus, Liberty , bibel tv, direct 8, a jedine Viva Germany a nick komedy.... Najde mi aj CT24 ale mam cierny obraz , naskoci aj signal 85% a qvalita89% a nenajde mi ani normalne RTL,MTV,pro7 a pod co by mali byt tiez volne, alebo sa mylim??
Je to v tom ze konvertor je stary cca 15 rokov a nespolupracuje s novou mojou skrinkou? Alebo je ta parabola pootočená, ale nerozumiem preco stoji na mieste parabola a chytim vsetky Astry ...
Dakujem


...ale nerozumiem preco stoji na mieste parabola a chytim vsetky Astry ...
nechytas vsetky tri , len parametre transponderov pouzite na ostatnych su priblizne rovnake , takze prijmac ti preto ukazuje signal takmer vsade kam prepnes,
asi najjednoduchsie je vymazat zoznam predvolieb (stanic) a dat prescanovat (vyhladat) jednu poziciu



To som si myslel aj ja, ale na jednej mi najde ine programy ako na tej druhej, chytim na vsetkych tie iste niektore. Ani ja to nechapem!
Parabola je stara 120 a teda je stredova.
Prosim Ta ako mam vymazat tie predvolby a dat prehladat poziciu?
Dakujem
aristop
 
Príspevky: 3
Registrovaný: Štv 10. Mar 2011 6:50:05

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod pista150 » Uto 15. Mar 2011 8:16:08

Napíš značku .
pista150
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 552
Registrovaný: Ned 15. Nov 2009 11:17:17
Bydlisko: Nesluša

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod EnoSat » Uto 15. Mar 2011 15:20:31

aristop píše:
EnoSat píše:
aristop píše:Prosim vas o radu...
mal som staru parabolu vysunutu dost daleko od muru, nechcel som ju menit(mam aj novu) namontoval som novy prijimac a parabola nastavena na astru. Na Astrach 19,2 , 23,5 ako aj 28,2 mi nejdu ziadne normalne volne programy iba LCP, A LA CARTE, QVC PLus, Liberty , bibel tv, direct 8, a jedine Viva Germany a nick komedy.... Najde mi aj CT24 ale mam cierny obraz , naskoci aj signal 85% a qvalita89% a nenajde mi ani normalne RTL,MTV,pro7 a pod co by mali byt tiez volne, alebo sa mylim??
Je to v tom ze konvertor je stary cca 15 rokov a nespolupracuje s novou mojou skrinkou? Alebo je ta parabola pootočená, ale nerozumiem preco stoji na mieste parabola a chytim vsetky Astry ...
Dakujem


...ale nerozumiem preco stoji na mieste parabola a chytim vsetky Astry ...
nechytas vsetky tri , len parametre transponderov pouzite na ostatnych su priblizne rovnake , takze prijmac ti preto ukazuje signal takmer vsade kam prepnes,
asi najjednoduchsie je vymazat zoznam predvolieb (stanic) a dat prescanovat (vyhladat) jednu poziciu



To som si myslel aj ja, ale na jednej mi najde ine programy ako na tej druhej, chytim na vsetkych tie iste niektore. Ani ja to nechapem!
Parabola je stara 120 a teda je stredova.
Prosim Ta ako mam vymazat tie predvolby a dat prehladat poziciu?
Dakujem


lebo su len priblizne rovnake , tzn ze len niektore transpondery maju rovnake parametre na vsetkych troch Astrach - preto na jedej je "to" na druhej "hento" ,
je nanajvys pravdepodobne ze prijmac obsahuje zastarale tabulky transponderov z ktorych prijmac vyhladava kanaly
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Nastavenie satelitu?!?

Poslaťod Axwell » Pia 29. Júl 2011 22:28:33

stredova 120 predpokladam kovosat 120 je spickova parabola, aku dnes tazko kupit, urcite nevyhodit ! Ak chces prijimat viac druzic tak toroidna parabolu min. 90 si kup. Ofsetove su low end vacsina, bohuzial...

do nej vies kupit konvertor za 7€ v obchode tv sat nitra pre 2 prijimace dokonca, prijimac ti bude stacit opticum z80 je to fakt dobry stroj, sice novy, este moc neznamy ale u mna je to fakt jednicka v cene okolo 30€.
Axwell
 
Príspevky: 4
Registrovaný: Pia 29. Júl 2011 22:16:34


Späť na Satelitný príjem/Satellite reception

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron