Optex 6000

What antenna/cables/amp do you have?/Aké antény, káble, rozbočovače, zosilovače máte?

Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Str 23. Okt 2013 11:46:58

Ahojte,

predvcerom mi prisla tato antena a akosi nechyti Zobor MUX1-je to 50 kanal.Na koaxial bez anteny chytim aspon zo sekanim,ale na antenu vobec....neviete kde moze byt problem?Nepouzivam ziaden zosilovac,ale mozem skusit.

Edit:napriklad MUX3 mi ide na koaxial super a s antenou stale stvorcekuje....
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Optex 6000

Poslaťod nairam » Str 23. Okt 2013 16:27:14

Hmm, prekontroluj koax, konektory, spoje.
Hned prvy komentar: http://dvb-t-anteny.heureka.cz/optex-tr ... 0/recenze/

Se slabým signálem si vůbec neporadí.
Zisk udávaný na krabici neodpovídá skutečnosti.
Naposledy upravil nairam dňa Str 23. Okt 2013 16:29:57, celkovo upravené 1
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Str 23. Okt 2013 16:29:22

A pod tym zas,ze nad k50 je super...zajtra ju vratim,ale aku objednat?
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Optex 6000

Poslaťod nairam » Str 23. Okt 2013 16:31:16

Objednaj niektoru Colorku, alebo sito, alebo logperiodiku.
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Str 23. Okt 2013 16:56:01

No na streche je este sito namierene na Zobor a takisto k.50 nic....Ale na cisty koaxial zaveseny 2 metre od Tv na skrini mi ho najde,ale rusi
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Optex 6000

Poslaťod nairam » Str 23. Okt 2013 17:10:50

Vertikalne (zvisle) dipoly dufam. Takto nadialku, tazko povedat kde je chyba.

markus.22 píše:No na streche je este sito namierene na Zobor a takisto k.50 nic....Ale na cisty koaxial zaveseny 2 metre od Tv na skrini mi ho najde,ale rusi
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Str 23. Okt 2013 17:14:01

Antena bola pouzivana na prijem MMDS....bez uprav.Nemam k nej pristup
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Optex 6000

Poslaťod EnoSat » Str 23. Okt 2013 19:53:47

markus.22 píše:Antena bola pouzivana na prijem MMDS....bez uprav.Nemam k nej pristup


Sito na MMDS pracuje v pasme 2 GHz , ty potrebujes Sito ktore pracuje v pasme 0.5 GHz
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Str 23. Okt 2013 20:15:57

hm...takze tato Optex mi je teda na nic ano?Mozem ju smelo vratit.A aku konkretne by som mal teda kupit?
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Optex 6000

Poslaťod nairam » Str 23. Okt 2013 20:23:08

napr.:
Unikom Spektra Color Plus
ISKRA ANT P-2845


markus.22 píše:hm...takze tato Optex mi je teda na nic ano?Mozem ju smelo vratit.A aku konkretne by som mal teda kupit?
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Str 23. Okt 2013 20:31:21

Hmmm ono ta antena ma vyssi vykon ako tento Optex?
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Štv 24. Okt 2013 6:59:53

Inak na ten koaxial mam k50 s intenzitou signalu na 30-40% a kvalitu signalu mi udava:nekvalitny az cisty....ked drzim medzi prstami ten stredny medeny kabel na koaxiale,tak ide obraz v podstate bez sekania....

Tato Evolve je v pohode?
Obrázok
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ

Re: Optex 6000

Poslaťod nairam » Štv 24. Okt 2013 9:29:42

Hento moc ziskove na UHF tv nebude. VHF, UHF a FM, To na tom chces pocuvat aj radio?

markus.22 píše:Inak na ten koaxial mam k50 s intenzitou signalu na 30-40% a kvalitu signalu mi udava:nekvalitny az cisty....ked drzim medzi prstami ten stredny medeny kabel na koaxiale,tak ide obraz v podstate bez sekania....

http://www.mall.sk/dvb-t-anteny/evolve-dolphin-12db
Tato je v pohode?
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 802
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Optex 6000

Poslaťod markus.22 » Štv 24. Okt 2013 9:33:31

Takze na holy koax to ide super v izbe....len sa mi nemoze dotykat to pletenie stredoveho drotu a ten drot stredovy musi byt co najviac odokryty....len mi stale skace kvalita signalu

No teraz som dal kabel do anteny tak,ze ziadna cast sa nedotyka tienenia-toho pletenia.Jediny kontakt ma iba stredovy drot a ejhla....intenzita signalu 40% a este musim doladit kvalitu signalu....kto pozna pricinu?
markus.22
 
Príspevky: 155
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:04:41
Bydlisko: Podhájska,NZ


Späť na Anténna technika/Antenna technology

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron