rušenie DVB-T od BTS

GSM,UMTS,CDMA,FLARION...

rušenie DVB-T od BTS

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 15:37:25

thor píše:co sa tej zadrze tyka je mozne ze by ti pomohla. ja rozmyslam este aj nad:
http://www.dipol.sk/gsm_filter_tzu_192- ... R49602.htm
http://www.dipol.sk/cdma_filter_pre_pas ... R49603.htm
predsa len mam v bezprostrednej blizkosti vysielace (10-12m odomna) a neraz som mal pocit ako by v analogu bol daky digitalny parazitny signal. ale ten cdma je drsne drahy :( a investovat tolko len tak na pokusy nemam moc zaujem.


Chlapi divím se vám, že z takových polských webů chcete něco kupovat...to jen tak na úvod.

Co se CDMA týká, tak to na SVK není, to je u nás, jako O2 internet. Na SVK máte Flarion od T-Mobile, to je technologie OFDM, nemá nic společné s CDMA. což nic nemění na faktu, že je to stejné pásmo kolem 463MHz (přesné číslo bych musel najít, ale prostě je to původní pásmo NMT telefonů, ty byly udělené ještě za federace, společně, a teĎ je jedno co je tam za technologii).

flarion.png
flarion.png (5.4 KiB) Zobrazené 33776 krát


Zádrže na GSM prodává běžně Teroz nebo RTV Trenčín, stejně tak na Flarion/CDMA/NMT. Cena 22€ za polský krám je přehnaná, leží mi tu např. z Terozu zádrž na 463 MHz s útlumem 45dB a běžná cena je tuším kolem 450Kč. Je ale nutné fakt vědět, jestli na místě je nějaká přehnaná úroveň takových rušících signálů. A to bez zobrazení spektra nikdo nezjistí. Použití zesilovačů může být v tomto případě kontraproduktivní, pokud nejsou použity s rozvahou a dle účelu.

thor: když pošleš fotku antén, co máš na vedlejší střeše, řeknu Ti jestli je tam Flarion...
Naposledy upravil EnoSat dňa Štv 01. Sep 2011 17:21:04, celkovo upravené 3
Dôvod: pridanie zobrazenia spektra
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod viliamko » Str 31. Mar 2010 15:45:01

ja mam nejaku euro kanalovu zadrz za 5eur z ansatu , alôe ci s nou ci bez nej , to je rovnake. david to je v nasom pripade bez meracich pristrojov vsetko pokus-omyl-uspech , a proste ochota do toho inevstovat ))

thor: uz mi zo sortecu odpovedal toto :
OX4 - R27/31/44/50 je skladom

Predzos. Na 29 kanál musím zistiť

Po sviatkoch to riešim a ozvem sa
Naposledy upravil viliamko dňa Str 31. Mar 2010 16:35:55, celkovo upravené 1
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod lubor » Str 31. Mar 2010 15:45:19

Flarion:
DL: 451,31 - 455,73 MHz
UL: 461,31 - 465,73 MHz
lubor
 
Príspevky: 18
Registrovaný: Pon 23. Nov 2009 18:11:26

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 15:50:28

lubor píše:Flarion:
DL: 451,31 - 455,73 MHz
UL: 461,31 - 465,73 MHz


řekl bych, že opačně... že základnové stanice jsou DL tj. vyšší pásmo.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 15:52:43

viliamko píše:ja mam nejaku ero kanalovu zadrz za 5eur z ansatu , alôe ci s nou ci bez nej , to je rovnake. david to je v nasom pripade bez meracich pristrojov vsetko pokus-omyl-uspech , a proste ochota do toho inevstovat ))

thor: uz mi zo sortecu odpovedal toto :
OX4 - R27/31/44/50 je skladom

Predzos. Na 29 kanál musím zistiť

Po sviatkoch to riešim a ozvem sa


Tak víš jak to je... mně je uplně jasné, že nikdo nemá na to techniku. Jenže pak je otázka, jak moc vás baví vyhazovat desítky € za krabičky kničemu. Sám píšeš, že tam toho máš už hromádku ;-) Vždy si musí člověk vyjsanit, jestli se chce dívat nebo si hrát. S přístupem pokus-omyl nikdy nejde oboje zaráz.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod viliamko » Str 31. Mar 2010 15:55:36

ale ved ano , mam uz nejaku hromadu aj ja zadrzi a filtrov co su mi na nic) ale ja mam zas teoriu, ze vsetko sa este raz v zivote na nieco zide ))
mas pravdu kupovat nieco za 22e s neistym vysledkom a po tvojom vysvetleni asi aj s 0 vysledkom je nerozumne, ale nieco za 5-6 eur sem tam za cas, to stoji zto sa poihruskat 8-)
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 16:05:28

šak jistě ;-) btw, ty tam máš v okolí taky nějaké mobilní BTS? GSM, UMTS, Flarion? Asi jo, co? Na takovém sidlišti s panelákama dookola...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod viliamko » Str 31. Mar 2010 16:07:08

no to som ti este nespominal , uplne ich mam v ceste. parve v ceste tym dvom kravam nasmerovanym vzdusnou ciarou na kojal...asi tak 100m vzdusnou cestou . vadi to ?
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 16:10:40

dám ti odkaz na diskusi včera, ta Karlova ves jestli vzpomínáš... myslím že to hovoří za vše :-)

http://www.digitalnitelevize.cz/forum/ruzne/dvb-t-a-bt-mobilneho-operatora-106268/?cele_vlakno=ano
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod viliamko » Str 31. Mar 2010 16:12:42

ja som to cital , ale ved aj z tvojich predoslich vyjadreni to chapem tak ze by mi to vadit nemalo.
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 16:15:13

snad ne. ale víš co musím zodpovědně odpovědět :-D
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod viliamko » Str 31. Mar 2010 16:18:57

ja ti poviem aj tak ze pre nasim domom je aj z boku aj pred mojim barakom volny pozemok kde sa ma stavat, takze sa mi to moze po rokoch este viac tu vsetko zahatat budovami, takze ja uz to cele nejak neriesim a fakt sa len hram ))
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 16:27:42

viliamko píše:ja ti poviem aj tak ze pre nasim domom je aj z boku aj pred mojim barakom volny pozemok kde sa ma stavat, takze sa mi to moze po rokoch este viac tu vsetko zahatat budovami, takze ja uz to cele nejak neriesim a fakt sa len hram ))


zajisti si přístup na střechu a budeš vysmátý :-D
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod thor » Str 31. Mar 2010 16:28:20

david:
sak ja netvrdim ze budem odnich nieco kupovat ;)
to som hodil link ako priklad.
ja nerad nakupujme cez web. najradsej nakupujem v kammenych obchodoch. ja si to totiz potrebujem pozrien na vlastne oci a najlepsie "osahat" vlastnorucne :)

inac tiez nemusim polske vyrobky :)

co sa tyka flarionu, mal by tam byt na 100%.
http://static.panoramio.com/photos/original/3039674.jpg
http://static.panoramio.com/photos/original/3039602.jpg
http://static.panoramio.com/photos/original/3039687.jpg
to fotil sused ale 30 juna 2007 ja nemam aktualnejsie. tmobile je ta "unimobunka", orange je na vytahovej sachte.

v podste odkedy namontovali prve anteny (eurotel v tej dobe) sa nam dosahali bytove rozvody STA. a co viem tak aj v panelaku za nami. teraz je tam uz aj orange a kazdorocne pridavaju dalsie a dalsie anteny. bohvie ci to este vyhovuje povolenemu maximalnemu vyzarovanemu vykonu. podla zakona by malo ale sme na slovensku, takze bohvie.
uz nam aj kompletne menili rozvody (prekablovali a menili aj zastrcky) ale nepomohlo to. a pravidelne je odpaleny daky prvok takze to je s vypadkami. preto som sa rozhodol pre vlastne anteny.

viliamko:
tak potom uz nemam slov ohladom sortecu!
to hovori za vsetko co si napisal. mne tvrdil ze maju uz len kazdy zvlast na kazdy kanal a tie viackanalove uz dlho neskladuju...
sak biznismani!

inac aj ja som tej teorie ze raz sa to este zide ;)
Obrázok užívateľa
thor
 
Príspevky: 34
Registrovaný: Pia 05. Feb 2010 17:48:06
Bydlisko: šamorín

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 16:33:57

Jo je to jak píšeš, Flarion tam je. Kdybych si nepřečetl cos napsal, tak ti napíšu sám kontejner TM a výtahová šachta Orange :-)
Tak cvakni někdy aktuální, třeba zas něco dalšího od toho roku 2007 :-D

Vidět tam u TM i Orange antény na GSM1800 nebo UMTS, těžko říct jestli to tam bylo už 2007. To spíš bylo to GSM1800. Teď si nevybavím, odkdy kde na SVK TM a Orange spouštěli UMTS...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod viliamko » Str 31. Mar 2010 16:35:19

chlapci utekam do nocnej,takze sa odmlcim,. thor mam ti aj tebe zajednat tu kanalovu zadrz tie 4 kanaly v jednom ?
precitam si odpoved v nocnej, inak moj mail je viliamko@t-zones.sk keby nieco
viliamko
 
Príspevky: 462
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:59:05
Bydlisko: Galvaniho, Blava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod thor » Str 31. Mar 2010 16:37:18

to treba objednat?
teda aby to doniesli do biskupic?

edit: dakujem ale zatial netreba. nejak to nesuri. ale dobre vediet ze ako to je v skutocnosti v tom sortecu :/
inac dakujem za ochotu ;) a nech ti to ubehne rychlo!

david: a stacilo by tam dat namiesto toho gsm filtru dolnu priepust (resp. hornu zadrz) co je na oddelenie satelitu od tv pasma? teda co sa gsm tyka a nie flarionu.
Obrázok užívateľa
thor
 
Príspevky: 34
Registrovaný: Pia 05. Feb 2010 17:48:06
Bydlisko: šamorín

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod lubor » Str 31. Mar 2010 17:52:42

David Kriz píše:
lubor píše:Flarion:
DL: 451,31 - 455,73 MHz
UL: 461,31 - 465,73 MHz


řekl bych, že opačně... že základnové stanice jsou DL tj. vyšší pásmo.


neviem, nie som expert na flarion, logicky by to tak malo byt (ako napr. v GSM), ale v specifikaciach to vidim naopak.

Co sa tyka UMTS na Slovensku, Orange aj TMO spustili siet zaciatkom 2006, rozdiel je v tom, ze OSK sa pustil do masivneho deploymentu a v relativne kratkom case pokryl prakticky celu krajinu, zatial co TMO spustil par BTSiek v Bratislave len aby splnil podmienku licencie a tym to na dalsie roky haslo... trochu zase zacali budovat az cca pred rokom
lubor
 
Príspevky: 18
Registrovaný: Pon 23. Nov 2009 18:11:26

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 18:02:50

no dle TU SR je to jak jsem psal:

http://www.teleoff.gov.sk/data/files/114.rtf
http://www.teleoff.gov.sk/data/files/115.rtf
___
Frekvenčný úsek

Rx 451,31 – 455,73 MHz
Tx 461,31 – 465,73MHz
pre BTS

Rx 461,31 – 465,73MHz
Tx 451,31 – 455,73 MHz
pre koncové stanice
___

Odkud čerpals Ty?

Jináč, za info o spouštění UMTS dík. Pohybuješ se nějak víc v problematice mobilních sítí?
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod lubor » Str 31. Mar 2010 20:23:29

David Kriz píše:no dle TU SR je to jak jsem psal:

http://www.teleoff.gov.sk/data/files/114.rtf
http://www.teleoff.gov.sk/data/files/115.rtf
___
Frekvenčný úsek

Rx 451,31 – 455,73 MHz
Tx 461,31 – 465,73MHz
pre BTS

Rx 461,31 – 465,73MHz
Tx 451,31 – 455,73 MHz
pre koncové stanice
___

Odkud čerpals Ty?

Jináč, za info o spouštění UMTS dík. Pohybuješ se nějak víc v problematice mobilních sítí?


zle som si to precital, pozeral som specifikacie na ucastnicke rozhranie a tam je to z pohladu terminalu.
noo, robil som na viacerych sietach a tiez na vyvoji UMTS accessu u jedneho z dodavatelov
lubor
 
Príspevky: 18
Registrovaný: Pon 23. Nov 2009 18:11:26

Ďalší

Späť na Mobilné pásmo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť