Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Neviete kam zaradiť vašu tému alebo si chcete len tak pokecať?napíšte sem

Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod viliamko » Sob 20. Júl 2013 9:54:50

Ahojte, musim sa vam pochvalit a zaroven sa aj poradit

Trochu som sa zas pohral s antenkami a dosiahol som u mna nasledovny vysledok. :)

Na zaciatok sa hned ospravedlinim, ze neuvediem presny typ anten, su to tie slovinske logoperiodicke, ktorych su desiatky typov, ja mam pasivne bez zosilovacu zabudovaneho. ta mensia ma dokopy 20 prvkov. (nikdy si neodlozim ten pribalovy letak kde je presne typ oznacenia anteny.
Ked som premiestnil drziak z opacneho rohu balkona do tohoto na pravu stranu, rakusky mux 30k mi bajecne naskocil, v stabilnej kvalite. Zastvorcekuje jedine ak do drahy v smere anteny preleti lietadlo. Podotykam, ze je to cisty odraz, pretoze vysielac Matersburg mam presne za chrbtom na druhej strane baraku.

Takze, na tu vertikalnu antenu prijimam tieto kanaly:
Zobor 21k , V.Javorina 23k , Kamzik 27k , Galanta 29k - tento mux som naladil po vymene za viac prvkovu LP antenu , Matersburg 30k MUX-B , Zobor 31k , Trnava 33k MTT , Kamzik 39k , Pezinok 41k - Pezinok TV , Kamzik 44k , Zobor 48k , Zobor 50k , Kamzik 56k

Pred par dnami pocas inverzie sa mi podarilo nascanovat aj Nitru 54k , ale inak u mna jeho prijem mozny nie je.
49k z Trnavy ovsem ani tuk. Rovnako ani stopy po 52k Matersburg, ktory u mna dva roky do zadu isel absolutne bez problemov, teraz sa mi len raz podarilo nascenovat programy ale nech som hladal miesto na balkone kde kolvek, bez uspechu. Neviem ci ho ten 30k nejak prebija alebo preco , ale kym vysielala len 52 siel na plne gule u mna. Este sa mi sem tam dlho zastavi aj na 57k V.Javorina, ale nenascenuje, je to ovsem polohou, keby antenu zvrtnem o par stupnov dolava, mam ju. Rovnako by som takto ziskal aj 59k Jasl.Bohunice.

Tu druhu antenu v horizontalnej polohe som dal preto, lebo som zistil ze tym smerom ako ju vidite na foto prijimam vsetky tri muxy z Gerecse - madarsko 26k , 29k a 59k. Na tuto prijimam aj Kamzik 55k aj ked s tym ja mam tu paradoxne dost problem a byva v zavislosti od casu aj nestabilny. Ako som v inom vlakne uviedol, 41k Pezinok je tu dost silny a rovnako ho naladim aj na tuto antenu v H pol.
Samozrejmostou su aj vsetky muxy z Kazmzika.

Teraz som sa musel popasovat s tym, ze ked chcem prijimat vsetko naraz z oboch anten, ako ich zlucit, kedze je uz tolko muxov, ze kanalove zlucovace je dost problem. V ansat bratislava sa mi podarilo kupit nasledovny zlucovac - vsetko po kanal 40 a druhy vstup od k44 Dalej.
Funguje to, az na kanal41 pezinok ktory som tym padom uplne stratil, hoci je jeho prijem mozny z oboch anten a v oboch polarizaciach, paradoxne ten vypadol uplne. to ma az ta netrapi, skor ma stve ina vec. Zlucovac sa postaral o mierny utlm, doplatil na to kanal 30 matersburg, ktory tym padom v istych fazach dnach nejde alebo kockuje. Potreboval by som preto signal nejak zosilit, lenze mam ten problem, ze nemam stb uz, ale priamo tv , ktora ale nema funkciu napajania anteny respektive zosilovacu. a pre tie externe napajania ja moc niesom, tie trafaky vzdy skor ci neskor sa vypalia.
A este som prisiel o K26 verejnopravne televizie madarske, kedze antena ktora ho prijima je vo vstupe 41 a viac. Ale to ma az tak netrapi. rovnako aj k29 kodovane madarske, ale to mi nevadi uz vobec, kedze radsej som kanalu 29 z galanty , ta tv krea je celkom zaujmava tv -)
Keby ale niekoho nieco napadlo, akym sposobom straty zlucovacom vyrovnat, bol by som vdacny.

Na zaver dodam, ze ten bordel pred barakom mal byt uz tri roky zastavany, skor ci neskor to pride, a mne sa do cesty tej vertikalnej anteny postavi 6 poschodova budova, som potom zvedavy, co to urobi z prijmom.

doplnene - aha, tak som zle uviedol, az pri foteni zlucovaca som si vsimol, ze som bol v omyle - zlucovac je v pasme 21-40 a 44-69 takze uz viem preco 41k nejde...
a este ma napadlo, u mna by mal byt teoreticky mozny prijem aj z gyoru - ale rovnako na 25k , 42k a 61k ani tuk.
Prílohy
20130720_100324331094705.jpg
20130720_110122-972519197.jpg
20130720_1102372105197726.jpg
viliamko.pdf
terenny profil pre vysielace
(243.76 KiB) 604 krát
Naposledy upravil EnoSat dňa Ned 21. Júl 2013 19:52:13, celkovo upravené 7
Dôvod: fix
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod ullsus » Sob 20. Júl 2013 12:06:32

ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod ullsus » Sob 20. Júl 2013 21:40:49

A zlucovac 255240 F ?
Kanalovy zosik na k30 som nenasiel , ten zlucovac je podla vsetkeho tusim pasiv a je k 21-69

PS: Antenne monstra typu supracolor flashd a triplex este mas ? A nejaky zosik nemas ? Ved si toho na kojal pokupoval dost pokial si pamatam :D
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod viliamko » Sob 20. Júl 2013 21:46:01

Ten zlucovac co si nan dal link by mi nijak nepomohol,ved si pozri ake kanaly zlucujem z dvoch smerov, praveze tento co mam je zatial to najoptimalnejsie co som nasiel.
Co sa tyka vsetkeho toho matrosu, no anteny monstra som rozdal, len moja segra ma na streche 5 kusov, nasi maju 2, druha segra jednu..neboj vsetko sa zuzitkovalo :D
A co sa tyka zosilovacov, to ano, nejake kusky by sa nasli, lenze to su vsetko zavracky, ktore nevyriesia problem ale zabiju signal uplne, ho prebudia, ja by som potreboval nejaky ktory len dorovna straty tie 2-3 dB
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod EnoSat » Ned 21. Júl 2013 7:54:26

viliamko píše:Ten zlucovac co si nan dal link by mi nijak nepomohol,ved si pozri ake kanaly zlucujem z dvoch smerov, praveze tento co mam je zatial to najoptimalnejsie co som nasiel.
Co sa tyka vsetkeho toho matrosu, no anteny monstra som rozdal, len moja segra ma na streche 5 kusov, nasi maju 2, druha segra jednu..neboj vsetko sa zuzitkovalo :D
A co sa tyka zosilovacov, to ano, nejake kusky by sa nasli, lenze to su vsetko zavracky, ktore nevyriesia problem ale zabiju signal uplne, ho prebudia, ja by som potreboval nejaky ktory len dorovna straty tie 2-3 dB


Ako sa vravi v jednoduchosti je sila :lol:

PS1: nahodil som ti zmensene fotky do prispevku aby to nemuseli stahovat z ulozt.to
PS2: este mozes skusit prehodit anteny aby si zistil ako sa bude chovat 55k pri vykonnejsej antene a podla toho sa rozhodnut ci malu LP20 vymenit za LP28
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod viliamko » Ned 21. Júl 2013 10:55:01

Dakujem za upravu prispevku. Ja si uvedomujem, ze napr k52 moze nabehnut pri viac prvkovej,vtedy som ho mal na triplexku. Rovnako by som asi vyrovnal straty zlucovacom na k30 a nemusel riesit zosilovac. A tiez co sa k55 tyka. Lenze to je presne to co nechcem,dospiet zase do stadia,ze ten balkon bude vypadat ako vesmirna zakladna.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod viliamko » Pon 22. Júl 2013 18:00:25

takze, dnes mi doniesol kurier zosilovac
Obrázok

velmi som sa bal ze zas kupujem na slepo - macku vo vreci. hlavne toho zosilenia az 16dB , ze to prebudim a bude nulovy efekt.
na moje obrovske prekvapenie a potesenie to funguje. Po zluceni oboch anten som dociel straty na K30 v takej miere, ze v istych fazach dnach kockoval. a hlavne medzi 14 az 21h. teraz je 19h a robi to tiez. po napojeni tohto zosilovacu ide krasne nerusene. som uplne spokojny. rovnako aj ostatne kanale na inych multiplexoch idu ok, nastastie to neni prebudene. jedine z coho trocchu nemam radost, je to externe napajanie. nemam doveru v tieto zdroje, viem ze sa casto odpalia, to je ten lepsi pripad, ale hlavne dufam ze kvoli nemu nevyhorim...
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod EnoSat » Uto 23. Júl 2013 7:47:58

takmer vsetky TV s DVB-T maju moznost zapnut napajanie LNC
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod viliamko » Uto 23. Júl 2013 10:40:47

no moj samsung es 6800 mam uz 8 mesiacov a menu mam myslim cele prelezene a nema to tam, ale ak by si ma vyviedol z omylu, bol by som happy
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: Dvbt prijem Galvaniho Bratislava

Poslaťod EnoSat » Uto 23. Júl 2013 23:23:37

viliamko píše:no moj samsung es 6800 mam uz 8 mesiacov a menu mam myslim cele prelezene a nema to tam, ale ak by si ma vyviedol z omylu, bol by som happy


nic v zlom , ale tak to mas potom "blby" - preferovany prijem cez CATV :|
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 544
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica


Späť na Voľná diskusia/Free discussion

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron