Sat. motor

Chcete novú anténu alebo tuner a neviete si vybrať?My Vám poradíme...

Sat. motor

Poslaťod marek594 » Ned 18. Nov 2012 11:58:31

Zdravim,
rozmyslam nad kupou motoru k parabole a mal by som par otazok, tak dufam ze sa tu najde niekto, kto sa do toho nejak viac vyzna alebo ma skusenosti.
Takze - Mam monoblock na Astru 19.2°E a 23.5°E - mozem nastavit ten motor tak aby sa posuval len napr. na 13°E, 16°E, 4.8°W, 1°W ale na 23.5°E ostal na 19.2°E -tak ako to mam doteraz?
2. Keby som si dokupil twin monoblock, mohol by som ovladat motor len z jedneho, ci z obidvoch prijimacov?
3. Byvam v bytovke a parabolu mam pri okne na fasade domu, nieje ten motor ked je v pohybe moc hlucny? Nechcem tym moc nastvat susedov. :twisted:
4. Neviete mi poradit nejaku predajnu satelitnej techniky (idealne nejaku s ktorou mate dobre skusenosti) v Bratislave 2 - Ružinove, s tym ze by mi ten motor aj doviezli a nainstalovali?
5. Na strankach Sortecu som si vsimol ze ten najlacnejsi motor (Optibox DM2400) ma "Celokovové prevedenie - plastové koliečka / plastová prevodovka" a pri tych drahsich (Amiko DM3800) je "Celokovové prevedenie - kovové kolieska/hliníková prevodovka" - je v tom nejaky velky rozdiel? Myslim ze ci to ma velky vplyv na zivotnost alebo tak, nechcem za to vyhodit vela penazi ale zase aby mi to par rokov vydrzalo.
DVB-T : Gigabyte GT-U7300/tuner v TV, izbová anténa, Fracarro LP45F - k27, k37, k44, k56
DVB-S/S2 : Nokia Dbox2/Opensat 9900 HDPVR, Fte maximal parabola 80cm (Fe), LNB GT-LST40D, motor PowerSAT DG240S, 28.2°E - 30°W
Obrázok užívateľa
marek594
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 27. Dec 2010 13:41:10
Bydlisko: Bratislava II

Re: Sat. motor

Poslaťod EnoSat » Ned 18. Nov 2012 14:01:03

zalezi ako ti prijmac dovoli nadefinovat 19E (nie motor) , pretoze ak budes na 1W a prepnes na 19E tak pokial sa nezacne tocit motor na 23E v skutocnosti budes na 1W +4 = 5W
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Sat. motor

Poslaťod marek594 » Ned 18. Nov 2012 17:52:00

EnoSat píše:zalezi ako ti prijmac dovoli nadefinovat 19E (nie motor) , pretoze ak budes na 1W a prepnes na 19E tak pokial sa nezacne tocit motor na 23E v skutocnosti budes na 1W +4 = 5W
tak to uz fakt nechapem ja som to myslel tak, ze kebyze som na 1W napriklad a prepnem na 19.2E motor sa natoci na 19.2E a potom ked prepnem na 23.5E tak aby sa netocil, lebo mam monoblok - stred 19.2E a silhanie 23.5E
A prijimac mam Opticum HD x402p, mal by podporovať DiSEqC 1.0,1.1,1.2 a USALS
DVB-T : Gigabyte GT-U7300/tuner v TV, izbová anténa, Fracarro LP45F - k27, k37, k44, k56
DVB-S/S2 : Nokia Dbox2/Opensat 9900 HDPVR, Fte maximal parabola 80cm (Fe), LNB GT-LST40D, motor PowerSAT DG240S, 28.2°E - 30°W
Obrázok užívateľa
marek594
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 27. Dec 2010 13:41:10
Bydlisko: Bratislava II

Re: Sat. motor

Poslaťod EnoSat » Ned 18. Nov 2012 18:28:16

marek594 píše:
EnoSat píše:zalezi ako ti prijmac dovoli nadefinovat 19E (nie motor) , pretoze ak budes na 1W a prepnes na 19E tak pokial sa nezacne tocit motor na 23E v skutocnosti budes na 1W +4 = 5W
tak to uz fakt nechapem ja som to myslel tak, ze kebyze som na 1W napriklad a prepnem na 19.2E motor sa natoci na 19.2E a potom ked prepnem na 23.5E tak aby sa netocil, lebo mam monoblok - stred 19.2E a silhanie 23.5E
A prijimac mam Opticum HD x402p, mal by podporovať DiSEqC 1.0,1.1,1.2 a USALS


to je prave to , ak pouzijes USALS budes musiet pametat ze ked chces pozerat 23E musis prepnut na 19E aby sa tam motor vratil (a az ked sa natoci na 19E potom prepnut na pozadovany kanal z 23E)
ale ak by si pouzival len Diseqc 1.2 a kazdej pozicii priradil nejake cislo to by uz nebol prpblem
pripadne porozmyslat nad dvomi parabolami fixna 23E/19E a s motorom pre zvysok
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Sat. motor

Poslaťod marek594 » Ned 18. Nov 2012 18:52:23

OK ďakujem, presne tak nejak som si to aj predstavoval
2 paraboly si myslim ze nepotrebujem a toto ma urcite vide lacnejsie :D
A este k tej 2. otazke neviete ci by sa to nejak dalo spravit - mam 2 TV ale na tom druhom mam len izbovu antenu a som tam chcel kupit tiez satelitny priijmac, tak ci sa da cez rozbocovac spravit aby som ten motor natacal z obidvoch prijimacov alebo nie?
DVB-T : Gigabyte GT-U7300/tuner v TV, izbová anténa, Fracarro LP45F - k27, k37, k44, k56
DVB-S/S2 : Nokia Dbox2/Opensat 9900 HDPVR, Fte maximal parabola 80cm (Fe), LNB GT-LST40D, motor PowerSAT DG240S, 28.2°E - 30°W
Obrázok užívateľa
marek594
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 27. Dec 2010 13:41:10
Bydlisko: Bratislava II

Re: Sat. motor

Poslaťod EnoSat » Ned 18. Nov 2012 23:06:09

marek594 píše:OK ďakujem, presne tak nejak som si to aj predstavoval
2 paraboly si myslim ze nepotrebujem a toto ma urcite vide lacnejsie :D
A este k tej 2. otazke neviete ci by sa to nejak dalo spravit - mam 2 TV ale na tom druhom mam len izbovu antenu a som tam chcel kupit tiez satelitny priijmac, tak ci sa da cez rozbocovac spravit aby som ten motor natacal z obidvoch prijimacov alebo nie?


teoreticky ano , ale na 99% sa to "rozhasi"
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Sat. motor

Poslaťod marek594 » Štv 06. Dec 2012 15:42:29

povedali mi ze tam nemozem dat monoblok, tak som musel este kupit aj novy single lnb a len tak keby niekoho zaujimalo a by si tiez chcel kupovat motor - tak ratajte s cenou okolo 50€ a montaz + doprava ma vysla na 50€
DVB-T : Gigabyte GT-U7300/tuner v TV, izbová anténa, Fracarro LP45F - k27, k37, k44, k56
DVB-S/S2 : Nokia Dbox2/Opensat 9900 HDPVR, Fte maximal parabola 80cm (Fe), LNB GT-LST40D, motor PowerSAT DG240S, 28.2°E - 30°W
Obrázok užívateľa
marek594
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 27. Dec 2010 13:41:10
Bydlisko: Bratislava II

Re: Sat. motor

Poslaťod David Kriz » Štv 06. Dec 2012 15:54:15

marek594 píše:povedali mi ze tam nemozem dat monoblok, tak som musel este kupit aj novy single lnb a len tak keby niekoho zaujimalo a by si tiez chcel kupovat motor - tak ratajte s cenou okolo 50€ a montaz + doprava ma vysla na 50€

50€ montaz motoru? nejaky laciny kraj... a cim to dotycny nastavoval?
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Sat. motor

Poslaťod marek594 » Štv 06. Dec 2012 16:20:22

40€ montaz, 10€ doprava, motor 56€ a lnb 9€
mna ta cena dost prekvapila som necakal tak vela, ale kebyze mam balkon a nemam tak blbo tu parabolu tak by som to aj sam skusil nejak nastavit ale takto som nechcel riskovat ze este vypadnem z okna :D
cim to nastavoval presne neviem, viem ze urcite mali merak a este mi tam ukazoval signal toho spektra
DVB-T : Gigabyte GT-U7300/tuner v TV, izbová anténa, Fracarro LP45F - k27, k37, k44, k56
DVB-S/S2 : Nokia Dbox2/Opensat 9900 HDPVR, Fte maximal parabola 80cm (Fe), LNB GT-LST40D, motor PowerSAT DG240S, 28.2°E - 30°W
Obrázok užívateľa
marek594
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 27. Dec 2010 13:41:10
Bydlisko: Bratislava II

Re: Sat. motor

Poslaťod David Kriz » Štv 06. Dec 2012 16:24:31

marek594 píše:40€ montaz, 10€ doprava, motor 56€ a lnb 9€
mna ta cena dost prekvapila som necakal tak vela, ale kebyze mam balkon a nemam tak blbo tu parabolu tak by som to aj sam skusil nejak nastavit ale takto som nechcel riskovat ze este vypadnem z okna :D
cim to nastavoval presne neviem, viem ze urcite mali merak a este mi tam ukazoval signal toho spektra

hm, proste 40€ za presne nastaveni motoru je dle mne malo...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: Sat. motor

Poslaťod marek594 » Štv 06. Dec 2012 16:37:09

aha tak to je potom dobre :D
DVB-T : Gigabyte GT-U7300/tuner v TV, izbová anténa, Fracarro LP45F - k27, k37, k44, k56
DVB-S/S2 : Nokia Dbox2/Opensat 9900 HDPVR, Fte maximal parabola 80cm (Fe), LNB GT-LST40D, motor PowerSAT DG240S, 28.2°E - 30°W
Obrázok užívateľa
marek594
 
Príspevky: 28
Registrovaný: Pon 27. Dec 2010 13:41:10
Bydlisko: Bratislava II

Re: Sat. motor

Poslaťod David Kriz » Štv 06. Dec 2012 16:45:57

marek594 píše:aha tak to je potom dobre :D

to poznáš na krajních pozicích a při horším počasí ;-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava


Späť na Nákupná poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron