od patriotsa » Štv 09. Feb 2012 17:21:21
Kamarát ma oslovil, či sa dnes nepozriem v BA -ul Jančova, na príjem dvbt z sk a rakúska pre jednu dôchodkyňu, ktorá nemôže súvisle sledovať tv z dôvodu zlého príjmu .Malo by to byť "ekonomické riešenie" z dôvodu slabeho finančného zabezpečenie investora (dochodkyňa). Na prvý pohlad brnkačka, pokial som neprišiel na miesto činu. Šikmá strecha , kosa, a Kamzík totálne zatienený dost vysokým obytným domom. Ruky mi skoro odmrzli, ale nakoniec som s merákom a Lp anténkou došiel k záveru, že aj ked je Kamzík vzdialený 3,8 km vzdušnou čiarou, lepší príjem bude asi z Nitry, rakúšania prijatelne z Rechnitzu a všetko na jednu malú anténu- aby sa dodržala požiadavka na nízkonakladovú inštaláciu ( postrach asi nie len pre mňa)Ale človek musí občas pomôcť starším spoluobčanom. Kedže bola nepríjemná zima,tak sme sa dohodli ,že po oteplení sa zastavím, a trochu to vylepšíme lepšou anténkou, prípadne zosilovačom. Prikladám tabulku nameraných parametrov, sú tam velmi nízke úrovne hlavne rakúskych kanálov, ale na prekvapenie počas môjho rozmrazovania pri čaji a ukladania prog. počas jednej hodiny som ani raz nezaregistroval najmenšie štorčekovanie ani na jednom programe. Prijímač je tam Comaq 35T, a má super citlivosť.
- Prílohy
-
- BA jančova.xls
- (18.5 KiB) 376 krát
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2