pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Chcete novú anténu alebo tuner a neviete si vybrať?My Vám poradíme...

pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod masstersvk » Pon 09. Máj 2011 19:45:34

Cawte . potreboval by som poradiť .

Chcem kupovať pre dedka dvb-t anteny a pozeral som za 25€ http://download.p4c.philips.com/files/s/sdv8622_12/sdv8622_12_pss_slk.pdf že tisk 40DB no neviem lebo tie rozmery su trocha cudné ked moje sito dá max 35DBi a toto je malé takže neviem ci sa to oplati kupovať alebo nie , a ak nie nieco do cenovej relácie do 35-30éčok lebo potrebujem 2 ks .

Ďakujem . Kristian
Tv SAMSUNG TV LE32B651T3WXXH DvB-T/C mpeg2/4
Pc: Cpu:Amd Athlon x2 6000+ 3,1Ghz , Ram:4GB ddr2 800mhz , Vga : Nvidia 9600GT 512ddr3
Hdd: WD500GB , MB : MSi K9n Sli
masstersvk
 
Príspevky: 47
Registrovaný: Štv 17. Dec 2009 18:06:26
Bydlisko: Komárno - Kava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod antonio » Pon 09. Máj 2011 21:22:46

Nekupovat, ta antena ma realny zisk tak 5db (aj to som mozno prehnal) a ostatne nahana zosilnovacom. Pokial nebudes pripajat na tu antenu v mieste velmi dobreho signalu 10 televizorov, tak ten 35dB zosilnovac je hovadina co zosilni nielen uzitocny signal ale hlavne sum a rusenie.
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod masstersvk » Pon 09. Máj 2011 22:56:13

to som chcel počut :) tak potom radšej normal sito nové za 15 euri ? cez ide ide aj mne doma hu aj NR . dakujem
Tv SAMSUNG TV LE32B651T3WXXH DvB-T/C mpeg2/4
Pc: Cpu:Amd Athlon x2 6000+ 3,1Ghz , Ram:4GB ddr2 800mhz , Vga : Nvidia 9600GT 512ddr3
Hdd: WD500GB , MB : MSi K9n Sli
masstersvk
 
Príspevky: 47
Registrovaný: Štv 17. Dec 2009 18:06:26
Bydlisko: Komárno - Kava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod David Kriz » Uto 10. Máj 2011 0:50:45

ani to sito nema 35 dBi :-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod antonio » Str 11. Máj 2011 14:34:04

masstersvk píše:to som chcel počut :) tak potom radšej normal sito nové za 15 euri ? cez ide ide aj mne doma hu aj NR . dakujem


Ja na tvojom mieste namiesto sita za 11€ kupim logper antenu alebo kvalitne (nie polske) sito, pripadne kratku colorku z Unicomu bez akehokolvek zosilnovaca, ak pouzijes kvalitny koaxial, tak do 10m nemusis riesit ziaden zosilovac. Neberie to prud, nema to problem ked prijimas slabsi a silnejsi signal (krizovky) a kedze to nema "super" adapter, tak nema co sposobit poziar...

Antena sa ale nevybera podla obrazkov a ceny na inet shopoch, ale podla prijmovych podmienok! Ak mas dobry signal, tak casto staci obycajny dipol a toto hra lepsie ako polske sito so sialenym zosilnovacom.

A nezabudni na stare ale stale platne pravidlo: NAJLEPSI ZOSILNOVAC JE ANTENA
Cez mnou realizovanu STA prijimam: K24, K27, K29, K40, K44, K55, K56, K59 (24.2.2015). Parabola E85 1W+9E+13E+19E+23E+28E
antonio
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Pia 27. Aug 2010 9:11:54
Bydlisko: Bratislava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod masstersvk » Štv 12. Máj 2011 9:04:18

chytam na sito 35 dbi vpohode madarsko tusim gyor 70% signal , a take iste sito tiez 35ka nitra 60-70% , nechem aby to polo dlhé :) dakujem za radu skusim pozhanat sito nie polske , Thx
Tv SAMSUNG TV LE32B651T3WXXH DvB-T/C mpeg2/4
Pc: Cpu:Amd Athlon x2 6000+ 3,1Ghz , Ram:4GB ddr2 800mhz , Vga : Nvidia 9600GT 512ddr3
Hdd: WD500GB , MB : MSi K9n Sli
masstersvk
 
Príspevky: 47
Registrovaný: Štv 17. Dec 2009 18:06:26
Bydlisko: Komárno - Kava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod David Kriz » Štv 12. Máj 2011 11:27:09

opakuji, neexistuje 35dB síto...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod masstersvk » Pia 13. Máj 2011 10:50:13

David Kriz píše:opakuji, neexistuje 35dB síto...


no daco na zosilnenie by bodlo cca 25-30m kabla tam bude.
antena moze mat zisk tak 6-12dB ?
Tv SAMSUNG TV LE32B651T3WXXH DvB-T/C mpeg2/4
Pc: Cpu:Amd Athlon x2 6000+ 3,1Ghz , Ram:4GB ddr2 800mhz , Vga : Nvidia 9600GT 512ddr3
Hdd: WD500GB , MB : MSi K9n Sli
masstersvk
 
Príspevky: 47
Registrovaný: Štv 17. Dec 2009 18:06:26
Bydlisko: Komárno - Kava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod David Kriz » Pia 13. Máj 2011 12:20:42

masstersvk píše:antena moze mat zisk tak 6-12dB ?


může byt... u kvalitního síta, ideální zisk. U polského vlivem šmejdského provedení (impedance, přizpůsobení) se to klidně může blížit k nule a jedinou vlastnostní antény zůstane jistá směrovost :-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: pomoc antena ,rada, Philips 40Db

Poslaťod masstersvk » Pon 16. Máj 2011 19:30:38

no tak som doniesol otestovat antenu podobnu philips , zadara ze 35 dbi ... Madarsko Gerecse 83% signal NR 60%
skúsim repasovat yaginu dám vediet ako som dopadol na NR .
Tv SAMSUNG TV LE32B651T3WXXH DvB-T/C mpeg2/4
Pc: Cpu:Amd Athlon x2 6000+ 3,1Ghz , Ram:4GB ddr2 800mhz , Vga : Nvidia 9600GT 512ddr3
Hdd: WD500GB , MB : MSi K9n Sli
masstersvk
 
Príspevky: 47
Registrovaný: Štv 17. Dec 2009 18:06:26
Bydlisko: Komárno - Kava


Späť na Nákupná poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron