Juhozápadné slovensko

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Juhozápadné slovensko

Poslaťod Gaaspi » Pon 24. Okt 2011 16:02:55

Keďže vysielače majú dosah aj do 100-200km okruhu na nížinách, tak nedám konkrétne Kamzík či Zobor ale všeobecne tento plac kam by mohlo patriť všetko od Bratislavy po Nitru (od západu na východ) a od Trnavy po Dunaj (zo severu na juh) teda väčšia časť podunajskej nížiny obsluhujú vysielač Kamzík a Zobor a možno nejaké pomocné menšie. Ale toto by mala byť všeobecná diskusia o signále v tejto časti republiky. Na výťahu sa objavil oznam ktorý vysvetľuje záhadné zmiznutie českých verejnoprávnych staníc, ktoré nám zmizli asi dva mesiace po nainštalovaní DVB-T do spoločných antén. Je tam písané že z dôvodu spustenia nejakého maďarského vysielača už nebude dostupný signál staníc ČT lebo ho ruší ten maďarský vysielač. Ale Primu, Novu, Cool, Cinema, Barrandov máme naďalej. Čo o tomto viete? Stalo sa to niekomu aj mimo Galanty?
Tuner DVBT2 HEVC: SENCOR SDB 5003T
Príjem: Všetky SK multiplexy
Obrázok užívateľa
Gaaspi

Re: Juhozápadné slovensko

Poslaťod David Kriz » Pon 24. Okt 2011 17:00:35

Obrázok užívateľa
David Kriz

Poslaťod Gaaspi » Štv 10. Nov 2011 16:44:51

Ok vďaka za Topic. Ďaľšia otázka: Nebudú nejaké nové stanice napríklad české alebo slovenské na tomto území vysielať? Myslím také čo už majú kúpené licencia dojednané všetko, že fakt len naladím a pozerám.
Obrázok užívateľa
Gaaspi

Re: LEVICE nová lokálna TV v DVB-T k52

Poslaťod patriotsa » Str 08. Feb 2012 21:21:13

Čítal som na madarskom fóre, že vraj majú analog vypínať v lete, ale nakolko to bol len diskutujúci, tak to nemusí byť dôveryhodná informácia. Ak by to bola pravda,tak by sme asi dávali nové zlučovače a filtre na Gerecse . Gerecse bude mať k 29,41,59-takmer ako na Kojál.V Budapešti bude využitý 24k, dúfam že nezruší 24 k Wien, ktorý sa dá po NZ ešte slušne spracovať.Záleží od výkonu a vyžarovania. Za starých čias ,ked skončila o polnoci maď. tv, tak mi nabehol ešte analog 24 Viedeň, aj ked jemne zasnežený.A bolo to medzi NZ a Štúrovom.Ten 53 k RTL je z Kékesu, je to 1000mnm, a tých 447 kw robí svoje, bol som prekvapený aj ked som meral scany v Šali a otočil som antenu na východ.Takisto je aj prekvapivo dobrý príjem analogu 22 a 57 k z Kabhegy. Je to sám kopec a potom rovina, tak sa netreba čudovať.
Tu emme esse máš vo vertikal ?
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa

Re: LEVICE nová lokálna TV v DVB-T k52

Poslaťod patriotsa » Štv 09. Feb 2012 17:21:21

Kamarát ma oslovil, či sa dnes nepozriem v BA -ul Jančova, na príjem dvbt z sk a rakúska pre jednu dôchodkyňu, ktorá nemôže súvisle sledovať tv z dôvodu zlého príjmu .Malo by to byť "ekonomické riešenie" z dôvodu slabeho finančného zabezpečenie investora (dochodkyňa). Na prvý pohlad brnkačka, pokial som neprišiel na miesto činu. Šikmá strecha , kosa, a Kamzík totálne zatienený dost vysokým obytným domom. Ruky mi skoro odmrzli, ale nakoniec som s merákom a Lp anténkou došiel k záveru, že aj ked je Kamzík vzdialený 3,8 km vzdušnou čiarou, lepší príjem bude asi z Nitry, rakúšania prijatelne z Rechnitzu a všetko na jednu malú anténu- aby sa dodržala požiadavka na nízkonakladovú inštaláciu ( postrach asi nie len pre mňa)Ale človek musí občas pomôcť starším spoluobčanom. Kedže bola nepríjemná zima,tak sme sa dohodli ,že po oteplení sa zastavím, a trochu to vylepšíme lepšou anténkou, prípadne zosilovačom. Prikladám tabulku nameraných parametrov, sú tam velmi nízke úrovne hlavne rakúskych kanálov, ale na prekvapenie počas môjho rozmrazovania pri čaji a ukladania prog. počas jednej hodiny som ani raz nezaregistroval najmenšie štorčekovanie ani na jednom programe. Prijímač je tam Comaq 35T, a má super citlivosť.
Prílohy
BA jančova.xls
(18.5 KiB) 376 krát
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa

Poslaťod Gaaspi » Pon 17. Nov 2014 14:04:50

Keby som mal teda dobrú silnú anténu a citlivý prijímač mal by som šancu v Galante chytať regionálne televízie vzdialené aj do 100km? Napríklad Levice, Komárno, Nové Zámky ak ovšem majú TV alebo slovinské stanice? Minule to niekto spomínal že to v Bratislave chytil s čistým obrazom aj odfotené to bolo a medzi BA-GA neni veľká diaľka...
Obrázok užívateľa
Gaaspi

Poslaťod nairam » Pon 17. Nov 2014 22:33:59

Gaaspi píše:alebo slovinské stanice?

Urcite vies, ze lokalne dvbt mavaju nizsi vykon ako celoplosne vysielace towercomu.
Maju teda mensi dosah.
Slovinske dvbt vdaka podmienkam sirenia, ktore su parkrat do roka na par minut, hodin.
Nejedna sa teda o nepretrzity signal na pozeranie. Len ako kuriozita, ze to sem obcas doleti.
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
Lovec frekvencií

Poslaťod Gaaspi » Pia 22. Máj 2015 12:04:21

Áno takže neni vysielač ako vysielač, lebo laici hovoria však to vysiela z tej istej veže a nechytím to... Práve preto to nechytí lebo to vysiela nižším výkonom. Takže stačilo by keby všetky stanice zosilnili výkon na maximum a všetko by išlo lebo napríklad keď je zlé počasie tak ten multiplex (bavíme sa o juhozápade slovenska) kde je WAU, TA3, bývalé dajto, TV8, infokanál blbne obraz ale markíza, jojka a rtvs idú vždy! Či to ide do antény z boku alebo zozadu vždy je kvalitný signál. Samozrejme my sme jediná časť slovenska čo je ozaj rovinatá a podunajskú nížinu hravo pokryjú 2 väčšie vysielače. No a ideme k otázke...

Chcel som sa vás spýtať že idem štelovať anténu a do úvahy prichádzajú vysielače kamzík alebo zobor. Ale v rodinnom dome je to veľmi nízko a nevidím voľným okom na vysielač ako v paneláku. Na towercomáckom infokanále beží taká relácia o tom a že existuje aplikácia (taký azimut) do mobilu čo ukáže smer vysielača ale neviem ako sa tá aplikácia volá. Alebo ma napadlo aj to že susedné dediny je vidieť vždy tak zoberiem mapu a spravím pomyselnú čiaru od nás k mestu s vysielačom a tam budem vidieť že tá susedná obec je naľavo alebo napravo od čiary a podľa toho nasmerujem aj anténu...
Obrázok užívateľa
Gaaspi

Poslaťod ullsus » Pia 22. Máj 2015 23:13:51

ullsus

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia