DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

What tuner do you have?/Máte TV kartu v počítači, klasický tuner alebo integrovaný v televízore?

DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Ned 25. Dec 2011 11:05:14

Ahojte.
Mam telku Philips staru vyse 3 roky a chytim na nu DVB-T vysielanie celkom v pohode...da sa pozerat....ale na externy dvb-t prijimac ECG DVB-T 450 obraz nejde...sice chyti vsetko,ale kvalita signalu strasne skace z 0 na 96% a tak aj obraz je nepozeratelny..neviete cim to moze byt?
Dakujem
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod David Kriz » Ned 25. Dec 2011 12:06:39

jo, víme, tím tunerem ECG :-D je to totiž křáp z Tesca...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1031
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Ned 25. Dec 2011 12:15:46

Hm...ale ono to normalne islo...a zrazu nejde.Ale divne je,ze ked odpojim kabel z anteny a chytim sa prstom iba toho stredneho drotu,tak nabehne krasny obraz a mam 90/98 %....co mam teda robit?
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod David Kriz » Ned 25. Dec 2011 12:19:17

tak to máš přehulené silným signálem
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1031
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Ned 25. Dec 2011 12:22:24

No len ako?Co s tym teraz?
Ked dam sito bez zosika,tak je bez signalu....ale ked sa chytim kablu bez zosika,tak plny signal..ale ked chytim ten druhy obalovaci kabl..ci aky je to,takstrati signal
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod David Kriz » Ned 25. Dec 2011 12:37:04

bez zjištění situace na místě se takto na dálku radit složitější věci nedá
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1031
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Ned 25. Dec 2011 12:39:53

No tak dojdi...:)
Takto...ked zapojim do klasickeho sita,tak skace,ale iba zo zosikom najde signal...skace od 0-96%
bez zosika nenajde signal.
Ked odpojim kabel a chytim sa toho stredneho medeneho kabla,tak ide...,ale ked sa chytim aj druheho tak nejde...
Odskusane na TV a aj na to DVB-T prijimaci...
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod David Kriz » Ned 25. Dec 2011 12:54:27

sorry ale takovéto pokusy k ničemu nejsou, z toho se nedá identifikovat závada.
Když mi zaplatíš 2x200km cesty a čas, tak dojedu :-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1031
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Ned 25. Dec 2011 12:57:38

:)
Idem skusit urobit domacu antenu...mozno zaberie...ked prilozim ten stredny drot k zabradliu,tak chytim cisti k21....
Takze z medeneho drotu som urobil stvorec a pripojil som to tym strednym kablom v koaxiale a k21 mam 80/76...k61 stale skace z 0 na 99%
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod EnoSat » Ned 25. Dec 2011 18:23:06

a vlozil si do sita symetrizacny clen ked si musel nepouzit zosilovac ?

pripadne skus sa pozabavat s tymto ANT P-2845 G-SWITCH kde je zapnutie a vypnutie zosilnovaca riesene len zapnutim alebo vypnutim napajania
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 529
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Ned 25. Dec 2011 18:44:23

Troska nechapem ale v pohode...je to kalsicke sito a na predku ma taku ciernu krabicku kde ide kabel...ten ide do dvbt prijimaca.A tam kde je koncovka do dvbt prijimaca,tak odtial ide kablik do dakeho trafacika a ten sa dava do siete..je na nom 12V...
Myslim,ze este aj prijimac ma v sebe zosilovac 5V podla navodu
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod EnoSat » Ned 25. Dec 2011 21:48:19

prijmac ma v sebe napajanie zosilnovaca 5V (ked sa nepouziva externy napajac)

PS: ked odpojis externe napajanie pre zosilnovac v site , tak v podstate je to len kabel , sito ako prijmacia antena je odpojena
miesto toho zosilnovaca si tam daj symetrizacny clen (ale kedze pises ze nechapes, tak je diskusia o ...)
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 529
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Pon 26. Dec 2011 8:54:21

No v tej antene je daky plosak,kde sa zapaja koaxial.A vyzera podobne
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod makovic » Pon 26. Dec 2011 12:34:42

len ten plosak co tam mas teraz je zosilovac, miesto toho tam ide bez aktivnych suciastok iba symetrizacny clen (plosak), resp. treba urobit prepoj na tom zosiku v antene za symetrizakom na kabel
makovic
 
Príspevky: 102
Registrovaný: Pon 21. Dec 2009 12:07:07

Re: DVB-T tuner v LCD citlivejsi ako externy?

Poslaťod markus.22 » Pon 26. Dec 2011 13:59:28

Aha..a to sa ako robi?To hadam zvladnem...
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ


Späť na Tunery/Tuners

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron