Izbová anténa (ďalej od vysielača)

Chcete novú anténu alebo tuner a neviete si vybrať?My Vám poradíme...

Izbová anténa (ďalej od vysielača)

Poslaťod Gaaspi » Štv 05. Okt 2017 18:51:13

Bohužiaľ som nútený skúšať to takouto cestou keďže v paneláku v ktorom teraz bývam zrušili spoločnú anténu (ktorá roky slúžila) pri prechode na DVB-T. Vlastná anténa na okno neprichádza do úvahy keďže nechcem prevŕtavať rám plastového okna a vonkoncom už nie stenu čím naruším aj nedávno robené zateplenie. Som nenáročný divák, stačilo by mi tých zopár kanálov čo chytím, nechcem platiť za káblovku a pripájať k TV ďalšie rôzne pakšamenty a používať viacero ovládačov atď. Riešenie je izbová anténa priamo pripojená k TV a čo chytí to chytí a o tom má byť táto téma.

Pri týchto anténach je aj odporúčané bývať v blízkosti vysielača. V obchode som minule čítal na krabici takejto antény kde bola tabuľka že do 10km od vysielača je výborný signál, do 30km stredný, do 50km slabý. Problém je práve tu. Galanta je cca 50km od kamzíka a 40 od zobora. Aké tomu dávate šance? Neviem ako sú na tom regionálne vysielače a čo presne vysielajú ale predpokladám že to budú len tie nízkorozpočtové kanály na úrovni azerbajdžanskej televízie z 90-ich rokov minulého storočia. Úplne by mi stačilo keby som chytil RTVS 1 a 2, JOJ, WAU, plus, TA3, Krea a ďalšie len potešia. Ako je to s miestnosťou? Predpokladám že keď cez steny prenikne FM aj GSM signál tak by mal fungovať aj televízny. Za čias analógu som markízu a STV chytal s čistým obrazom aj keď bola namiesto antény zapojená videohra. Zrnivo ale pozeratelne nabehli aj maďarské a rakúske.
Tuner DVBT2 HEVC: SENCOR SDB 5003T
Príjem: Všetky SK multiplexy
Obrázok užívateľa
Gaaspi

Re: Izbová anténa (ďalej od vysielača)

Poslaťod David Kriz » Pia 06. Okt 2017 7:27:40

Druhy odstavec jako bych necetl, nevymyslej blbosti a dej toto:

https://www.google.cz/search?q=drzak+anteny+plastove+okno&ie=utf-8&oe=utf-8&gws_rd=cr&dcr=0&ei=gSHXWa7lBcfcgAa5_JjIDg

a kabel oknem s pouzitim tohoto

https://www.google.cz/search?dcr=0&q=koaxi%C3%A1ln%C3%AD+pr%C5%AFchodka+oknem&oq=koaxi%C3%A1ln%C3%AD+pr%C5%AFchodka+oknem&gs_l=psy-ab.3...0.0.0.5991.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1..64.psy-ab..0.0.0....0.kPbWG4DVLbU

Za okno neco jednoduche, malou LogPer treba pul metru dlouhou, ta ja malicka, lehucko, skoro neni videt (nekdo ma za oknem kvitko, nekdo ptaci budku, nekdo antenu), vertikalne, otocena zhruba na vysilac ktery ma hrat primarne a bude to "sto a jedna" misto nejakych pokojovych kravin v mistnosti.
Obrázok užívateľa
David Kriz

Re: Izbová anténa (ďalej od vysielača)

Poslaťod Gaaspi » Sob 07. Okt 2017 18:13:55

Tak díky. Ani som nevedel že také dačo existuje. Ja si ešte pamätám montáže keď ľudia boli schopný prizvárať celé konštrukcie na balkóny len aby tam dali antény. Ale je to šikovné. Vysielač je síce 40km ale sme na rovine žiadne kopce medzi mnou a vysielačom. Takže taká anténka na okno by to mohla vyriešiť.
Obrázok
Tuner DVBT2 HEVC: SENCOR SDB 5003T
Príjem: Všetky SK multiplexy
Obrázok užívateľa
Gaaspi

Späť na Nákupná poradňa

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia