rušenie DVB-T od BTS

GSM,UMTS,CDMA,FLARION...

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Str 31. Mar 2010 20:31:43

hmm zajímavé... a jinak provoz mobilních sítí jako takových?
o co mi jde... věci jako BTS, CID apod. Ti asi nemusím vysvětlovat. v ČR je už přes 10 let skupina lovců, co za ty roky vytvořili prakticky kompletní databázi BTS. Jestli ses k tomu na Slovensku taky třeba nějak nenachomýtnul, třeba i z vlastního zajmu...? uvažuju už dlouho, že začnu ty slovenské seznamy dělat (nějaké ty data už jsou), jezdím tam často, ale bez více lidí, pokud možno mobilních nebo z různých konců SK, to nemá smysl.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod lubor » Štv 01. Apr 2010 9:33:20

na Slovensku som robil len pred 13-14 rokmi, potom som uz so slovenskymi sietami nemal vela spolocne, teda az na male vynimky. Takymto databazam som sa teda nevenoval, ma to nejaky zmysel? :D Nanajvys v okoli, kde som byval, pre pripad ze by sa vyskytol nejaky problem co by mal priamy suvis s pracou.
Ved su to casto dost dynamicke veci...
lubor
 
Príspevky: 18
Registrovaný: Pon 23. Nov 2009 18:11:26

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Štv 01. Apr 2010 10:09:44

smysl to má určitě ;-)
dynamické jsou, a v tom je právě další smysl :-D
http://www.gsmweb.cz
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod MartinZA » Štv 01. Apr 2010 17:08:32

David Kriz píše:hmm zajímavé... a jinak provoz mobilních sítí jako takových?
o co mi jde... věci jako BTS, CID apod. Ti asi nemusím vysvětlovat. v ČR je už přes 10 let skupina lovců, co za ty roky vytvořili prakticky kompletní databázi BTS. Jestli ses k tomu na Slovensku taky třeba nějak nenachomýtnul, třeba i z vlastního zajmu...? uvažuju už dlouho, že začnu ty slovenské seznamy dělat (nějaké ty data už jsou), jezdím tam často, ale bez více lidí, pokud možno mobilních nebo z různých konců SK, to nemá smysl.

Mňa zaujímajú BTS-ky, sledujem ich umiestnenie aspoň v Žiline a okolí (najmä T-Mobile), no nepodarilo sa mi do môjho mobilu dostať Netmonitor (Siemens M35), tak si vypomáham aspoň službou Lokálne info (050), kde sledujem akú lokalitu mi vypíše s akou intenzitou signálu (iba podľa paličiek) a pokúšam sa zistiť odkiaľ. Už mám zmapovaných asi 10-15 BTS v meste. Zaujíma ma aj ich dosah, najradšej to sledujem počas väčších výpadkov. Rád by som sa ale dostal k tým údajom z Netmonitora, takto je to o ničom a s nízkou vypovedacou hodnotou.
Antény: veľké pasívne husté sito + prídavné direktory; dve dvojprvkové a jedna jednoprvková teleskopická anténa (boli súčasťou balenia TV prijímačov); kedysi HB9CV na FM
Prijímače: starší Philips pre FM, MW, LW a SW; mobil LG P500 pre FM; od r. 2002 Philips s uhlopriečkou 37 cm pre analógovú TV; od konca r. 2009 DTV-401T pre DVB-T
DVB-T: Bez problémov Krížava, Straník, Hradisko, Lysá hora, Nad Oborou, Veľká Javorina; slabšie Kojál, Ploštiny, Martin
Analóg (výber): K43 - Polsat (po ukončení analógu na Sitne, veľmi slabý odraz od Malej Fatry, pravdepodobne z vysielača Rybnik)
TV bandscan r. 2010: http://www.dxclub.estranky.sk/fotoalbum ... nky-zilina
FM (výber): Skoro stabilný slabší príjem vysielača Kahlenberg na balkóne cez mobilný telefón (105,8 a pri výluke silných neďalekých vysielačov i ďalšie)
MartinZA
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Pia 27. Nov 2009 12:24:13
Bydlisko: Žilina

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Štv 01. Apr 2010 19:05:56

Zdravím Martin!
S tím Siemensem nevím, já jsem odjakživa Nokiák ;-) Ale něco se mi mate, že na řadu x25 a x35 snad šlo něco jako NetMonitor aktivovat. Jenže, to je generace hodně dávno, snad něco ještě na webu bude, google... nebo se zkusím poptat, jestli si někdo vzpomene.

Mapovat to by bylo fajn, pak i s tím nějakým NetMonitorem, tj. za sběru údajů CID/LAC/BCH a lokality...

No, google už úřadoval ;-) http://martinr.rajce.idnes.cz/ZILINA_Velke_Hradisko_Snoh/#P9010220.JPG
Kdybys to měl v nějaké formě zpracováno, co popisuješ, ty BTS v městě, případně fotky, tak bych rád nakuknul ;-)

btw požádal jsem adminy ať vytvoří rubriku o mobilech, tak to tam snad přesunou...

jináč nevím jestli znáš http://www.gsmweb.cz už přes 10 let seznamy v CZ a vůbec info o lovu BTS.
---

edit: byl tu jakysi odkaz na facebook :-D nepochopil jsem... nejak mi neco ujelo, uz je to spravne, ta fotka na rajce.cz
Naposledy upravil David Kriz dňa Štv 01. Apr 2010 23:22:34, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod MartinZA » Štv 01. Apr 2010 21:06:27

Ja už som dávno googlil a zistil som, že M35 má ukrytý dosť prepracovaný Netmonitor, ale nemám kábel na spojenie s PC a zháňať ho sa už moc neoplatí. Je to už starý telefón, ale aspoň vidím pri Lokálnych info keď ma prepája medzi sektormi alebo BTS-kami, vtedy sa na pár sekúnd ukáže cez celý stred displeju iba nápis "T-Mobile SK", inak je iba hore a pod ním beží názov lokality. ;)

Zatiaľ to nemám nijak spracované. Jediné, čo by som mohol je: napísať ulicu, GPS, kam mieria sektory, čo zobrazuje lokálne info na ktorej strane od vysielača a spraviť nejakú fotku. Snáď sa ku tomu v lete dostanem, aj keď vtedy sa chcem venovať hlavne TV a FM DX-ingu. :)

Stránku gsmweb.cz poznám. Niečo staršie som našiel aj tu: http://frix.fri.utc.sk/nina/web/index.php?stranka=info

Ešte bonus - fotka z roku 2004, teraz už je tam tých antén viac, vlani to tam obnovovali.
Obrázok

admin, prepáč za off-topic, snáď to presunieš 8-)
MartinZA
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Pia 27. Nov 2009 12:24:13
Bydlisko: Žilina

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Štv 01. Apr 2010 21:39:46

Pěkné :-)
Jo já jsem adminům psal, tak věřím že jak se tu objeví tak to někam přemístí... snad to nevadí tady teď :-)

Jestli to v sobě má ten telefon, je na to soft v PC a víš jak to aktivovat, tak udělat kabel není nic jednoduššího ;-) Zkusím pohledat po netu... jestli teda mylsíš že by to mělo smysl. Dobré něco, do těch zamýšlených seznamů :-)

Mám tu toho víc z SK, ještě jednu databázi co byla svého času na gsmwebu právě... ale prostě slováci nelovili, tam to nikoho nechytlo, tak ty seznamy zakapaly...

Ono, to co se ti objevuje na displeji je CB nebo-li Cell Broadcast... to je název jaký tomu dal operátor. Jestli jsou tam blíže pojmenované lokality (třeba město-ulice) tak je to dobré, ale samozřejmě bez jednoznačné identifikace pomocí čísla buňky-CID, to moc nemá smysl. Ono na SVK je taky docela problém, že oni tam mají třeba "Trenčín a okolie" nebo "Myjava a okolie" a to je na několika BTS, takže člověk z toho ví prd :-) Kamoš mi zas říkal, že jel vlakem, usnul, vzbudil se kdesi, nevěděl kde, a na displeji svítilo "centrum" :-) Akorát nevěděl čeho centrum :-D Takže CB je dobrá věc, dá se to do toho seznamu napsat do poznámky třeba, ale není to jednoznačné. U nás třeba někde v CB vysílají reklamu, když je ta BTS třeba u Tesca tak tam svítí "kupte si xxx"... před vánocema O2 zas změnilo CB na svých BTS z názvu města na nějaký slogan o vánoční akci, atd ;-)

Ale škoda že s tím neodlovíš UMTS/3G... to by možná chtělo i obměnu technologie na nějaký Symbian 8-)
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod MartinZA » Pia 02. Apr 2010 10:08:41

O tom postupe cez zistené IMSI som už vedel. Ale urobiť kábel, to neviem či by sa mi podarilo. :D Len tak teoreticky - koľko miest má mať ten kód, čo sa zadáva na posledné miesto SIM-ky? Že či by som ho po čase natipoval aj bez kábla. :D EDIT: Tak som si to pozrel v tom programe, to by som tipoval celý život. :D A ešte niečo: operátor by si vedel zistiť, že mám takéto menu aktivované?

Symbian by bodol, ale zatiaľ kým mi funguje tento starý mobil, nemám dôvod ho meniť. Aj tak moc často netelefonujem. ;)
MartinZA
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Pia 27. Nov 2009 12:24:13
Bydlisko: Žilina

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Pia 02. Apr 2010 10:36:15

Číslo SIM karty IMSI máš na ní napsané vzadu! :-) To jsem zapoměl připsat...
Netřeba kabelu, nic zjišťovat atd.

Operátor nemá s Tvým telefonem nebo telefonním seznamem nic společné, to jsou naprosto nesouvisející věci...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod MartinZA » Pia 02. Apr 2010 10:51:52

Skúsim sa tam pozrieť, ale keď je to také jednoduché, prečo potom v návodoch strašia s káblami. 8-) Vyskúšam a napíšem výsledok, keď sa k tomu dostanem.
Antény: veľké pasívne husté sito + prídavné direktory; dve dvojprvkové a jedna jednoprvková teleskopická anténa (boli súčasťou balenia TV prijímačov); kedysi HB9CV na FM
Prijímače: starší Philips pre FM, MW, LW a SW; mobil LG P500 pre FM; od r. 2002 Philips s uhlopriečkou 37 cm pre analógovú TV; od konca r. 2009 DTV-401T pre DVB-T
DVB-T: Bez problémov Krížava, Straník, Hradisko, Lysá hora, Nad Oborou, Veľká Javorina; slabšie Kojál, Ploštiny, Martin
Analóg (výber): K43 - Polsat (po ukončení analógu na Sitne, veľmi slabý odraz od Malej Fatry, pravdepodobne z vysielača Rybnik)
TV bandscan r. 2010: http://www.dxclub.estranky.sk/fotoalbum ... nky-zilina
FM (výber): Skoro stabilný slabší príjem vysielača Kahlenberg na balkóne cez mobilný telefón (105,8 a pri výluke silných neďalekých vysielačov i ďalšie)
MartinZA
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Pia 27. Nov 2009 12:24:13
Bydlisko: Žilina

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Pia 02. Apr 2010 10:56:18

Třeba si toho dřív nevšimli :-D
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod MartinZA » Pia 02. Apr 2010 11:18:48

Tak som sa tam pozeral. Kód na SIM-ke má tvar 18 čísel pomlčka nula. Do toho programu sa pomlčka zadať nedá, skúsil som to bez nej, a potom v ďalšom pokuse som dal iba tých 18 čísel bez nuly. V oboch prípadoch som vygenerovaný kód zadal ako číslo a uložil na poslednú pozíciu - 200. Vypol a zapol som telefón, v menu stlačil mriežku a nič sa nedialo. :D
MartinZA
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Pia 27. Nov 2009 12:24:13
Bydlisko: Žilina

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Pia 02. Apr 2010 12:07:40

dej jen těch 18 bez pomlčky a nuly... další možnost jen ty 3 řádky, tj. 15 číslic....
musíš zkoušet... četls i tu diskusi? cosi tam takového řešili.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod MartinZA » Pia 02. Apr 2010 12:37:29

K Tvojmu včerajšiemu príspevku "No, google už úřadoval" - dal si tam odkaz na rajce.cz na môj album. To bol zámer? :lol:

OK, budem skúšať rôzne kombinácie. Diskusiu som čítal, ale toto som si akosi nevšimol. :shock:
Antény: veľké pasívne husté sito + prídavné direktory; dve dvojprvkové a jedna jednoprvková teleskopická anténa (boli súčasťou balenia TV prijímačov); kedysi HB9CV na FM
Prijímače: starší Philips pre FM, MW, LW a SW; mobil LG P500 pre FM; od r. 2002 Philips s uhlopriečkou 37 cm pre analógovú TV; od konca r. 2009 DTV-401T pre DVB-T
DVB-T: Bez problémov Krížava, Straník, Hradisko, Lysá hora, Nad Oborou, Veľká Javorina; slabšie Kojál, Ploštiny, Martin
Analóg (výber): K43 - Polsat (po ukončení analógu na Sitne, veľmi slabý odraz od Malej Fatry, pravdepodobne z vysielača Rybnik)
TV bandscan r. 2010: http://www.dxclub.estranky.sk/fotoalbum ... nky-zilina
FM (výber): Skoro stabilný slabší príjem vysielača Kahlenberg na balkóne cez mobilný telefón (105,8 a pri výluke silných neďalekých vysielačov i ďalšie)
MartinZA
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Pia 27. Nov 2009 12:24:13
Bydlisko: Žilina

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Pia 02. Apr 2010 13:06:55

Jasně ;-) Já si každého prověřuju u strýčka googla :-D
No ale původně tam byl odkaz na profil jedné slečny na Facebooku :-D A ten tam fakt být neměl :-D Holt blbé ctrl-c, ctrl-v... později jsem si toho všiml a opravil. Pěkné fotečky vysílače... ;-) Není jich víc a v originálním rozlišení? 8-)

To IMSI jsem tak nějak vydedukoval, prostě zkoušet... co zafunguje. Ten odkaz na návod jsem taky dostal, ověřeno to nemám, ani jsem nikdy neměl Siemens, ale dle reakcí v článku to funguje.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod MartinZA » Pia 02. Apr 2010 13:17:08

No veď som sa čudoval, čo môže mať tá slečna spoločné s Netmonitorom. :D
Z Hradiska mám iba tie dve fotky čo sú tam a v origináli by som ich mohol poslať mailom. Ešte mám v inom albume fotku mobilného vysielača, to si už možno tiež našiel: http://martinr.rajce.idnes.cz/ZILINA_Mo ... 120017.JPG
MartinZA
 
Príspevky: 65
Registrovaný: Pia 27. Nov 2009 12:24:13
Bydlisko: Žilina

Re: KOJAL v DVB-T

Poslaťod David Kriz » Pia 02. Apr 2010 13:25:21

nenašel ;-) naše buňka Stasi není dokonalá :-)
klidně pošli co máš, mail na mne máš v soukromé zprávě. Dík. Na tom vysílači Lumenu to není dobře vidět při té velikosti, ale předpokládám, že tam je taky BTS.
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: rušenie DVB-T od BTS

Poslaťod psichac » Pia 02. Apr 2010 18:08:21

chlapci,neviem ako u siemensoch ale v SE boli na prenos TTL signály-mám doma servisák na k700,obsahuje prevodnik TTL->RS232 takže ak by to niekto chcel nech napíše,ale musel by si zohnať konektor na ten siemens...
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: rušenie DVB-T od BTS

Poslaťod David Kriz » Pia 02. Apr 2010 18:26:35

psichac píše:chlapci,neviem ako u siemensoch ale v SE boli na prenos TTL signály-mám doma servisák na k700,obsahuje prevodnik TTL->RS232 takže ak by to niekto chcel nech napíše,ale musel by si zohnať konektor na ten siemens...


tak to bylo u vetsiny i u nokii... TTL 5V logika, tech kabelu jsem par postavil ;-) Ale ten Siemens jde evidentne i jakymsi bez-zásahovým způsobem...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1029
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: rušenie DVB-T od BTS

Poslaťod nairam » Štv 10. Apr 2014 14:01:49

Flarion:

Tento obrazok bol zmenseny  - klikni na zvacsenie



U mna LTE 800MHz zatial ziadny silny signal.

Tento obrazok bol zmenseny  - klikni na zvacsenie
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 743
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

PredchádzajúciĎalší

Späť na Mobilné pásmo

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron