Ako naladit programy?

Neviete kam zaradiť vašu tému alebo si chcete len tak pokecať?napíšte sem

Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Uto 02. Júl 2013 10:40:24

Ahojte. Mam novy TV Samsung UE40EH5020. Prosim Vas niekoho o radu ako naladit kanaly, ktore su volne dostupne. Potrebujem dalsie zariadenie alebo staci DVB-T ktore je v TV? Byvam v Petrzalke, Kamzik mam "za chrbtom" a pri automatickom ladeni mi naslo stv1, joj, markizu, ale napriklad doma, plus, a dalsie, ktore maju byt dostupne mi nejdu, pise, ze zakodovany kanal. Som uplny zaciatocnik a clankom, ktore som nasla na nete velmi nerozumiem. Potrebovala by som nejaky zrozumitelny navod :) Dakujem.
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod EnoSat » Uto 02. Júl 2013 15:49:32

TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Uto 02. Júl 2013 15:55:55

Ten manual mam, aj napriek tomu som v nom oddpoved na moje otazky nenasla.
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod EnoSat » Uto 02. Júl 2013 17:11:16

Manualne ladenie
Antena
Terestrial
Kanal 27 , 44 , 56
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Uto 02. Júl 2013 17:31:21

Vdaka. A co znamenaju tie cisla kanalov? Mam sa na ne nastavit a tam zacat manualne ladit?
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Uto 02. Júl 2013 17:52:34

Aha, nieco som nasla, dala ladit a nenaslo nic, prikladam toto, ci som skusala to spravne.
Prílohy
1372783907474.jpg
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod EnoSat » Uto 02. Júl 2013 19:19:28

ziadny signal , treba premiestnit antenu (alebo vypnut zosilnovac v nej)
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Uto 02. Júl 2013 19:35:36

Ale ja nemam antenu, pytala som sa ci mi staci dvbt v tv alebo potrebujem nejake ine zariadenie. Takze si musim asi kupit antenu, ze? A pomoze mi aj ked nemam vyhlad na ten vysielac?
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod EnoSat » Uto 02. Júl 2013 20:26:48

Tak to je potom zasadny problem - pouzivat TV bez anteny
Prílohy
capture_001_02072013_213637.png
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Str 03. Júl 2013 6:56:02

Tak kabel (UPC, ale nie aktivny - neplatim uz ziadny poplatok za TV) mam samozrejme pripojeny. Aj na starej TV som ho mala pripojeny a naladila som STV1, 2, mark. joj, ta3, ct1, 2. Aj na tejto novej TV ich naladim ale ako analog (myslim ze sa to tak vola). Ale ako digitalne programy mi naslo len stv1, 2, joj, mark, to je vsetko. Malo by byt mozne naladit aj dalsie (joj plus, doma, wau, dajto...). Ked som sa pytala ci mi pomoze antena, mala som na mysli nejaku taku externu. Tak teda pomoze mi take nejake zariadenie aj ked nemam vyhlad na ten vysielac?
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod makovic » Str 03. Júl 2013 7:30:01

zalezi od TV signalu, ak je dostatocny postaci aj nejaka vnutorna antena resp dipol, ak je signal slabsi, musi sa pouzit externa antena
makovic
 
Príspevky: 102
Registrovaný: Pon 21. Dec 2009 12:07:07

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Str 03. Júl 2013 7:56:53

A ako zistim ci je TV signal dostatocny?
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod nairam » Str 03. Júl 2013 10:55:15

vejkajka píše:A ako zistim ci je TV signal dostatocny?


Napriklad vtedy, ked ti na tu izbovu antenu pojdu jojplus, doma,wau,dajto ...atd.
Priamy vyhlad na vysielac netreba. Na izbovu antenu nechytis signal zo vzdialenych
vysielacov, ale na blizke stacit moze.
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 801
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Str 03. Júl 2013 11:18:23

Takze to zistim len tak, ze vyskusam. Ja sa pytam preto, lebo neviem aku tu antenu hladat, ci izbovu alebo vonkajsiu. Cize kedze mam ten Kamzik vzdialeny nejakych 6 km vzdusnou ciarou, postaci mi izbova antena? Ak ano, viete poradit nejaku dobru?
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod nairam » Str 03. Júl 2013 11:30:57

vejkajka píše:Takze to zistim len tak, ze vyskusam. Ja sa pytam preto, lebo neviem aku tu antenu hladat, ci izbovu alebo vonkajsiu. Cize kedze mam ten Kamzik vzdialeny nejakych 6 km vzdusnou ciarou, postaci mi izbova antena? Ak ano, viete poradit nejaku dobru?



Vonkajsia antena je vzdy lepsia volba, ale narocnejsia na montaz (treba riesit monztaz na streche, koax, konektory).
Nechyta potom rusenie z domacich spotrebicov a moze chytat signaly zo vzdialenych vysielacov (rakuske, madarske).

Izbova antena je jednoducha na zapojenie. Vacsinou uz ma koax aj s konektorom. Staci len niekde umiestnit a zapojit
do TV. Je ale mozne rusenie z domacich spotrebicov a chytit pojdu len silne blizke vysielace. Odhadom by na 6km Kamzik
mala stacit. Nikto ale nezaruci na 100%. Zistis len skusanim kde antenku umiestnis.
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 801
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod ullsus » Str 03. Júl 2013 11:33:07

tato je dobra: http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk& ... &view=1450
musis si k nej kupit aj koaxialny kabel nezabudni ze tycky musia byt zvislo aj ked v blave 6km od kamzika je to asi jedno :D antenu mozes mat aj vonku aj vnutri a ma aj uchyt na stenu
ja sice mam p2845F co je jej vykonnejsia sestra ale som v trnave co je asi 50 km od ba a chytim na nu kamzik nerusene
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Str 03. Júl 2013 11:59:39

nairam píše:
vejkajka píše:Takze to zistim len tak, ze vyskusam. Ja sa pytam preto, lebo neviem aku tu antenu hladat, ci izbovu alebo vonkajsiu. Cize kedze mam ten Kamzik vzdialeny nejakych 6 km vzdusnou ciarou, postaci mi izbova antena? Ak ano, viete poradit nejaku dobru?



Vonkajsia antena je vzdy lepsia volba, ale narocnejsia na montaz (treba riesit monztaz na streche, koax, konektory).
Nechyta potom rusenie z domacich spotrebicov a moze chytat signaly zo vzdialenych vysielacov (rakuske, madarske).

Izbova antena je jednoducha na zapojenie. Vacsinou uz ma koax aj s konektorom. Staci len niekde umiestnit a zapojit
do TV. Je ale mozne rusenie z domacich spotrebicov a chytit pojdu len silne blizke vysielace. Odhadom by na 6km Kamzik
mala stacit. Nikto ale nezaruci na 100%. Zistis len skusanim kde antenku umiestnis.


Vdaka za info. A ked byvam na 7. poschodi v klasickom petrzalskom 12poschodovom panelaku, nestacilo by tu vonkajiu namotovat na balkon? Treba na strechu???
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Str 03. Júl 2013 12:01:46

ullsus píše:tato je dobra: http://www.sortec.sk/index.php?lang=sk& ... &view=1450
musis si k nej kupit aj koaxialny kabel nezabudni ze tycky musia byt zvislo aj ked v blave 6km od kamzika je to asi jedno :D antenu mozes mat aj vonku aj vnutri a ma aj uchyt na stenu
ja sice mam p2845F co je jej vykonnejsia sestra ale som v trnave co je asi 50 km od ba a chytim na nu kamzik nerusene


Super a nemohol by si mi este najst nejaku dobru ale taku co vyzera tak nenapadnejsie. Neviem si predstavit kde by som tuto namontovala, ak by som ju teda davala dovnutra. Asi skusim teda najskor nejaku izbovu, lebo neviem ako by som zase kabel z balkona tahala do izby...
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod ullsus » Str 03. Júl 2013 12:08:52

ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: Ako naladit programy?

Poslaťod vejkajka » Pia 05. Júl 2013 7:19:25

Dakujem Vam.Nakoniec som si kupila izbovu antenu a kvalita signalu na vsetkych troch kanaloch je 100 %, programy naladene. Takze super :) Jedine co ma zarazilo je informacia v navode na antenu, ze pri burke vztiahnut z elektriky :shock:
vejkajka
 
Príspevky: 12
Registrovaný: Uto 02. Júl 2013 10:02:37

Ďalší

Späť na Voľná diskusia/Free discussion

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron