Stránka 1 z 2

Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 11:24:22
od EnoSat
Myslim ze to uz niekto pisal na starom fore , ze existuje program s podporou DVB-H. Tak som nieco nasiel na nete.
Vola sa DVBsam. Kedze u nas okolo BB nikde nebezi DVB-H , skusil som satelit a skutocne to chodi ;)
Bohuzial nemam HW ktory by umoznil vlozit SIM kartu a ani pristup k takym kartam (su to predsa len exoticky operatori).

Takze sa niekomu mozno podari overit ten rakusky DVB-H mux :)
dvbh12w.png
dvbh12w.png (96.88 KiB) Zobrazené 27233 krát

EDIT by psichac.sry ale ten obrazok bol moooc velky tak som ho dal na iný server,jo?

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 11:30:23
od Birko
Skusal som dekodovat rakuske DVB-H s tymto softom podla navodou na tom webe, ale nepodarilo sa mi to, ani ked som mal plny signal na kopci

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 11:53:26
od EnoSat
moze niekto urobit TS z toho rakuskeho muxu ?
cca 500MB

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 11:55:18
od psichac
tam treba dať SIMkartu nejakú dekódovaciu alebo ako to funguje?

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 12:14:31
od nairam
Teraz som SAM skusil. Vypisuje K36 bitrate, rx level, mozem nahrat do TS, ale nikde nenapise zoznam stanic. A ked sa snazim to TS otvorit v SAMalyzer tak to chvilu nieco robi a potom chce nastavit nejake parametre. Nakoniec mi vsak napise len not PAT found in data stream.. atd.

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 12:27:47
od psichac
čiže ti to nechce nahrať?otvoriť to .ts skús napr vo WMP (windovs media player)

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Ned 04. Okt 2009 21:21:17
od EnoSat
vecsina DVB-H je kodovanych a na dekdovanie sa pouziva cast SIM karty :(

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Pon 05. Okt 2009 15:02:34
od psichac
to tam narvem polku mojej SIMky? :mrgreen:

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Uto 06. Okt 2009 11:51:07
od EnoSat
nairam píše:Teraz som SAM skusil. Vypisuje K36 bitrate, rx level, mozem nahrat do TS, ale nikde nenapise zoznam stanic. A ked sa snazim to TS otvorit v SAMalyzer tak to chvilu nieco robi a potom chce nastavit nejake parametre. Nakoniec mi vsak napise len not PAT found in data stream.. atd.


skor by som povedal ze je to zle ukladane kedze doublet ma na stranke toto:
http://dvb-t.qsh.sk/014_18_9_2009_somar/k36.htm

neuklada ti to nahodou len jeden pid namiesto celeho transport streamu ?

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Uto 06. Okt 2009 12:22:59
od nairam
Asi bol nedostatocny signal. Otocil som teda antenou a uz mi TSreader
napisal podobne veci ako Doubletovi. Nahral som teda znova TS subor.
http://members.chello.sk/nairam/dvbh_ch36.ts [24MB]
Potom napis a zmazem to.

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Pon 12. Okt 2009 21:36:16
od doublet
Ahojte,

niekolkokrat som skusal prijimat K36 pomocou DVBSAM ale audio/video sa mi nepodarilo ziskat nikdy, lebo streamy su kodovane. Prijat sa mi podarilo akurat ESG (loga stanic, popis streamov, ...).
Co som zistil:
- najprv sa pomocou protokolu FLUTE stiahne ESG. To je vlastne sada suborov ako su: popisy streamov (subory .sdp) loga stanic (subory .gif), EPG (subory .xml) a data potrebne na dekodovanie
- samotne audio a video je vlastne vysielane pomocou "IP cez DVB"
- popisy streamov su v sdp suboroch (IP adresa, port, kodek, kodovanie)
- streamy su zabalene v RTP formate
- streamy su kodovane systemom ISMAryp
- myslim, ze kluce potrebne na dekodovanie sa ziskavaju pomocou GPRS zo serverov jednotlivych rakuskych operatorov

Myslim ze bez rakuskej karty s zaplatenou sluzbou to nepojde. Mozno by bolo zaujimave sledovat pomocou Wiresharku komunikaciu telefonu s key management serverom.

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Uto 19. Okt 2010 16:03:01
od EnoSat
Dalsia mala aplikacia pre DVB-T/H od decontis
Mobile DTV Viewer for DVB-H and DVB-T

Obrázok

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Uto 19. Okt 2010 20:04:14
od David Kriz
Chlapi kde se dá na satelitu najít DVB-H? Viz prví příspěvek.
To tam ani být nemůže... z podstaty přenosu...

Jináč, ten rakouský mux určitě není kodovaný a není potřeba sim, na měřáku to načte vše a hraje normálně obraz a zvuk.

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Str 20. Okt 2010 13:00:12
od EnoSat
David Kriz píše:Chlapi kde se dá na satelitu najít DVB-H? Viz prví příspěvek.
To tam ani být nemůže... z podstaty přenosu...

Jináč, ten rakouský mux určitě není kodovaný a není potřeba sim, na měřáku to načte vše a hraje normálně obraz a zvuk.


Takze by ta aplikacia mohla ist ak DVB-T karta lockne frekvenciu.

PS: DVB-H cez SAT

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Str 20. Okt 2010 13:41:36
od David Kriz
OK, takže už to chápu.. DVB-H to v žádném případě není, to by prostě fyzicky nemohlo na satelitu vysílat, ten systém je postaven uplně jinak z VF hlediska. Je to stream, který slouží jen jako distribuční pro italské operátory DVB-H, takže ten datový tok je kompletně hotový pro DVB-H vysílání, včetně příznaků které ho identifikují jako DVB-H a pozemní službu, akorát že se vysílá celý tento TS-ASI přes satelit v klasickém DVB-S. Pak ho přijmou na vysílačích, demodulují a celý TS-ASI tak jak je namodulují klasickým COFDM DVB-T/H modulátorem a pozemně vysílají. Takže z hlediska obsahu, IP streamu a identifikátoru je to datový tok DVB-H, ale fyzicky to co se vysílá ze satelitu, je to DVB-S.

Záhada vyřešena :)

http://www.parabola.cz/zpravicky/4935/m ... pro-dvb-t/

http://www.parabola.cz/zpravicky/5306/f ... -intelsat/

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Str 20. Okt 2010 14:24:43
od nairam
Potvrdzujem, tento soft naskenuje zoznam stanic ale obraz a zvuk nejde ani ked som pridal oba plugin's.

594000 kHz DVB-H K36 Austria MUX D

Obrázok

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Str 20. Okt 2010 17:16:16
od David Kriz
David Kriz píše:Chlapi kde se dá na satelitu najít DVB-H? Viz prví příspěvek.
To tam ani být nemůže... z podstaty přenosu...

Jináč, ten rakouský mux určitě není kodovaný a není potřeba sim, na měřáku to načte vše a hraje normálně obraz a zvuk.



chlapi, opustila mne jistota tohoto mého tvrzení, takže píšu známému do Vídně, který má DVB-H telefon a před půl rokem mi osobně ve Vídni ukazoval jak to hraje. Takže se ho poptám jestli a případně jak je to svázané s mobilním operátorem, případně SIM, datama přes nějakou autorizaci nebo dokonce předplatným. Kurňa ale na tom měřáku to hrálo...nebo to se mi s něčím zas plete? Nechci tvrdit něco co nevím jistě, radši si nasypu popel na hlavu že jsem kecal :-)

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Str 20. Okt 2010 17:53:40
od EnoSat
David Kriz píše:
David Kriz píše:Chlapi kde se dá na satelitu najít DVB-H? Viz prví příspěvek.
To tam ani být nemůže... z podstaty přenosu...

Jináč, ten rakouský mux určitě není kodovaný a není potřeba sim, na měřáku to načte vše a hraje normálně obraz a zvuk.



chlapi, opustila mne jistota tohoto mého tvrzení, takže píšu známému do Vídně, který má DVB-H telefon a před půl rokem mi osobně ve Vídni ukazoval jak to hraje. Takže se ho poptám jestli a případně jak je to svázané s mobilním operátorem, případně SIM, datama přes nějakou autorizaci nebo dokonce předplatným. Kurňa ale na tom měřáku to hrálo...nebo to se mi s něčím zas plete? Nechci tvrdit něco co nevím jistě, radši si nasypu popel na hlavu že jsem kecal :-)


PS: Inak na logu BR a ARD je vidiet ze kompresia pre DVB-T je vysoka

DVB_Playback.png
DVB_Playback.png (53.58 KiB) Zobrazené 26910 krát

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Str 20. Okt 2010 18:10:07
od EnoSat
nairam píše:Potvrdzujem, tento soft naskenuje zoznam stanic ale obraz a zvuk nejde ani ked som pridal oba plugin's.

594000 kHz DVB-H K36 Austria MUX D



Ale DVB-T ti hra v nom OK ? Samozrejme az na to nase EPG.

Re: Prakticky prijem

PoslaťNapísal: Str 20. Okt 2010 18:12:20
od nairam
EnoSat píše:
nairam píše:Potvrdzujem, tento soft naskenuje zoznam stanic ale obraz a zvuk nejde ani ked som pridal oba plugin's.

594000 kHz DVB-H K36 Austria MUX D



Ale DVB-T ti hra v nom OK ? Samozrejme az na to nase EPG.


Ano, DVB-T (ikonka televizora) hraje obraz aj zvuk, to som testol.