Stránka 1 z 1

Skusenosti s TV tunermi pre PC

PoslaťNapísal: Štv 01. Okt 2009 20:09:24
od nairam
:mrgreen: + plusy
:evil: - minusy

Hauppauge HVR-1300 PCI
----------------------
:mrgreen: hw encoder mpeg2 (chip mpeg2), vyuzitelne asi len pri nahravani, inak na nic
:evil: pribaleny sw nevie mpeg4 DVB-T (objednava sa zvlast CD pre mpeg4)
:evil: cim novsia verzia sw (WinTV) tym horsia, posledne WinTV 7 CD1.2 mi padne pri starte pouzivam preto starsiu verziu
:evil: prepnutie stanice trva cca ~2s aj v ramci jedneho MUX-u
:evil: len jeden tunner, vie analog aj DVB-T
:mrgreen: v zozname stanic (WinTV) sa daju v pohode miesat, premiestnovat analogove aj DVB-T stanice


LifeView X1 Express T2A2 PCI-E
------------------------------
:evil: pribaleny sw nevie mpeg4 DVB-T (na sledovanie mpeg4 treba pouzit iny sw)
:evil: posledna verzia SW & drivers je z roku 2006
:mrgreen: sw je sice stary ale maly a velmi rychly, prepnutie stanice v ramci jedneho MUX-u je okamzite (<1s)
:mrgreen: dva tunnery analog aj DVB-T, rychle prepinanie medzi nimi, moznost na jednom nahravat a druhy pozerat, alebo pozerat oboje naraz
:mrgreen: dva tunnery a kazdy ma svoj samostatny vstup, je pribaleny spliter ak mate jeden zdroj signalu
:evil: dopredu sa musi vybrat ci dany tunner bude analog alebo digital (DVB-T)
:evil: zvuk analogovej tv je nejaky posahany - zachrcany, DVB-T je ok
:evil: neda sa menit poradie najdenych stanic v zozname (dost hlupe, ale zvykol som si)


Hauppauge HVR900 USB
--------------------
:evil: slaba citlivost (oproti kartam vyssie, ktore maju citlivost asi rovnaku)
:evil: nedekoduje analogovu TV
:evil: sw sa pouziva rovnaky ako ku vsetkym Hauppauge kartam, tj. nevie mpeg4 DVB-T (objednava sa zvlast CD pre mpeg4)

:idea: Kazda PC tv karta ktora vie DVB-T dokaze prijimat mpeg2 aj mpeg4. Je na software, ci ma podporu mpeg4 alebo nie. :idea:

:arrow: No a teraz napiste vase skusenosti.

Re: Skusenosti s TV tunnermi pre PC

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 0:14:54
od asahi
ja mam tuto:
AVerTV Hybrid Volar HX A827

plusy:
- vie mpeg4 zobrazit aj nahravat
- vie aj analog, aj FM, aj nahrava z externeho zdroja
- dialkove ovladanie, ktore sa da preprogramovat (zadas si sam, aku funkciu bude mat dany gombik)
- ma profily pre miesta napr. doma si naladis kanaly, ulozis pod menom, na chate si naladis, u babky si naladis... potom uz nemusis ladit, len prepnes profil chata a ide to
- ma koncovku pre normalny koaxialny kabel, bez kadejakych trapnych redukcnych kablikov, teda koax napojis priamo na kartu (treba pozriet na cislo 827, lebo je aj starsi model s redukciou)
- so softom pre tuto kartu sa daju prehravat filmy tak, ze sa da pouzivat dialkove ovladanie (pretacanie, hlasnejsie, pause, a pod.)
- dobre urobene casove nahravanie, notebook moze byt hybernovany, zobudi sa, nahra a znovu sa sam hybernuje..., su tam jednoduche nastavenie - nahrat previdelne nejaky den v tyzdni, a pod.
- pravidelne sa updatetuje soft a davaju ho na web
http://www.avermedia.com/avertv/Product ... b=APDriver
- prepnutie je vcelku OK
- rozchodil som ju aj pod programom tretich stran (VLC, PrgDVB), ale len tak, akoze to ide, hlbsie som sa s tym nebavil, ked mi tam neslo dialkove, nebolo o com (mozno by sa aj to dialkove dalo rozbehat????) ale sa mi nechcelo

minusy
- niekedy po nahrati nechce zaspat, tvari sa, ze zaspava, ale nezaspi... vsimol som si, ze musim urobit: - restartnem, a potom ho dam hibernovat... potom to NB nahra a aj sa sam vypne... ale ked na nom robim, a dam ho hybernovat (bez restartu) potom niekedy po nahrati uz nezaspi... mozno to bude chyba nejakeho ineho programu, s ktoym som robil pred tym...
- program v slovencine bola katastrofa, boli tam pomiesane slova zo slovenciny, ale aj slovinciny, nedal sa vybrat jazyk v menu, system si to tak nejak zvolil automaticky, neviem, ci aj teraz je to tak ja si stahujem "trojverziu" us+rus+ukraj(??) a to tam automaticky nastavi anglictinu, a ta je OK
- starsie verzie programu niekedy boli nestabilne, nove su uz celkom ok (ta trojverzia)

Re: Skusenosti s TV tunnermi pre PC

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 11:14:07
od Birko
asahi píše:- program v slovencine bola katastrofa, boli tam pomiesane slova zo slovenciny, ale aj slovinciny, nedal sa vybrat jazyk v menu, system si to tak nejak zvolil automaticky, neviem, ci aj teraz je to tak ja si stahujem "trojverziu" us+rus+ukraj(??) a to tam automaticky nastavi anglictinu, a ta je OK


problem s prekladom sa da jednoducho vyriesit prepisanim kniznic (.dll) v ..\AVerTV\Config\lang\ . Napr. pre nastavenie cestiny staci prepisat rccze.dll a rccze.lng na rcslo.dll a rcslo.lng, a bude program v cestine. Myslim ze pri instalacii AVerTV automaticky nastavuje jazyk podla nastaveni regionalnych nastaveni Windowsu.

Re: Skusenosti s TV tunnermi pre PC

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 11:25:04
od psichac
ja mám vid dole podpis : AVerTV Hybrid+FM PCI A16D
:mrgreen: :
analóg a digitál a FM tuner v PC :lol: :lol:
S-VIDEO a kompozit vstup
nahrávanie do MPEG1/2/3(rádio)/4
dekóder asi len do MPEG2 (no na stránke píšu aj H.264/MPEG4 AVC)
viac ma nenapadá..

:evil: :
dlllho načítava SW AverTV (alebo aj ProgDVB)
myslím že nemá až taký citlivý tuner (či už TV alebo rádio)
IEC konektor neni nejak dobre upevnený
tienenie od elektromagnetického žiarenia z počitača-0 bodov (taký ten pliešok)
príjem MPEG4 som zatial nemohol vyskúšať....
cena : pri kúpe pred rokom stála 2000skk!!! (a teraz si pozrite čo by som zato mal dneska...)

ale inač sa dáá vcelku používať, aj dialkové je v pohode....

Re: Skusenosti s TV tunermi pre PC

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 13:41:50
od asahi
averka:

ja som ten fm tuner len naladil, ale to nepouzivam, lebo pc repraky su slabe, radej pustim vezu.

citlivost tunera asi neviem dobre posudit, lebo mam silny signal aj na pasivnu "magnetku", takze ja si nestazujem. tienenie mi tiez nevadi, lebo to mam na notebooku pripojene cez usb predlzku. hned na tom je napojeny koaxial, takze to vyzera len ako prevodnik medzi usb kablom a koaxialom. visi to tak 30 cm nad zemou.

mpeg4 som skusal, pri stv3. naozaj to fungovalo, dokonca som aj nieco nahral, bolo to vcelku ok, az na maly bitovy tok.

jazyky som riesil presne tak isto, ze som premenovaval subory :-)... az raz som si vsimol, ze na stranke je soft pre nas 6.0.x pricom pre rusov bol 6.3.x. tak som si myslel, ze o 3 pod-verzie vyssi soft musim vyskusat, tak som to dal, a automaticky to nabehlo po anglicky, co je OK. odvtedy to updatetujem len tymi ruskymi. :-) :-)

celkovo som s kartou celkom spokojny. ked som hladal na webe recenzie, tak ju porovnavali s nejakou inou, a ta vraj dokonca vrcala :-)