kodovanie

Digitálna káblovka

kodovanie

Poslaťod psichac » Sob 24. Dec 2011 14:01:42

vytvoril som tuto sekci aj na zaklade mojich skusenosti (či skor problemov?) s týmto štandartom.
na uvod by ma zaujimala jedna vec- u babky(kde teraz som) mame tv samsung UE32D5000 a ma kablovku od lokalneho pokytovatela z BB...ten na svojom infokanali uvadzal ze maju aj digitalne programy a kedže tato tv čo máme ma aj DVB-C tuner (aj CI slot) tak som skusil prehladat toto pasmo a aj to naslo nieco,konkretne 19 TV a 40 radií.radia idu všetky no z TV ide len STV1,TA3,CT24,Noe,LUX,Musiq1 a MC BOX (su tam aj markiza,doma,ctcky atd,oni aj isli okolo novembra ale ze teraz nejak vypadli a sranda ze joj a joj+ tam neni vobec...)
ked som si vyvolal detaili signalu atd tak tam bolo že sieť "Skylink" alebo "CS Link".(chybovost 0 a sila 100%)
ono to teda ide zo satelitu cez nejaky prevodnik (DVB-S>DVB-C)a kodovanie ostava rovnake, ci aj to sa meni?
lebo na tych TV co nejdu pise ze služba nedostupna/kanal nedostupny a na jednom, History channel tak tam priamo vypiše "kanal kodovaný".
čiže ak by tam ostavalo to iste kodovanie čo je aj na satelite tak by teda len stačilo kupiť tú IRDETO čítačku+Skylink kartu? či ako?
analogovo idu normalne tie programi lenže na tom digitali bol lepší obraz...
dakujem za akukolvek odpoved...
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: kodovanie

Poslaťod EnoSat » Sob 24. Dec 2011 22:11:41

idealne by bolo analyzovat TS stream (pripadne pouzit nejaky DVB-C HW) alebo pracne skusat ci CAM modul a skylink karta dekoduju

niektory prevadzkovatelia v zaujme usetrenia nakladov skutocne pouzivaju DVB-S/DVB-C transcodery
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 528
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: kodovanie

Poslaťod David Kriz » Sob 24. Dec 2011 22:31:50

sice používají transkodery, ale tak, že to odkodují a pak zakodují svým systémem určeným pro -C verzi.
To pojmenování Sky/CS link tam prostě jen zůstává v tabulkách, asi si s tím nehrajou a nemění to.
Traskodováním se kompletně mění parametry multiplexování a VF (S na C, code rate fec, modulace...) ale zásah do tabulek a případně jejich přepis a sestavení nových muxů je pouze na nastavení transkoderu.
otázka k zamyšlení: proč by kabelový operátor chtěl po zákaznících aby si kupovali Sky/CS kartu? :-) to nedává logiku...
Obrázok užívateľa
David Kriz
 
Príspevky: 1031
Registrovaný: Štv 26. Nov 2009 22:04:47
Bydlisko: Uherské Hradiště, Morava

Re: kodovanie

Poslaťod psichac » Ned 01. Jan 2012 17:23:03

tiež pravda...cele im to tam nejak blbne,chlapik mi neodpisuje...ach jo...
ale aj teraz take dosť aktualne,sice možno mimo temy ale:
doma mame od UPC digitalnu TV s tým strieborným (zakladný STB) a okrem toho že sa semtam zasekne,nato si už mama zvykla ale teraz ked da na Primu tak nejde zvuk a ked dame info tak signal je ok ale Video a VCR PID je 32 (rovnaky,všade su tieto dva rovnake,samozrejme že každý kanál ma iné to číslo) ale Audio PID má uplne odveci hodnotu - 8192 či tak nejak...dali sme ich nascanovať (horko tažko) a zrazu išla aj prima ale ten mux kde je (322MHz,64 to..nosných,modulácia,neviem čo to bolo a 6900 ) tam bol 2x len na tomto novonascanovanom išiel na prime zvuk,dal som schvalne info a už tam bol Audio PID 33...lenže čo...zrazu že aktualizácia,čakajte prosím a ono to zmizlo,tento mux čo ho nascanovalo,zmizol a prima furt nejde...
a sranda je že ked je na prime a dá ako nastavenie zvuku na tom danom kanále tak celý STB zatuhne,proste obraz ide dalej ale nereaguje na dialkove,ani na tlacidla na nom...a po chvilke sa sám len tak reštartuje...
že je to chyba v STB?či?
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Re: kodovanie

Poslaťod EnoSat » Ned 01. Jan 2012 21:51:15

pravdepodobne STB (inak by si na kazdom fore cital ze Prima v UPC blbne) , skus dat tovarenskeho nastavenia a potom naladit
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 528
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: kodovanie

Poslaťod psichac » Str 04. Jan 2012 18:14:58

nj...bolo to ono...lenže mama si nedala poradiť a už to bolo nahlásené,došiel technik,dal tovarenske,naladil a ide...ach jo s touto technikou...
tak dík
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava


Späť na DVB-C

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 1 hosť

cron