K29 - Galanta

Skúsenosti s A/D príjmom na Západnom Slovensku

Chystá sa Lokálny MUX K29 - Galanta

Poslaťod Birko » Uto 17. Apr 2012 16:39:41

http://www.dsl.sk/article.php?article=12405

2kW. Nepochopim tieto koordinacie, K29 je Gerecse aj Brno.
HLOHOVEC
TV karty: AverMedia Hybrid Ultra USB, AverMedia Hybrid AirExpress
Antény: Emme Esse 45TL (smer Kamzík), ISKRA P-2845 (smer Veľká Javorina)
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 548
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20
Bydlisko: Bratislava

Re: Chystá sa Lokálny MUX K29 - Galanta

Poslaťod MartinR » Str 18. Apr 2012 0:32:02

Neskutočné....
Lokalita: Špačince
Aktuálne stabilne prijímané kanály: 30.+33.+35. k. Jihlava Javorice, 56.+57. k. Nové mesto n.V. - Javorina, 42. k. Piešťany, 59. k. J. Bohunice, 23. k Rechnitz, 24. k. Wien - t.j. celkom 30 TV programov.
MartinR
 
Príspevky: 83
Registrovaný: Pia 26. Aug 2011 9:52:45
Bydlisko: Špačince

Re: Chystá sa Lokálny MUX K29 - Galanta

Poslaťod psichac » Štv 19. Apr 2012 10:08:01

a tak iked 55m nad terenom...ale tak ked mesky mux tak tam staci snad aj menej ,nie?
ANT P-2845 AVerTV Hybrid+FM PCI A16D FlyTV Express X1 MST-T2A2 Kaon KCF-B3000HCO DVB-C UPC + HDD mod
Zaujíma ťa elektronika, programovanie alebo počítače? Nevieš si s niečim rady? Tak klikni sem a dozvieš sa viac
Inak som Rado
psichac
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 404
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 14:56:16
Bydlisko: Bratislava

Galanta

Poslaťod Gaaspi » Sob 21. Apr 2012 21:53:12

Ináč čo sa týka tej západoslovenskej televízie tak čítajte tu :roll:

Konečne sa už dačo pohlo aj u nás 8-)

V regióne západného Slovenska čoskoro pribudne ďalší lokálny DVB-T vysielač. Telekomunikačný úrad Slovenskej republiky (TÚ SR) povolil spoločnosti Avis prevádzku vysielača pre digitálne terestriálne televízne vysielanie (DVB-T) určeného na pokrytie lokality Galanta. Signál miestneho multiplexu sa bude šíriť na kanáli K29 s povoleným výkonom ERP 2 000 W. Základné parametre vysielania: systém zdrojového kódovania MPEG-2 a MPEG-4, počet nosných 8k, modulácia 64-QAM (16-QAM), ochranný interval 1/4, kódový pomer 2/3 (3/4), vertikálna polarizácia, výška stredu anténneho systému nad terénom 55 metrov. Spoločnosť Avis patrí k najaktívnejším prevádzkovateľom regionálnej DVB-T. Okrem Galanty je držiteľom povolení na lokálne multiplexy aj v Nitre, v Poprade, v Leviciach a v Žiline, kde jej konkuruje aj ďalší agilný provider, T-Video Agency, povolený má však len pätinový výkon – 400 W. Výkon ERP 2 kW patrí na pomery slovenských regionálnych vysielačov DVB-T k nadpriemerným a pre Galantu a širšie okolie by mal zabezpečiť dostatočne kvalitný príjem. Programová skladba miestneho multiplexu nebola zatiaľ zverejnená. V jednotlivých lokalitách, kde Avis prevádzkuje lokálne DVB-T vysielače, sa programová ponuka líši.

Zdroj: zive.sk
Anténa: STA DVB-T, TV1: Sony Bravia LED (MPEG4), TV2: LCD JVC RC488 (MPEG4), Príjem signálu: CZ, SK, H, A
Obrázok užívateľa
Gaaspi
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Štv 09. Dec 2010 15:26:11
Bydlisko: Galanta

Re: K29 - Galanta

Poslaťod patriotsa » Pon 28. Máj 2012 19:15:33

Dnes som meral 29 k len tak na ulici Šaľa-výška 4m ,antena ISKRA 20 , bol som odtienený od Gerecse, 150 m predomnou 4posch. dom . V prílohe sú namerané hodboty v sekvencii 91. Vypadá,že Šala bude spolahlivo pokrytá, ešte cez týždeň urobím jedno meranie , s priamym výhladom na GA aj Gerecse.
Prílohy
29 GA.xls
(25.5 KiB) 400 krát
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 229
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: K29 - Galanta

Poslaťod nairam » Str 27. Jún 2012 14:26:39

Na Somarskej luke pod Kamzikom (Bratislava) chytene K29 Galanta lokalny mux.

538000 kHz DVB-T K29 Galanta (RTV_Krea,TA3,TV_Patriot) 2kW V do 01.06.2013

Obrázok

Obrázok
BRATISLAVA 4, PCTVnanostickT2usb && && TBS5880usb ANT: Kathrein AOP65 Olympia150
Obrázok užívateľa
nairam
Lovec frekvencií
 
Príspevky: 756
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:11:53
Bydlisko: Bratislava-4, Slovak republic

Re: K29 - Galanta

Poslaťod Birko » Štv 28. Jún 2012 13:40:03

nairam píše:Na Somarskej luke pod Kamzikom (Bratislava) chytene K29 Galanta lokalny mux.

538000 kHz DVB-T K29 Galanta (RTV_Krea,TA3,TV_Patriot) 2kW V do 01.06.2013


pekne :)
HLOHOVEC
TV karty: AverMedia Hybrid Ultra USB, AverMedia Hybrid AirExpress
Antény: Emme Esse 45TL (smer Kamzík), ISKRA P-2845 (smer Veľká Javorina)
Obrázok užívateľa
Birko
Administrátor
Administrátor
 
Príspevky: 548
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 16:03:20
Bydlisko: Bratislava

Re: K29 - Galanta

Poslaťod Gaaspi » Sob 14. Júl 2012 1:29:13

Ja keď bývam v Galante prečo to neviem naladiť? Máme spoločnú anténu na činžiaku a keď dám v TV automatické ladenie programov nabehne len ten štandard čo mám v podpise teda len klasické programy ako STV, JOJ, Markíza, Nova, Prima atď. Napíšte mi o tom viac ale poprosím tak po lopate. Treba na to mať nejakú dekóder kartu alebo ako? Lebo viem že KREA a Patriot sú také nedostupné programy majú to len tí čo majú platenú káblovku.
Anténa: STA DVB-T, TV1: Sony Bravia LED (MPEG4), TV2: LCD JVC RC488 (MPEG4), Príjem signálu: CZ, SK, H, A
Obrázok užívateľa
Gaaspi
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Štv 09. Dec 2010 15:26:11
Bydlisko: Galanta

Re: K29 - Galanta

Poslaťod patriotsa » Sob 14. Júl 2012 9:18:51

Až máte STA s kanálovými vložkami, tak treba pridať k. vložku na k 29 ( prípadne aj antenu), ak máte tam programovatelný zosilovač, treba preprogramovať -pridať filter na príslušnom vstupe. Už som videl tzv STA riešenú aj komponentamy , ktoré sa používajú v individuálnom príjme - priepuste , filtre , zlučovače od rôznych výrobcov, a na konci nejaký širokopásmový zosík. V menšej bytovke som videl aj PEKO systém od VF Tech, ten je postačujúci-dajú sa používať k. zosilovače ob kanál v UHF. Dá sa takisto lahko rozšíriť o k. zosilovače alebo konvertory.
Cena pre rozšírenie by nemala presiahnuť cca 100e + robota.
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 229
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: K29 - Galanta

Poslaťod Gaaspi » Pon 16. Júl 2012 22:16:38

Vďaka za radu ak by sa dajme tomu tých 150 € rozhodilo na takú veľkú bytovku ako sme my tak by sme to prakticky ani nepocítili. A vlastne mali by sme minimálne 3 slovenské programy navyše (ako som videl ten screenshot, je tam TA3, Patriot, Krea). Nechápem ináč takú logiku že nám dajú anténu na Viedeň a nabehne nám 7 rakúskych programov ktorým ani nerozumieme a to aby sme mohli sledovať vlastnú mestskú televíziu nikoho nenapadne. To snáď regionálne televízie nemajú záujem na tom aby mali vyššiu sledovanosť? Akože komerčné sa snažia vysielať na takých satelitoch, alebo po zemi tak, aby boli dostupné čo najviac divákom. Ale tie regionálne dotuje mesto či kraj tak im je jedno či ich pozerá 100 ľudí alebo tisíc. Najväčšia irónia je to, že Bratislaváci si naladia našu mestskú televíziu, ktorá je nám miestnym (ktorým je určená) nedostupná. Narážam na to aby sa nemuseli montovať špeciálne antény a doobjednávať si platené služby na sledovanie free programov ako príklad uvediem ešte časy analógu keď ste napríklad Markízu a STV2 naladili všade aj na zapojené Nintendo (teda bez antény) a keď ste už chceli JOJ-ku či STV1 už trebalo anténu a keď Novu už bolo treba lepšiu výbavu alebo keď bol analógový satelit Astra a ten bol najpopulárnejší 90% parabol bolo nastavených na to (PRO7, SAT1,VOX, RTL atď) a keď ste chceli nejaký slovenský program tak ste už museli točiť na kadejaké menejznáme satelity ako Hotbird, Eutelsat, Thor, Intelsat atď. Proste že slovenský program vždy švacli na to najnedostupnejšie miesto a potom ho sledovalo len zopár anténnych nadšencov. Ale keby to šlahli na Astru kde bola RTL, PRO7 atď. tak by to sledovalo oveľa viac ľudí. Ako je to ponovom neviem, ale určite funguje podobný princíp aj v digitáli. Ja by som rakúske ORF-ky vymenil za TA3 a KREU.
Anténa: STA DVB-T, TV1: Sony Bravia LED (MPEG4), TV2: LCD JVC RC488 (MPEG4), Príjem signálu: CZ, SK, H, A
Obrázok užívateľa
Gaaspi
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Štv 09. Dec 2010 15:26:11
Bydlisko: Galanta

Re: K29 - Galanta

Poslaťod patriotsa » Uto 17. Júl 2012 13:36:55

Ja osobne pozerám televíziu velmi málo, ale ked sa už premôžem, tak si pozriem Patriot, Kreu,Cetv , a tam sa aspoň niečo užitočné aj dozviem, na rozdiel od mnohých iných tv .
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 229
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: K29 - Galanta

Poslaťod EnoSat » Uto 17. Júl 2012 15:29:25

Gaaspi píše:Vďaka za radu ak by sa dajme tomu tých 150 € rozhodilo na takú veľkú bytovku ako sme my tak by sme to prakticky ani nepocítili. A vlastne mali by sme minimálne 3 slovenské programy navyše (ako som videl ten screenshot, je tam TA3, Patriot, Krea). Nechápem ináč takú logiku že nám dajú anténu na Viedeň a nabehne nám 7 rakúskych programov ktorým ani nerozumieme a to aby sme mohli sledovať vlastnú mestskú televíziu nikoho nenapadne. To snáď regionálne televízie nemajú záujem na tom aby mali vyššiu sledovanosť? Akože komerčné sa snažia vysielať na takých satelitoch, alebo po zemi tak, aby boli dostupné čo najviac divákom. Ale tie regionálne dotuje mesto či kraj tak im je jedno či ich pozerá 100 ľudí alebo tisíc. Najväčšia irónia je to, že Bratislaváci si naladia našu mestskú televíziu, ktorá je nám miestnym (ktorým je určená) nedostupná. Narážam na to aby sa nemuseli montovať špeciálne antény a doobjednávať si platené služby na sledovanie free programov ako príklad uvediem ešte časy analógu keď ste napríklad Markízu a STV2 naladili všade aj na zapojené Nintendo (teda bez antény) a keď ste už chceli JOJ-ku či STV1 už trebalo anténu a keď Novu už bolo treba lepšiu výbavu alebo keď bol analógový satelit Astra a ten bol najpopulárnejší 90% parabol bolo nastavených na to (PRO7, SAT1,VOX, RTL atď) a keď ste chceli nejaký slovenský program tak ste už museli točiť na kadejaké menejznáme satelity ako Hotbird, Eutelsat, Thor, Intelsat atď. Proste že slovenský program vždy švacli na to najnedostupnejšie miesto a potom ho sledovalo len zopár anténnych nadšencov. Ale keby to šlahli na Astru kde bola RTL, PRO7 atď. tak by to sledovalo oveľa viac ľudí. Ako je to ponovom neviem, ale určite funguje podobný princíp aj v digitáli. Ja by som rakúske ORF-ky vymenil za TA3 a KREU.


Na domovej schodzi mozes podat navrh. Do STA sa dava len to co odsuhlasia najomnici (teraz vlastne spolumajitelia). Ine je ked zahlasujem ani neviem za co - ako je to na vecsine schodzi.
TBS 5880 & AverMedia AverTV Volar GPS 805,ROVER ATOMLIGHT STC+
EnoSat
Moderátor
Moderátor
 
Príspevky: 532
Registrovaný: Ned 27. Sep 2009 18:46:05
Bydlisko: Banska Bystrica

Re: K29 - Galanta

Poslaťod Gaaspi » Ned 23. Sep 2012 0:31:09

Až máte STA s kanálovými vložkami, tak treba pridať k. vložku na k 29 ( prípadne aj antenu), ak máte tam programovatelný zosilovač, treba preprogramovať -pridať filter na príslušnom vstupe. Už som videl tzv STA riešenú aj komponentamy , ktoré sa používajú v individuálnom príjme - priepuste , filtre , zlučovače od rôznych výrobcov, a na konci nejaký širokopásmový zosík. V menšej bytovke som videl aj PEKO systém od VF Tech, ten je postačujúci-dajú sa používať k. zosilovače ob kanál v UHF. Dá sa takisto lahko rozšíriť o k. zosilovače alebo konvertory.
Cena pre rozšírenie by nemala presiahnuť cca 100e + robota.
Ďakujem za opis. Práve o to ide že pri STA netuším ako to je riešené keďže to nieje moja vlastná anténa. Laik si myslí že si spustí ľadenie telky a tie nové programy naskočia lebo sa dočítal niekde že už sa aj v jeho meste vysiela. Ale bez prerábky antén a zosilovačov to nepôjde.
Anténa: STA DVB-T, TV1: Sony Bravia LED (MPEG4), TV2: LCD JVC RC488 (MPEG4), Príjem signálu: CZ, SK, H, A
Obrázok užívateľa
Gaaspi
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Štv 09. Dec 2010 15:26:11
Bydlisko: Galanta

K29 - Galanta

Poslaťod Gaaspi » Pon 05. Nov 2012 18:37:30

Hneď nadviažem na predošlí príspevok:

Stala sa mi taká zaujímavá vec že na jednom TV prijímači (mám napojené dve na jednen koaxiál cez rozdvojku) zmizli všetky programy. Tak som spustil automatické ladenie a naskočil mi ten Galantský multiplex teda TV Krea, TA3 a Patriot bez obrazu. Ale všetky ostatné nešli. Tak najprv som rozmýšlal že rekú čo zas prerábajú antény na činžáku alebo kerú koleru??? Ale v druhej izbe programy išli všetky a je to na tom istom kábli. Tak rekú to bude odpojené z rozdvojky! A naozaj to tak bolo. Moja otázka znie: Keď odpojím televízor od spoločnej antény tak mi ide naladiť ten lokálny multiplex aj bez antény na kus drátu takže signál je silný! Ale jakmile zapojím anténu, ide všetko ostatné ale ten Galantský už nenaladím. Prečo?
Anténa: STA DVB-T, TV1: Sony Bravia LED (MPEG4), TV2: LCD JVC RC488 (MPEG4), Príjem signálu: CZ, SK, H, A
Obrázok užívateľa
Gaaspi
 
Príspevky: 151
Registrovaný: Štv 09. Dec 2010 15:26:11
Bydlisko: Galanta

Re: K29 - Galanta

Poslaťod patriotsa » Sob 04. Máj 2013 18:16:13

Namiesto TA3 nabehla ČT24.
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 229
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: K29 - Galanta

Poslaťod ullsus » Ned 26. Máj 2013 12:47:18

no tak k 29 galanta v trnave stabilny prijem sice obcas zakockuje inac obsahovo nijak atrakitvny mux :D
antena:p2845F vo vertikale nie je nasmerovana na galantu tam nemozem zamierit
ullsus
 
Príspevky: 228
Registrovaný: Pon 12. Nov 2012 18:11:13
Bydlisko: Trnava

Re: K29 - Galanta

Poslaťod patriotsa » Str 12. Jún 2013 17:11:45

Pribudlo NOE.
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 229
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: K29 - Galanta

Poslaťod skratek » Štv 27. Mar 2014 9:41:20

K existujúcim kanálom pridané skúšobné vysielanie: Televízia Z
skratek
 
Príspevky: 95
Registrovaný: Pon 23. Sep 2013 20:00:00

Re: K29 - Galanta

Poslaťod patriotsa » Štv 27. Mar 2014 21:41:55

Pomaly, ale isto sa to zaplňuje.
Horizon HDTM Plus , Deviser 2400 T2
patriotsa
 
Príspevky: 229
Registrovaný: Pon 06. Sep 2010 21:03:09
Bydlisko: ŠAĽA

Re: K29 - Galanta

Poslaťod skratek » Štv 17. Júl 2014 15:47:26

Pridané Country No.1 (Šlágr 2) :)
skratek
 
Príspevky: 95
Registrovaný: Pon 23. Sep 2013 20:00:00

Ďalší

Späť na Západné Slovensko

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 0 hostia