Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez STV

What antenna/cables/amp do you have?/Aké antény, káble, rozbočovače, zosilovače máte?

Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez STV

Poslaťod broomtulus » Uto 11. Okt 2011 20:33:24

Zdravim,

chcem sa opytat v com je problem resp. co robim zle, ked s kartou GIGABYTE GT-U7300 a antenou Thomson ANTUSB300 nemam prijem signalu STV1 a STV2. Donedavna vsetko fungovalo bez problemov, sila signalu je 100% a prijimam len Markizu, DOMA, JOJ, JOJ PLUS. Lokalita Humenne. Dakujem za kazdu napomocnu odpoved ;)
broomtulus
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Uto 11. Okt 2011 20:24:14

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod nairam » Uto 11. Okt 2011 20:58:23

Len tak na rychlo odpoved:
- Skus na ine miesto dat antenu.
- Ak si blizko vysielaca, signal je moc silny, nadpoj ~3m koaxu.

broomtulus píše:Zdravim,

chcem sa opytat v com je problem resp. co robim zle, ked s kartou GIGABYTE GT-U7300 a antenou Thomson ANTUSB300 nemam prijem signalu STV1 a STV2. Donedavna vsetko fungovalo bez problemov, sila signalu je 100% a prijimam len Markizu, DOMA, JOJ, JOJ PLUS. Lokalita Humenne. Dakujem za kazdu napomocnu odpoved ;)
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod broomtulus » Uto 11. Okt 2011 21:27:56

Antenu mam dnu v izbe, skusal som ju dat aj von, ale bolo to rovnake. Koaxial mam cca 3 metre a od vysielaca som asi kilometer vzdusnou ciarou. Vyskusal som uz vselico - druhy multiplex mi funguje v pohode, ale verejnopravny vobec neprijmam.
broomtulus
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Uto 11. Okt 2011 20:24:14

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod David Kriz » Uto 11. Okt 2011 22:01:18

broomtulus píše:Antenu mam dnu v izbe, skusal som ju dat aj von, ale bolo to rovnake. Koaxial mam cca 3 metre a od vysielaca som asi kilometer vzdusnou ciarou. Vyskusal som uz vselico - druhy multiplex mi funguje v pohode, ale verejnopravny vobec neprijmam.

v Humenném nemůžeš být kilometr od vysílača... prostě a jednoduše ta pokojovka na to nestačí.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod broomtulus » Uto 11. Okt 2011 22:09:58

Sorry, nie je to vysielac ale vykryvac na kopci nad mestom. Podla mna problem nebude v kvalite signalu, lebo ja signal mam 100%. Skor mi teraz napadlo ci vysielac, z ktoreho prijmam signal vysielava verejnopravny multiplex :?: Vsetky volne vysielane programy a radia funguju, okrem STV.
broomtulus
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Uto 11. Okt 2011 20:24:14

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod David Kriz » Uto 11. Okt 2011 22:17:27

broomtulus píše:Sorry, nie je to vysielac ale vykryvac na kopci nad mestom. Podla mna problem nebude v kvalite signalu, lebo ja signal mam 100%. Skor mi teraz napadlo ci vysielac, z ktoreho prijmam signal vysielava verejnopravny multiplex :?: Vsetky volne vysielane programy a radia funguju, okrem STV.

nemas nad mestom zadny vykryvac ktery by vysilal digital. v Humennom nic neni. Prijimas asi Sninu a ta je 20km...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod broomtulus » Uto 11. Okt 2011 22:27:59

Mas pravdu podla frekvencie je to Snina. Tu je to co prijmam http://imageshack.us/photo/my-images/35/unledlwh.jpg/.
broomtulus
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Uto 11. Okt 2011 20:24:14

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod David Kriz » Uto 11. Okt 2011 22:30:46

pořiď si skutečnou anténu (ne tento pokojový nesmysl), otoč ji na východ vertikálně a uvidíš jestli se to spraví...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod broomtulus » Uto 11. Okt 2011 22:36:43

Poziciam si od kamosa outdoor antenu a uvidim. Inac, doma mame dva set-top boxy na jednu outdoor antenu a prijem je v pohode. Mozno to bude naozaj signal. Este som chcel skusit nastavit frekvencie manualne, ale nikde som k nim nedopatral. Kazdopadne vdaka za rady.
broomtulus
 
Príspevky: 5
Registrovaný: Uto 11. Okt 2011 20:24:14

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod David Kriz » Uto 11. Okt 2011 22:57:38

broomtulus píše:Poziciam si od kamosa outdoor antenu a uvidim. Inac, doma mame dva set-top boxy na jednu outdoor antenu a prijem je v pohode. Mozno to bude naozaj signal. Este som chcel skusit nastavit frekvencie manualne, ale nikde som k nim nedopatral. Kazdopadne vdaka za rady.

ted chytas komercni na k59/778MHz, tak zkus na to STV k25/506MHz
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Karta GIGABYTE GT-U7300 a antena Thomson ANTUSB300 bez S

Poslaťod EnoSat » Str 12. Okt 2011 16:24:12

broomtulus píše:Antenu mam dnu v izbe, skusal som ju dat aj von, ale bolo to rovnake. Koaxial mam cca 3 metre a od vysielaca som asi kilometer vzdusnou ciarou. Vyskusal som uz vselico - druhy multiplex mi funguje v pohode, ale verejnopravny vobec neprijmam.


v podstate mas tri moznosti:
humenne.png
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica


Späť na Anténna technika/Antenna technology

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron