Tunery s podporou nahrávania na USB

What tuner do you have?/Máte TV kartu v počítači, klasický tuner alebo integrovaný v televízore?

Tunery s podporou nahrávania na USB

Poslaťod Gaaspi » Ned 10. Apr 2016 9:30:23

Keďže si nechcem platiť mágio a na internetový TV archív treba mať rýchly net a dobrý počítač čo sú zase investície (ja som skôr telkáčový typ) tak som to vyriešil dvb-t rekordérom. Našťastie práve tie najlacnejšie (rôzne neznám čínske značky) televízorov a set-top-boxov ponúkajú možnosť nahrávania na USB. Ale nedávno som sa v českom rozhlase dopočul že do roku 2020 budú všade vysielať v MPEG4 čo je aj vyššia kvalita a tým pádom asi aj viac miesta na USB médiu a práve tu je pointa mojej otázky že ako to nahrávanie vysielania teda funguje? Ono to skonvertuje do nejakého vlastného formátu a je jedno v akej norme sa to vysiela? Alebo mi tie MPEG4/HD programy budú zaberať viac miesta? Aký je rozdieľ medzi HD a neHD lebo programy ktoré sú v MPEG4 nemajú pri svojom logu ikonku HD. Mňa zaujíma aký vplyv majú tieto režimy na nahrávanie samotné. Nemám to otestované lebo z tých programov ktoré momentálne vysielajú v 4-ke nenahrávam nič. Ale môžem to vyskúšať že si nahrám cca 10 minút záznamu zo 4-ky a potom z 2-ky a kuknem koľko MB to zožralo.

Ale zaujíma ma aj všeobecne téma zo sveta tunerov rekordérov a nahrávania vysielania pre menej znalých (bez potreby PC priamo v telke) takže píšte nejaké názory, skúsenosti, postrehy, odporúčania...
Tuner DVBT2 HEVC: SENCOR SDB 5003T
Príjem: Všetky SK multiplexy
Obrázok užívateľa
Gaaspi
 
Príspevky: 157
Registrovaný: Štv 09. Dec 2010 15:26:11
Bydlisko: Galanta

Re: Tunery s podporou nahrávania na USB

Poslaťod nairam » Ned 10. Apr 2016 19:33:01

Myslim, ze TV stanice uklada do suborov tak ako su vysielane mpeg2(4), bez prekodovania do niecoho ineho (xvid, divx).
Aspon na PC to tak byva. Ulozi do suboru transport stream tak ako bol zachyteny z DVB-T. Bola by to zataz procesora
aby dekodoval vysielany mpeg a enkodoval zase do niecoho dalsieho.

ps. v casoch analogovej tv som mal PCI tv kartu ktora mala mpeg2 encoder, cize hw robilo prekodovanie aby to slo ulozit do suboru.
Prichodom digitalu to stratilo na vyzname, lebo uz je to hotove v muxe.
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 838
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: Tunery s podporou nahrávania na USB

Poslaťod EnoSat » Pon 11. Apr 2016 23:30:48

Gaaspi píše:Keďže si nechcem platiť mágio a na internetový TV archív treba mať rýchly net a dobrý počítač čo sú zase investície (ja som skôr telkáčový typ) tak som to vyriešil dvb-t rekordérom. Našťastie práve tie najlacnejšie (rôzne neznám čínske značky) televízorov a set-top-boxov ponúkajú možnosť nahrávania na USB. Ale nedávno som sa v českom rozhlase dopočul že do roku 2020 budú všade vysielať v MPEG4 čo je aj vyššia kvalita a tým pádom asi aj viac miesta na USB médiu a práve tu je pointa mojej otázky že ako to nahrávanie vysielania teda funguje? Ono to skonvertuje do nejakého vlastného formátu a je jedno v akej norme sa to vysiela? Alebo mi tie MPEG4/HD programy budú zaberať viac miesta? Aký je rozdieľ medzi HD a neHD lebo programy ktoré sú v MPEG4 nemajú pri svojom logu ikonku HD. Mňa zaujíma aký vplyv majú tieto režimy na nahrávanie samotné. Nemám to otestované lebo z tých programov ktoré momentálne vysielajú v 4-ke nenahrávam nič. Ale môžem to vyskúšať že si nahrám cca 10 minút záznamu zo 4-ky a potom z 2-ky a kuknem koľko MB to zožralo.

Ale zaujíma ma aj všeobecne téma zo sveta tunerov rekordérov a nahrávania vysielania pre menej znalých (bez potreby PC priamo v telke) takže píšte nejaké názory, skúsenosti, postrehy, odporúčania...


mozes to porovnat na STV1HD co je v MPEG4 s STV1 co je MPEG2
Prílohy
capture_001_12042016_002958.png
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 559
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: Tunery s podporou nahrávania na USB

Poslaťod Gaaspi » Sob 25. Apr 2020 16:28:38

No ľudia chcem sa ešte niečo spýtať ohľadne tuneru. Mám setopbox SENCOR typ neviem naspamäť ale ak to bude pre otázku dôležité tak dopíšem keď pohľadám krabicu. Ide o takú vec ktorá v návode nieje ale nieje to ani mechanická porucha. Čím je to že keď nastavím nahrávanie časovačom tak sa mi to niekedy nahrá a niekedy nie. Ak by ste mysleli na problém s EPG ktorá často nesedí s reálnym časom vysielania, na to som došiel už ako začalo DVBT, to riešim tak že si nastavím manuálne časovač na dobu keď sa to reálne vysiela. Už počas analógu som tak robieval na VHS video rekordéri značky AVEX a vždy to spoľahlivo nahralo.

Takže k veci: Normálne by to malo fungovať tak že nastavím teda manuálne záznam na určitý dátum a čas a setobox sa spustí a nahráva, po skončení sa vypne. Mne však robí to že zapnem TV a nájdem tam hlášku že "v čase nahrávania je príliš veľký rozdieľ, nahrať aj tak?" Nasleduje: ANO/NIE čo treba manuálne potvrdiť. Logické že to nemá kto potvrdiť keďže niesom vtedy doma. Problém je skôr že tá hláška nemá zmysel keďže je všetko nastavené presne takže prvácke chyby môžeme hneď vylúčiť. Prípadne možno v menu treba niečo prepnúť... Nezistil som zatiaľ prečo to robí keďže dnes som dal nahrávať film, nastavil som to manuálne a pri zapnutom TV som čakal čo to spraví a ono to normálne robilo to čo má.

Prípadne ak nevyriešime tak viete odporučiť nejaký DVB-T2 setotpbox ktorý zaručene funguje pri manuálnom nastavení? Napríklad že máte skúsenosť, máte také a ste s tým spokojní?
Tuner DVBT2 HEVC: SENCOR SDB 5003T
Príjem: Všetky SK multiplexy
Obrázok užívateľa
Gaaspi
 
Príspevky: 157
Registrovaný: Štv 09. Dec 2010 15:26:11
Bydlisko: Galanta


Späť na Tunery/Tuners

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia

cron